funtasticko design

http://funtasticko.net

PANAS : Penyangak yang sebenar yang ciplak design t-shirt Harimau Malaya!!!

36 Komen

Bukti 1 :

Bukti 2 :

Ni link ke blog dia creatifdesign-tshirt.webs.com & ni lagi 1 cokelat printing studio

Atas bantuan rakan kita bro Funknower akhirnya saya dapat menjejak siap yang PENJENAYAH yang memulakan aktiviti HARAM ini..baguslah sebab orang macam ni Islam atas nama je, dah lupa hukum Allah agaknya…bukti2 di atas diambil dari facebook cokelat printing studio tu..ingatlah, setiap sen yang diorang dapat adalah HARAM hukumya., Bertaubat lah!!!

Kepada yang berminat sila ikuti langkah mudah ini :

1. Emailkan kepada ahmadfadz@gmail.com / razleen.aida@gmail :
…- Nama penuh
– No Telefon/HP
– Alamat penuh
– Saiz&kuantiti baju

2. Buat pembayaran melalui akaun (cash deposit/online banking) :
– 1444007557452 (CIMB) : Ahmad Fadzil BIN FAUZI
-156123521238 (Maybank) : Razleen Aida Bt Razali

3. Lampirkan (attached) slip/bukti transaksi pembayaran bersama-sama dalam email tersebut sebagai pengesahan tempahan & bukti pembayaran.
* Hubungi/SMS kepada saya
Fadzil : 0192430156/Leen :0192456175 untuk maklumat lanjut & pertanyaan.

NOTE: HARGA DIATAS TIDAK TERMASUK KHIDMAT POS.

Cas penghantaran RM6.00 utk semenanjung malaysia dan RM12.00 utk sabah/sarawak. anda juga boleh ambil sendiri baju di gerai 64 DOWNTOWN CHERAS / di kilang kami No 4-2, Jalan Angsana 2, Tmn Bkt Angsana, 56000 Cheras KL (kalau jumpa gerai ni bakar je!!!!)

Advertisements

36 thoughts on “PANAS : Penyangak yang sebenar yang ciplak design t-shirt Harimau Malaya!!!

  1. kepada kawan2 yang ada di area Lembah Klang, jangan lupa kirim salam kat diorang, suruh diorang bertaubat cepat…berdosa makan rezeki HARAM ni, Allah tak redha dunia & akhirat

  2. Macam pernah ku lihat Tshit nie…tapi dimana ya…

  3. Bro Campro, apa kata buat laporan polis, ini kes jenayah tu..

  4. ko dah call ke mamat fazil tuh? tanye dier sume? kalo takat ckp kat sini x gune bro..jadi gentle la skit..kalo main coment kat sini smapai bler nak hbs sume..be profesional laa

  5. apahal ni…

  6. assalamualaikum…kerana kelantangan pihak fantasticko menyindir kami di website tanpa usul periksa dan tidak hubungi kami terlebih dahulu,disini kami ingin membuat pengakuan… kami adalah kilang printing t-shirt,
    kami juga org islam yang taknak makan hasil haram utk tanggung keluarga.

    bukankah pihak anda yang telah menempah tshirt harimau malaya ini daripada kami dengan harga printing
    (60sen satu warna)

    kerana kami hanya akan buat baju yang ditempah sahaja!!!
    bukankah pihak anda juga yang telah memberi kebenaran untuk menjual baju harimau malaya ini…!!!

    sepatutnye sebagai org islam yang soleh anda tidak menjatuhkan maruah org lain tanpa usul periksa.
    sebagai profesional pihak anda sepatutnye hubungi kami terlebih dahulu sebelum mengata.!!!

    info: kami menjahit,menjual dan mencetak t-shirt.

    HARGA PRINTING KAMI: 30sen satu warna utk 2000pcs ke atas
    60sen satu warna utk 200pcs keatas
    RM1.50 satu warna utk 100pcs keatas
    RM2.00 satu warna utk 50pcs keatas
    UNTUK TEMPAHAN HUBUNGI: fadzil 019-2430156

  7. assalamualaikum…kerana kelantangan pihak fantasticko menyindir kami di website tanpa usul periksa dan tidak hubungi kami terlebih dahulu,disini kami ingin membuat pengakuan… kami adalah kilang printing t-shirt,
    kami juga org islam yang taknak makan hasil haram utk tanggung keluarga.

    bukankah pihak anda yang telah menempah tshirt harimau malaya ini daripada kami dengan harga printing
    (60sen satu warna)

    kerana kami hanya akan buat baju yang ditempah sahaja!!!
    bukankah pihak anda juga yang telah memberi kebenaran untuk menjual baju harimau malaya ini…!!!

    sepatutnye sebagai org islam yang soleh anda tidak menjatuhkan maruah org lain tanpa usul periksa.
    sebagai profesional pihak anda sepatutnye hubungi kami terlebih dahulu sebelum mengata.!!!

    info: kami menjahit,menjual dan mencetak t-shirt.

