funtasticko design

http://funtasticko.net

ARTWORK : Sketch Persona R versi 2

36 Komen

UPDATE : Sketch Persona R Versi 3

Ni versi yang ke-2, update skit dari versi sebelumnya..🙂 bila la Persona R nak tunjuk muka ni…

36 thoughts on “ARTWORK : Sketch Persona R versi 2

  1. kami yg tunggu kat blog bro campro pun penat menunggu..x pe, sabar je la.. seminggu dua ada la kot nanti..

  2. aku suka yg ni lg, better lines

  3. worth waiting for

  4. boleh tgk gambar real proton persona r. ini URL nya. ada member yang sketchkan.

  5. eh nak tanya skit. Betul ke satria neo tu platform sama gen2/persona sekrang? Terbaca dalam wikipedia ke mane ntah. Ke tersalah baca pn x tau la..🙂

  6. more proton concepts sketches here!!

    http://aimankesa.blogspot.com/

  7. persona R use exora platform😄

  8. I heard that Proton will produce this car into two different model…
    1 will use turbo engine same like what will be install in Exora turbo and another 1 will be premium model using IAFM engine…the keyless starter will only be available in Turbo Model…the actual model will be exactly same with the concept car but they will change a bit at rear lamp and it’sdesign…the actual car is actually around the corner..if u ask Proton salesperson, most of them aready saw this car at PROTON factory..

    ambil info ni kat paultan, xtau la betul ke tak

  9. Hella is is the lamp company , you can google the hella company ….
    MCE is malaysia company , MCE produce rear combination lamp to proton but the technology from Hella company

    http://www.btimes.com.my/Current_News/BTIMES/articles/sona16/Article/index_html
    this is anti trap power windows news

    proton also sign contract with Germany company to get leather product from the company, i forget the news at where already ….

  10. nice info

    bila ada post pasal pesona r, macam2 version ada,
    rasa2 mampu buat para peminat automotif malaysia terpesona kot

  11. Kalau design macm ni lebih sesuai jadi Perdana/Inspira replacement.

  12. campromania :
    ye ke…hmm..macam kurang menarik TUAH tu..

    hmm..apa yg kurang menariknya?
    sy smpaikan apa yg member sy bagitau..mybe ada different..kena tunggu prototype kluar la..hehe

    • sebab terlalu safe design dia kalau nak dibandingkan dengan KIA Forte & Hyundai Avante..sketch asal dia pun lebih menarik..sy ckap macam ni sebab Proton nak jadikan Persona R kereta global…kalau macam Tuah tu mungkin boleh laku kat Malaysia, tapi kalau nak masuk Europe kena design lebih hebat lagi..citarasa diorang tinggi, bukan setakat design sahaja, ciri2 yg ditawarkan oleh model tersebut mesti menarik..bukan pe, kalau Proton yang masih belum dikenali ni, kenalah buat sesuatu yang buka mata diorang..kalau tak orang tak pandang..

  13. Stuju ngan bro campro,tuah mmg cntik,tp masih xda wow effect pd design dia. Klu mcm emas,kita nampak wow effect smpai top gear yg slalu kutuk p1 pun ckp kete p1 pertama yg org nk beli jika di producekan. Hrp2,prtn btl2 fokus pd p’sona r n emas.pastikan sumenya cmplete,t’utamanya interior. Biolah ikut german@europe car,pkai soft plastic pd tmpat2 touch point. Mana2 yg bleh blt kulit cam stering,blt kulit.pastikan 5 star kali ni.

    • betul tu bro, inilah masanya Proton buka mata dunia…kalau boleh kalahkan KIA & Hyundai yang sedang membuat reformasi & revolusi rekaan sekarang sehingga orang dah mula mengutuk rekaan Toyota & Honda sebagai ketinggalan zaman…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s