funtasticko design

http://funtasticko.net

Satria Neo R3 akan dilancarkan!!!

64 Komen

Ini merupakan model pertama untuk 2011 dari Proton, Satria Neo R3. Dengan harga yang ditawarkan RM79,797, model ini telah ditala sepenuhnya dari segi prestasi dari R3. Dengan hanya 1 pilihan warna seperti gambar di atas, ia pasti akan menarik minat penggemar kereta yang berprestasi tinggi dengan harga yang berpatutan. Enjin 1.6-liter Campro S4PH dengan (Stage 2 upgrade), telah memberikan145 bhp pada 7,000 rpm dand 168 Nm  tork pada 5,000 rpm. Dari segi pengendalian juga telah dipertingkatkan dengan spring berprestasi yang merendahkan lagi kereta ini sebanyak 10mm, selain penambahbaikan lain. Model ini telah dibuka untuk tempahan di semua bilik pameran Proton Edar. Pelancaran rasminya akan dibuat tak lama lagi.

64 thoughts on “Satria Neo R3 akan dilancarkan!!!

  1. built in gps ke?gud2..

  2. expenive huhu,
    for the PR4-mance, go to R3 might be cheaper.
    57k(neo cps manual) + 10k = 67k

  3. itu baru upgrade, harga dah dekat RM80K, ni kalau keluar turbo plak mau dekat RM100K

  4. okla, kalau turbo harga dlm 90k keatas, tapi harap berbaloila, baru nama malaysian sport car. hehe….

    • berbalik kepada proton sports car yg lagi 2 tahun tu, saya rasa kebarangkalian tinggi deorg gune paltform europa dan gune sheetmatel PM5. bagi saya, pm5 masih fresh terutama dari depan… harap2 begitulah..

  5. rasenye nnti akan kuar neo cps turbo nnti after new engine launch nnti. sebab DBZ pun ade ura ura kan hari tu. katanya satria neo turbo dgn 200bhp. tp tu mustahil lar. xkan lar smpai 200bhp kan? erm maybe angaran dalam 175bhp kot + with 3rd stage R3 huhu

  6. enjin campro na, 145hp
    berbaloi la kalo tgk statistik performance dia,
    saya mau 4 pintu!! haha

  7. aku nye neo cps auto, takde la power sgt..malah amat berat at trafik lite,selalu kene tinggal di myvi, speed 140 pun avanza 1.5 bule kejar selamba je..

    myk pn kedarah yg amat…

    aku bukan nk kutuk, tp tu realiti..

    padan zman myk mhal skrg ni, proton patut fikir mcm mana utk jimatkan myk..

    • tuka manual la bro..
      itu la realiti auto gearbox..

    • aku rasa ramai yg suggest kalu amik neo cps, amik yg manual.

    • boleh bagitau brapa afc auto cps neo ni? tk.

    • semua bergantung kepada cara pemandua… dan bro, biasanya kalau kite pakai kereta, kite dah siap2 kira bajet dan kemapuan untuk memiliki kereta… kalau dah x mampu, pakai je la myvi ker, saga ker…

    • Em, pelik gak tu, mesti ada something wrong coz waja cps 0-100kmh masih dalam pantang, stock, 72km jer baru, 0-100 sprint dalam 12 saat, dah cukup nak tintai myvi, ni video nya http://www.youtube.com/watch?v=0pq5TDUnM6I

      aku punya waja campro auto pun selamba tintai mayvi kat straight line, tapi dengan bantuan iridium spark plug n extractor powerzone, tapi bila aku test drive gen2 cps dengan kete aku, memang gen2 cps lagi syok power dia.

      http://www.youtube.com/watch?v=mPR5gSGSUC4&feature=related ni video neo cps auto stock standard main2 ngan bmw. sepanjang saya tengok n baca forum neo cps, auto ke, manual ke, 170kmh cnfirm senang dapat, awat kete hang 140kmh jer. ada yang rosak tuh, ataupun reka cite. xkisahlah mana2, kalu mcm tu keadaan neo cps ko punya, eloklah anto service center untuk tune semula.