    HARGA PRINTING KAMI: 30sen satu warna utk 2000pcs ke atas
    60sen satu warna utk 200pcs keatas
    RM1.50 satu warna utk 100pcs keatas
    RM2.00 satu warna utk 50pcs keatas
    UNTUK TEMPAHAN HUBUNGI: fadzil 019-2430156

    • untuk pengetahuan sy tak pernah ambil order dengan pihak Tuan, kilang sy di Kuantan, harap maklum

    • sila bagi maklumat & nama penempah yang buat t-shirt tu, memang sy tak pernah berusrusan dengan syarikat anda kerana sy bukan berada di Lembah Klang..bagi segala maklumat mengenai dia untuk pengesahan..jika tidak ini tak boleh dijadikan alasan atau bukti…sy mempunyai tempat cetak baju hanya di Kuantan…saya tak pernah memberi kebenaran kepada sesiapa selain diri saya untuk mencetak baju ini..kalau bukan saya maknanya itulah PENIPU & PEROMPAK yang sebenar…sila beri kerjasama..

  8. DTGLA KE OFFICE/KEDAI KAMI DI :
    gerai 64 DOWNTOWN CHERAS / di kilang kami No 4-2, Jalan Angsana 2, Tmn Bkt Angsana, 56000 Cheras KL (JGN BAKAR KAMI SEDIA MENERIMA TEMPAHAN ANDA DGN HARGA YG MURAH DIRECT DR KILANG)

  9. Salam..

    Ambil tindakan rasional dan bijak.. Amarah hanya menghancurkan diri..

    Pada saya dalam bidang kreatif dalam menonjolkan originaliti sesuatu karya, kita usaha lebih lagi to proof yg ini hak KITA.. Melainkan kita ada hak copyright baru boleh isu repot polis..

    Kalau kita ada tenaga nak pegi serang orang, kenape x gune tenage tu utk majukan diri dan protect ape yg kite syg??

    Pandangan saya, dgn bantuan sahabat funtactickodesign yang lain kita promote habis-habisan design ni di FB, Tweet, Myspace, Frindster, FourSquare, YM, Skype dan ape jua medium dan juga website asal design ini yakni funtastickodesign.wordpress.com..

    Masuk dalam ruangan REMAJA ke AM-Max ke dapat slot 2-3 minit dah cuup baik..

    So kawan2.. Keep up da good work.. Save da energy for good deed..

    • saya pun rasa mcm tu.. kes bro campro same je mcm kes wartawan jenayah kat blog ondscene.. Gambar yg die amik, suke2 je akhbar lain amik lepas tu buat cover page lak tu.. Sabar je la.. kalau nak sue pun x gune bro bende dah lepas… ape yg boleh bro buat lepas nh, setiap gambar ori yg bro buat, letak watermark/trademark besar kat tengah.. x leh deorg buang…
      Tapi mesti ada solution lain.. janganla api yg membarak dibagi minyak tanah lagi.. elok la sekadar simbah air x pun gune fire extinguisher untuk redakannya..

      • sy sebenarnya bosan nak melayan kerja2 tak beretika macam ni, tapi kenalah juga mempertahankan hak saya..balik2 ayat kasi BERANI KERANA BENAR!!! Sy lagi la BERANI sebab SAYA PENCIPTA YANG SEBENAR, nak bersumpah MUBAHALAH pun saya berani…nak takut pe..

  10. FADZIL COKELATPRINTINGSTUDIO TELAH MEMBUAT PENGAKUAN&KENYATAAN SNDRI MNGENAI ISU NI & MNJAWAB SEMUA KRITIKAN DARI COMMENT ANDA SEMUA ..DI HARAP KORANG BRPUAS HATI KERANA KAMI TAU KAMI DI PIHAK YG BENAR..TAPI KALAU COMMENT2 STIL ADE ATAU MUNGKIN TLH DI REMOVEKAN MYBE ADE SESUATU WAALLAHUALAM..BERANI KERANA BENAR!!!!!!

