funtasticko design

http://funtasticko.net

Adakah ini grille Persona R???

22 Komen

Perbandingan dengan grille Proton TUAH

Walaupun imej iniagak kecil, tapi masih lagi dapat melihat rupa grille hadapan yang dikatakan untuk model Persona R. Adakah ia benar? Masih lagi tidak dapat dipastikan. Jika dibandingkan dengan grille Proton TUAH ia mempunyai persamaan. Info ini telah diambil dari web kereta.info setelah diberitahu oleh bro Nazri sebentar tadi. Harap theking boleh membantu, hehehe… 😉

Advertisements

22 thoughts on “Adakah ini grille Persona R???

  1. kredit to kereta.info..
    tetiba lak tadi terbukak forum diorang.. huhu

  2. tp grill mcm tu nmpk old skool la..
    np x design mcm trend skrg ni, lubang angin kecik je.. kurang drag angin..

  3. ermm ntah..mcm biasa sgt styling yg ni..ermm tgu lagi sebulan dua nanti ada la a few parts appears lol 😀

  4. proton..tolong jgn kuarkan kete persona dgn gril n design yg oldskool camni..please..pastikan design yg lebih fresh..futuristic..contoh mcm hyundai..tp gril ni mcm seswai ngan saga baru tu(bukan FL).

  5. spyshot exora punye grill pon lebih kurang mcm ni gak
    maybe family style punye grill kot

    • setuju dgn pendapat bro wuzere….barangkali exora turbo punya grill…
      maybe proton nak terapkan new design language kt model sedia ada…contoh terdekat kat saga fl,cuma x berapa total…

      • ya, atau proton cube untuk menerapkan identiti premium pada model dengan enjin cfe sebab grill ni same jenis ngan grill exora cfe,
        senang nak beza antara premium/top model dengan enjin cfe dan enjin yang mungkin iafm+ sebagai option pada persona r
        ini cuma pendapat saya je

  6. mmg nampak biasa je.. mungkin cuma prototaip komponen je kot

  7. designer proton cam hampeh, mungkin diorang dh tua2 kot…x de idea2 baru

  8. biar betol ni gril persona R? tak nampak “2011” pun style mcm ni, apatah lagi 2012! maybe ni mock-up aje kot…

  9. Yeke nih? Terlalu outdated kalau design camni…Setidak2nya, pakailah design honeycomb kalau xnak ikut macam grill tuah tu…adoyai…

  10. nampaknya ramai yang tak berkenan langsung dengan grille yang dikatakan utk Persona R ni..saya sendiri pun tak berminat..harap ni bukan grille Persona R, kalau Exora turbo sy boleh terima la..lawa lagi grille Youngman L3 facelift 🙂

  11. mcm grill waja cps…x lawaaa..

  12. mmm… harap2 bukan utk persona R k:) depa nie try nak buat stail logo bersayap mcm persona SE tu. Sy mmg suka stail konsep cam tu, cuma yg nie kena lebih halus n detail aerofoilnya dan lebih besar n tebal. hehe… Suka kalau grill logo bersayap jadi tema utk model2 proton sebab tak ar nampak mcm logo tu mcm bertampal jer kat grill tu, lebih nampak blend dgn lampu depan n design keseluruhan pandangan depan model tu dari arah sudut yg pelbagai n more 3D look:)

    cuba tgk contoh2 konsep logo bersayap yg menarik perhatian saya nie;)
    http://www.netcarshow.com/mazda/2011-6_wagon/800×600/wallpaper_02.htm
    http://www.netcarshow.com/hyundai/2011-verna/800×600/wallpaper_03.htm
    http://www.netcarshow.com/hyundai/2011-sonata_2.0t/800×600/wallpaper_01.htm

    cheers!

  13. kalau grill camni nampak la up2date

  14. saya tak rasa nh persona r punye.. mungkin sekadar prototaip grill proton lama untuk waja ataupun waja cps and etc….
    Lambatnye persona r nak kuar atas jalan raya…

  15. kenapa simple sangat???

  16. proton memang sebuah syarikat kereta yg membosankan…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s