    • ni pulak myvi yang dah abis pantan, masuk gear secara manual, dari n pegi L, pastu 2 dan pastu D. Rev mencanak sebelum masuk L.so, kalu tengok pada video nih n banding dengan waja cps yang xabis pantang n start dengan D tan reving mencanak, 0-100 lebih kurang sama dan cube tengok 0-150kmh, waja cps capai lebih awal dari myvi. so xkan neo cps kena tintai lg kot ngan myvi🙂. anyway, cepat2lah anto kete cps tu ke proton supaya bleh rectify problem kete tuh. bukanlah nak kata neo cps ni power, tapi xdalah teruk sampai myvi and avanza bleh tintai.

      aku punya waja campro auto, slamber jer tintai avanza 1.5 n myvi, penah gak berentap ngan putra 1.8 4g92p sampai speed 180kmh, side by side, xkena tinggal pun,tapi 4g92p tuh manual,

      tapi kalu stakat myvi auto n avanza 1.5, dengan savvy akupun bleh kejar selamber jek.

    • Bunyi macam pelik je…myvi dgn savvy pun kena titik..ni pulak neo cps..(neo cps tuu..)

      Tapi bab avanza 1.5 selamba je kejar, tu saya xhairan. Kalau avanza tu bawak 150km/h, awak drive Golf Gti 110km/h (sebab taknak kena speed trap), memanglah sardin je avanza tu potong golf awak…

      Sesiapa yg pakai Neo, rasanya dorang tak kisah pun minyak makan ke tak. Dahla Neo 2pintu, kecik, hanya yg betul2 minat Neo je yg beli Neo..Xtimbul persoalan minyak makan ke tak…

      Lagipun, ramai je pemilik Neo CPS pump in RON97 wpun RM2.50…mereka2 ni mahukan prestasi pemanduan. Penjimatan bukan lagi keutamaan..

    • bro, kaskas..ramai yang menanti ni..kalau neo tu problem mungkin ada penyelesaiannya, tapi kalau info tu rekaan semata2 memang xkan selesai masalah, tambah masalah lagi ada la

      • oo..sory, out stesen 4 a while..
        btul bro..neo sy tu mmg something je..berat semcm..pernah tnya tech. di proton sc, dia ckp enjin campro mmg mcmtu, kene rpm tinggi baru sedap..
        mslhnye, takkan la asik nk kene tekan sampai rapat dinding je selalu kat trafik lite lau stakat nk duk dpn..
        smlm, time speed 130, jln tetiba mendaki skit masa tgh memotong myvi, lambat lak nk lepas kete tu even dh shift gear ke 3..
        so far, sy mmg x test top speed lg la, coz jln tak sesuai..paling laju pun penah cecah 160 je
        org kata kene tukar air filter, baru ringan sikit kete..

    • tukar spoiler cps tu kpd r3. neo r3 baru guna bodykit cps tapi spoiler r3. ramai orang cakap spoiler cps tu drag kete.

      • yg aku tau, kalu straight line xble blah, buang je spoiler blkg..
        tp corner hancuslah..

      • sori kalo salah paham, drag kete jadi lembab bukan untuk kegunaan sukan drag.

        kalo corner nak best spoiler campur spilter supaya steering tak free sangat time laju.

  8. kaskas_pepper :
    aku nye neo cps auto, takde la power sgt..malah amat berat at trafik lite,selalu kene tinggal di myvi, speed 140 pun avanza 1.5 bule kejar selamba je..
    myk pn kedarah yg amat…
    aku bukan nk kutuk, tp tu realiti..
    padan zman myk mhal skrg ni, proton patut fikir mcm mana utk jimatkan myk..

    sy nak tau la jgk brapa AFC neo cps auto bro ni, boleh? tk.

    • bro kaskas…sila jawab soalan theking dgn segera,sbb setahu sy 1st batch neo cps ada problem sikit kat ECU nak kena mapping balik..

      • mungkin ecu neo bro kaskas ni problem..cps neo ni akan activate 4400rpm, xmacam exora, 3800rpm je..tapi terus terang kalau manual memang bagus la, auto biasa lah sebab gb mitsu tu tak ngam sgt dengan enjin campro..sebab sy pernah dengar 1 kes neo cps kat Kuantan leh tekan smpai 90kmh je..lagi dahsyat..siap engineer dari HQ turun solve problem..