    THANKS&REGARDS,
    COKELATPRINTINGSTUDIO

    • lek a bro.. sebenarnya dieorg marah pasal kene ciplak jer… Kalau bro dah terangkan elok2 maka x kan jadi persoalan bagi kami kat sini..
      tapi bro kalau boleh jangan la gune huruf besar untuk kenyataan bro…
      Semue org tau, biasanya HURUF BESAR kalau guna dalam internet untuk komen ataupun posting adalah untuk bagi amaran ataupun u sedang marah.. but it’s seems to rude to use capital latter in your comment just now.. sorry 4 my reprimand but it’s the best 4 all of us..

    • bayangkan kalau hasil saudara di ciplak oleh orang lain,mesti marah kan.
      Tak kisah lah saudara hanya print baju sahaja,tapi berniaga atas usaha orang lain pun satu dosa.
      Saudara ingat bro campro senang2 nak design t-shirt tu,kalau design yang ada sedikit kelainan tu boleh lah diterima,ni dah sebijik design nya.
      Ni bukan kali pertama design bro campro di ciplak.
      Takpe bro campro,saya akan sentiasa menyokong bro.

  11. pelik juga macam ne saya boleh order t-shirt di KL sedangkan bersepah kilang printing kat Kuantan, saya hantar di Semambu, Kuantan… tak munasabah langsung saya ada buat printing jauh2..kat Kuantan pun harga murah, kilang tempat saya ambil barang tu Master Dealer di sini.. memang statement yang amat meragukan…

    • ntah la bro, banyak sangat leh jadi kebarangkalian..

      • bro kalau baca statement dia tu, ada ayat kantoi..try la cari, ni 1 ayat dia : ” maaf,memang saya copy dari internet design utk web kami.saya buat lain sikit sebab taknak terlalu sama.sebenarnye walaupun design tu tak sharp kami masih boleh buat sama malah lebih baik dari tu.kami buat blok dari filem yg org tu bagi.maaf saya belum terdesak lagi sampai nak rompak bank. ”

        “bukan lu je beb..kalau gua kena pun bengang jugak tapi gua buat sebab dapat green ligt dari designer asal.gua pernah tengok artwork file adopphotoshop dia sebelum buat filem dulu.tapi masalahnye gua tak dapat call dia sbb nombor hp dia hilang (no fon customer pun boleh hilang, macam ne berniaga ni, tak masuk akal).” file asal saya dalam bentuk Adobe Illustrator, yang Photoshop ni jelas lah yang CIPLAK, copy & paste dari internet.

        “sebenarnye saya sokong kata nazri,kalau design ni betul2 camproman yg punye saya setuju bagi royalti RM2.00 satu baju sebab saya bukan jenis org yang suka senang atas kesusahan org lain.designer asal dulu tak mintak royalti so saya tak bagi lah (sebab dia tu PENIPU, takkan la nak makan duit HARAM lagi).saya pun ada buat baju ni yg spesel utk saya pakai.kualiti tinggi dan kalau org nak tiru comferm mahal gile. lagi satu,utk pengetahuan design melekat sebab masa packing dye dia belum betul2 kering bahagian dalam.

        “zack,hanya org bodoh je yang mengutuk org tampa usul periksa.saya telah mendapat green ligt dari designer asal sebelum bagi kat ajen2 saya jual dan saya pernah lihat file adobephotoshop asal design ni.designer asal datang ke kilang kami utk membuat tempahan design harimau malaya pada 8.1.2011 selepas mengumpul tempahan dari internet pada bulan 12.2010 .utk pengetahuan zack yg saya rase tak tahu kot.kalau design ni di patern kan memang salah kalau dicopy. masalah saya sekarang,tak dapat hubungi desingner asal yg datang tempah pada saya dulu sebab no hp dia hilang. (no fon customer pun boleh hilang, macam ne berniaga ni, tak masuk akal)”

        “maaf,saya tak pernah copy design sesiapa tampa izin designer.pihak campro telah memburukkan nama kami.saya mengaku saya yang copy pase gbr dlm internet utk promote tshirt ni dalam internet tanpa memburukkan nama fantastiko.sebelum jual baju ni kami minta izin dahulu daripada designer asal.sekarang kami pun tak tau mana yang betul..tapi yang kami tau nami kami dah terjejas disebabkan pihak fantasticko menuduh secara melulu.”

        anda boleh fikir2 kanlah..kat sini timbul keraguan yang munasabah..

