funtasticko design

http://funtasticko.net

Adakah ini Lotus EVORA 2012 sentuhan Donato Coco???

14 Komen

Dikatakan ini adalah gambar “leak” yang menunjukkan bagaimana rupa Lotus EVORA 2012 yang mendapat sentuhan Donato Coco. Rekaan yang menjurus kepada  “new family face” Lotus yang ada pada 5 buah model akan datangnya. Nampak Evora ini lebih garang & mantap.

sumber : www.autocar.co.uk

14 thoughts on “Adakah ini Lotus EVORA 2012 sentuhan Donato Coco???

  1. harap2 di buat F1 theme edition..agak garang kalau kale itam dgn stripe gold..huhu

  2. bro,xtau la nie edit job dr Donato Coco atau dr seseorang yg expert dlm photoshop sbb sy jmpe gmbr original Evora kat atas..nie link die..

    http://www.egmcartech.com/2010/07/08/lotus-to-end-european-dealers-contracts-in-2012-range-of-new-concepts-to-debut-in-paris/

  3. Aku berpendapat.. evora sekarang ni dah ok dan lebih cun berbanding evora potoshop di atas.. hehe

  4. Lotus dah jadi macam Perodua pulak. Tukar bumper je. Hahaha. Tapi design lebih menarik daripada yang asal. Cuma headlight macam tak kena dengan design baru. Patut lebih kecil sikit, macam prototype Lotus baru yang lain tu.

    • tak paham??
      cuba bro frossonice terangkan camne tukar bumper lak lotus tu?
      donato coco tu bro ingt company kereta ke designer?

      • Tak faham apanya? Saya cakap bumper depan tu tukar design, macam Perodua selalu buat bila nak naikkan harga kereta mereka. Lampu dan bonet depan Evora masih sama dengan design asal. Pernah tengok design asal Evora tak ni? Dalam pun mereka upgrade jadi lebih ‘lavish’. Sama macam Perodua punya mentaliti. Perodua buat untuk cas kita lebih mahal. Lotus buat untuk nampak lebih menarik dan bersesuaian dengan imej terbaru Lotus. Persamaan yang tidak patut dilakukan, aku tahu. Cuma kalau aku nak bandingkan dengan company lain buat benda yang sama, takde la pulak. Donato Coco tu takde bau-bau bacang pun dengan Nata de Coco. Hehehe. Tapi lepas dia tolong design 458 Italia, dia lari ikut Bahar pergi ke Lotus. Sebab itu juga design baru Lotus hampir dengan 458.

    • Bro tak silap saya,Donato Coco tak design Evora.Designer Lotus lama yang design Evora.

    • … kalau betul, tentu sesuatu yg menarik;) Tapi rasanya photoshop jer ar, korang refer ar kat model lotus Elan. Ada persamaan.
      errr.. mcm perodua? hehehe… sorry, walau diorg tukar bumper atau apa ker, totally design evora tu made by lotus. Jgn berangan ar nak samakan dengan perodua.
      Dah tau perodua buat cam tu pastu rasa mahal, org beli gak… so, jgn ar bising2 kn? nak kata sapa b*d*h sapa pandai… tepuk dada masing2 arr…:)

      cheers!

  5. I think that this is a fake photograph released to the internet. It is the same photo as the front of the current lotus evora brochure that seems to have been digitally altered. You may want to check with Lotus on its authenticity.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s