    • selama ni pakai ron97 shell..
      sy duk ganu, aritu pergi s.alam, boleh katakan isi full tank 40liter ngam2 sampai s.alam. ( rm96 b4 minyak naik ke 2.5 )
      smlm, coz dh darurat sgt, stesen myk yg terdekat lak just ada petronas je, so terpaksa la isi ron95 petronas, beza enjin lps pakai ron95 tu mmg ketara yg amat..enjin jd berat serta merta..tp sbb enjin dh jd berat smcm je so best nk memecut sbb rpm asyik lps 4500 je, so syok time nk memotong..

      just nk tnya, lau pg2, korang nye cps ok tak swift gear?sy punya gear mcm tak smooth je time pg2 nk swift gear 1 > 2 > 3 tu even b4 jln tu dh panaskn enjin beberapa minit..lps pecut smpai gear msuk 4 br la rasa smooth skit gear..atau mmg campro cps auto mmg mcm tu??

      • bro panaskan engine jer bukan panaskan gear system,pada permulaan perjalanan,bergerak secara perlahan dahulu biar semua minyak gear bergerak secara lancar…sebelum memecut.

  9. bro kaskas paper zon mana.. klaau shah alam meh la kite pergi doridori auto work tune ecu balik kt situ.. kalau bro tak mau pun tak pe.. terpulang la.. hehe

  10. aikkk…. kaskas_pepper sonyap jo ni, rekaan semata2 ke….

  11. salam.saya pakai proton waja campro.upgrade :

    1. sistem ekzos R3
    2. spring berprestasi tinggi R3
    3. brake pad R3
    4. brake hose rs Pro pemasangan oleh R3
    5. bodykit R3
    6. cable plug R3

    memang berbaloi mengambil selekoh dalam kelajuan tinggi.dan memberek dalam keadaan eksremitu belum lagu CPS lagilah bleh blah.saya rasa yang mengatakan CPS tak bleh blah itu mengarut semata-mata.cuba hantar semula ke Proton untuk check.sekadar berkongsi pengalaman.

  12. rasanya bro kaskas ni pakai neo biasa je… tp dia pakai bodykit cps (fiber)… so.. baginya neo dia dah jd neo cps la… sbb tu dia tak blh beza performance neo cps dgn neo biasa… kancil saya pun senang2 je nak pegi 160km… takkan neo cps tak blh.

    • saya pun rasa mcm tu jugak.. Tapi still x munasabah x leh pergi 140.. ntah2 satria neo 1.3 covert cpt tak.. kalau nh mmg munasabah. Kereta saga aeroback umur 19 tahun mak saya pun leh pegi 140.. nh kan lagi neo..

  13. kalaula neo CPS takleh tapau myvi takkanlah cusco japan nak amik bawak ke jepun.. buat malu je.

  14. exora prime ok dak?

    • left hand drive?
      ke gambar reflet kat cermin pandang belakang?
      grill die same ngan grill yang ditunjukkan dalam post sebelom ni

      • ya left hand drive

        i think for China market … because youngman will launch L5 in March … maybe also launch L6 L7 in this year and next year include MPV and SUV

  15. bro dalam fb paultan ada spyshot exora cfe.

  16. pesal ramai sgt marah ?? sy pn pakai proton jgk. neo cps lagi..samada juz kete sy je yg bermasalah @ mmg x, itu lain cite..im juz telling the truth about my car..
    so buat apa nk provok kata sy tipu?

    peace!

    • mintak maap la bro.. bukan marah, cume x puas hati je(hehehehe). Kalau bro dah kompom ada masalah, g cek dulu. kalau dah settle, nanti g tau kitorg balik.
      Sebab ape bro, kitorang dulu ada gak jumpe org mengadu mcm bro, cakap mcm2 tapi bukan die yg pakai, sedara mara yg pakai dan ada lak yg komplen memacam, tapi x pernah tahu ape perubahan… kebanyakan katak bawah tempurung…
      Jangan marah la bro, kitorg bukannye anti org anti-proton cume x suke bile cakap tanpa bukti. itu jer…

    • Bkn marah bro.. mungkin diorng rasa bro jenis “hit n run” kot, tinggal komen pastu blah.. diorng tertunggu jaepn bro pasal fc kete bro… so bro dah ckap bro lambt reply komen sbb bro outstation, so rasanye dah ok la kot

      • im not on that type la..posting lps2 pn dh byk sy taruk komen, atas org yg perasan @ x je.coz sy bkn pengikut tegar.