  12. untuk makluman semua, bab design yang melibatkan Vector Graphic macam atrwork Harimau Malaya ni orang tak buat pakai Adobe Photoshop..design macam ni cuma Adobe Illustrator & Corel Draw je boleh buat.. Photoshop cuma sesuai untuk edit2 gambar & compose gambar..nampak sangat lah orang yang dikatakan “designer asal” tu dah kantoi..nak buat blok baju imej kena sharp..sy dah 10 tahun jadi designer, tak perlu la nak bohong sy..

    • makna kata memang geng diorg selalu “CILOK” design internet untuk buat baju,hhmmm…kantoi sudah.

    • Hoho. Hanya jauhari yang mengenal manikam..

      Yela bro, orang tak design guna photoshop. Photoshop edit2 gambar je. Vector drawing sangat berbeza resolutionnya. Sangat tajam.

      Betul laa tu dia ciplak design original. Save as copy, run photoshop, open file, adjust image size, filter sharp sikit2, dan save. Muka rimau tu mana boleh create dalam photoshop. Copy pakai magic wand bolehlaa. Jangan merepeklaa..Sahlah mereka tu mengcopy…kan dah kantoi..

      p/s: Saya juga menggunakan AI untuk redraw blueprint Proton Exora 3d saya. Tapi AI susah nak master laa bro..

  13. kalau ikut hati malas nak layan dah benda2 macam ni, so lepas ni jangan la cuba2 cilok design sini, ni la akibatnya… so be careful… kita layan cerita spyshots pulak!!!

  14. aku rasa la kan..maybe ade agen campro yg wat tempahan dengan fazil di kl..untuk kos murah die snggup buat mcm tuh..sebb dalam hal nih bro fazil x bersalah..sebb die pihak kilang dapat design dr somebody yg kate design dier yg buat..so nak tuduh sesape pun dah jadi susah..sebb x de prove yg kukuh..biase la agen2 yg dilantik nih nak lagi murah dr supplier..so dengan cara mudah dan untung die cari kilang yg leh bg harga yg murah mcm bro fazil..mostly kes mcm nih lbh kurang mcm tuh…ape yg leh wat skng…bende dah lepas biar la jadi sejarah..for the next bro campro kene hati2 dan buat trademark dekat design..anyway gune kekerasan x guna tpi guna lah MINDA yg cerdas untuk kejayaan kiter bersama chills ! 🙂

    • bro 0077, sy takde agen pun…sy jalan bisnes ni sorang2..mungkin ada orang lain yang ambil kesempatan ambil design ni dan declare design dia, hantar ke kilang utk buat black market…last2 kantoi, so timbullah isu ni…sy cuma nak pertahankan hak saya je, bukan nak busukkan nama orang & jatuhkan bisnes sape2.. lain kali kilang pun kena hati2 gak…nak trace sape yg anta artwork ni fazil hilangkan no hp dia pulak..takkan la berurusan takde resit ke pe sebagai rujukan, ni la yg susah nak trace…org yg buat keja ni mesti tengah seronok2 skarang..tapi dia ingatlah, dia akan dpat pembalasannya nanti, tunggu je la..

  15. salam…maaf sebab minggu ni saya betul2 bz dgn kerja.tadi saya dah jumpa no hp org tu dalam bill book.kalau betul design ni awak punye apsal tak call saya kalau nak settle masalah ni.sms pun boleh.jgn risau sebab saya bukan nak ajak bergaduh tapi kalau boleh nak settle elok2..kitakan sama2 melayu,sama2 islam,harap dapat settel secara profesional..

  16. kalau saya yang buat design ni saya sanggup pergi tempat saudara campro utk setle masalah ni tapi ni bukan design saya, buat apa saya nak lebih2.lgpun saudara campro tak profisional dalam menangani masalah ni sampai memburukkan nama saya tampa usul periksa padahal saya pun tak pasti siapa designer sebenar designe ni.

  17. campro: bro 0077, sy takde agen pun…sy jalan bisnes ni sorang2..mungkin ada orang lain yang ambil kesempatan ambil design ni dan declare design dia, hantar ke kilang utk buat black market…last2 kantoi, so timbullah isu ni…sy cuma nak pertahankan hak saya je, bukan nak busukkan nama orang & jatuhkan bisnes sape2.. lain kali kilang pun kena hati2 gak…nak trace sape yg anta artwork ni fazil hilangkan no hp dia pulak..takkan la berurusan takde resit ke pe sebagai rujukan, ni la yg susah nak trace…org yg buat keja ni mesti tengah seronok2 skarang..tapi dia ingatlah, dia akan dpat pembalasannya nanti, tunggu je la..

    fadzil: betul ke ayat di atas…saudara dah busukkan nama saya tampa usul periksa.nak trace macamana…nak kena mintak patern ke.?