  17. berkenan btol pd rim r3..kemas, padat & simple..
    rim neo cps ni ssh btul nk basuh! :p

  18. ni cedok dr forum lain, just wondering..kucing tu ape?

    [quote]
    beze 1-2 hp je kot? haha. aku pn pakai k&n, tukar exhaust buang kucing kt dlm tu lg berbaloi la.
    [/quote]

    • cat tu sebenarnya catalytic convertor..alat untuk mengawal pelepasan asap..so bile buang benda tu memang akan increase hp skit, tapi kalau dari segi emission tak berapa bagus sebab ia akan turunkan rating dia, cthnya kalau ada benda tu dia dapat Euro 4, bila buang mungkin leh jadi Euro 2/3 je..

  19. sy pegi proton semalam beli bumper gen2 r3.. ada banyak satria R3 neo ni sedang dipersiapkan untuk pelancaran nnt.. mmg menarik

  20. 28hb feb maka rasmilah jentera satria neo R3 RS ini.semoga menjadi barisan hadapan untuk jentera R3 selain Satria R3.Waja MME R3.Gen2 MME R3,Savvy R3,Tahniah R3.semoga berjaya dipersada sukan permotoran negara dengan tenaga dari Tg Djan, Daryl Lam. dan Faizil Alang. Untuk dapatkan performance part R3 jangan berlengah lagi kunjungi proton motorsport.Rasakan pengalaman pemanduan yang berbeza dan kawalan yang mantap dari R3.Rim R3 ada di jual seklai tayar di proton motorsport.push start button pun ada.naiktarafkan kenderaan anda kepada R3. Saya berani katakan R3 adalah jentera yang hebat kerana saya memandu Waja R3 yang ditingkatrafkan oleh R3 motorsport.tahniah R3

  21. prolever :
    berapa kos semua bro..

    kos tingkataraf saya kepada R3 hampir RM15K.

  22. kaskas_pepper :
    berkenan btol pd rim r3..kemas, padat & simple..
    rim neo cps ni ssh btul nk basuh! :p

    boleh terus ke proton motorsport R3 untuk dapatkan rim berkenaan.pakej termasuk 4 biji tayar baru.jamin puas hati dan berbaloi.rasakan pemanduan yang hebat tanpa kompromi dari R3.

  23. boleh terus ke proton motorsport R3 untuk dapatkan rim R3 saiz 15 atau 16.pakej termasuk 4 biji tayar baru.jamin puas hati dan berbaloi.rasakan pemanduan yang hebat tanpa kompromi dari R3.

  24. salam all,tumpang tanya,sy pnah bwak neo member,tp yg 1.6 biasa je la,tp damper blkg dh tukar,syok amik corner,then tuk ceceah 140 km/h tu kejap je,memandangkan hati memberontak tuk guna neo,sy bcadang tuk amik neo seken je,mmandangkan sy baru dpt keje n suka upgrade power,insyaAllah minggu dpn..so,nk tnya jgk,ada ke jual enjin cps?halfcut?berapa regenya?dan dimanakah nak dapatkannya?terima kasih🙂

    • tu kena survey2 kat kedai potong la..mana la tau kot2 ada..susah gak nak dapatkan enjin cps ni, sebab benda ni boleh dikatakan masih baru

    • saya rase nak dapat neo halfcut banyak…. cume Neo cps je yg mmg payah….
      Sebab semalam saya ada gak tengok kat chop2 shop, cari barang la.. tengok halffcut banyak pun kereta lama je banyak… dari beli halfcut, bek bro beli satria neo cps second jer… banyak gak, dalam 50k

  25. bli 2nd neo cps pastu blanje dlm 10k upgrade masuk turbo.. Zuss

  26. sy pom org trg….pkai ne0 1.6 manual..senang2 je nk 160km..huhu…

  27. BRO,

    POWER APER CPS…SETAKAT CIVIC 1.8 TU PUN TINGGAL.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s