  18. proliver:lek a bro.. sebenarnya dieorg marah pasal kene ciplak jer… Kalau bro dah terangkan elok2 maka x kan jadi persoalan bagi kami kat sini..
    tapi bro kalau boleh jangan la gune huruf besar untuk kenyataan bro…
    Semue org tau, biasanya HURUF BESAR kalau guna dalam internet untuk komen ataupun posting adalah untuk bagi amaran ataupun u sedang marah.. but it’s seems to rude to use capital latter in your comment just now.. sorry 4 my reprimand but it’s the best 4 all of us..

    fadzil: maaf..masa tulis komen di atas saya sedikit ter emosi lepas baca komen yang menuduh membabi-buta dan gunakan ayat2 yg tak sedap didengar.

  19. Tahniah bro fazil diatas KEBERANIAN menegakkan keadilan..kepada semua member FUNTASTICO dan semua yg sudi komen panjang berjela dlm thread nih..buat pengetahuan korang bos aku FAZIL dan owner FUNTASTICO ZARUL telan discuss pasal hal nih..dan dorg pun dah setel secara damai..alhamdulillah kes ini dapat diselesaikan dengan PROFESIONAL..kepada labu-labu yg memaki hamun, caci maki aku dan partner aku AIMI bawak2 lah bertaubat..jangan cakap ikut sedaap je! tahu la marah tpi ade otak x leh pikir? be PROFESIONAL la bro! kite bukan nak gadoh2..sama2 MELAYU dan ISLAM bro..tumpah darah wat pe..?? dalam hal nih memang designer fazil yg salah antara sebabnya :

    1. fazil dah jumpe no hp designer die kat bill..so aku dan fazil suh designer tuh setesl sendiri ngn zarul..sebb hal nih aku dan fazil x bersalah..ni hal antara designer ke dua belah pihak

    2. si designer yg bg design kat fazil nih kiteorg call2 , sms2 x jawab..so kami consider designer tuh TAKUT untuk berhadapan dengan ZARUL..dan kami anggap die yg BERSALAH.maybe die yg tiru n modify design ZARUL yg baru di upload di blog bulan 12 tahun lepas..so die pun mengaku yg design tuh die punyer..

    kami adalah MELAYU ISLAM yang x mau makan DUIT HARAM diatas usaha orang..dalam hal nih kami x BERSALAH..designer fazil yg bersalah..kami hanya buat baju jika dapat KEBENARAN dripada designer yg beri design pada kami..bukan suke2 main buat jer..so yang lain pengajaran cakap bertindak tanpa USUL PERIKSA ..jangan CAKAP SEBARANGAN! kami pun ade maruah! kalo korang yg kene pun sakit hati kan??

    so pasnih x de lagi komen2 yang sumbang dalam thread nih..so diharap bro CAMPROMAN dapat BIG LESSON dalam kes nih..semoga sukses selalu..majulah bangsa MELAYU ISLAM dalam perniagaan setanding dengan kaum lain ! Insyallah!

    Kalau terlanjur kata aku dan aimi MINTA MAAF dari hujung rambut hingga hujung kaki..ikhlas

    MUSZ (GB Collections)

    • sy pun dah terima call dari bro Fazil & dia dah membuat segala penjelasan, so sekarang ada 1 penyelesaian telah dicapai oleh kedua2 pihak…tapi penyamun /penjenayah yang sebenar yang menyebabkan isu ini terjadi masih lagi bebas, harap dia akan menerima pembalasan yang setimpal kerana telah menipu, mencuri & merosakkan hubungan orang yang tak berdosa.. lepas ni kena berhati2 dengan orang seperti ni..di harap lepas ni tak berlaku lagi isu ini.. diharap hubungan dingin antara kedua2 pihak akan berakhir dengan baik demi kebaikan bersama.. cuma 1 lagi tugas kita semua cari & tangkap penjenayah yang sebenarnya!!!

  20. ok bro..harap hubungan antara dua belah pihak kembali PUTIH..kite bisnes pun sama bidanag bro…saya pun wat prinitng tshirt sume..dan fazil tuh supplier saya..so skng nih pun kami dah berkenalan dengan zarul..so secara x langsung kite dah wat networking diantara 2 belah pihak..so pas nih kalo bro perlukan bantuan ape2 berkaitan bisnes kami terima dengan hati yg terbuka..saya dan aimi MINTA MAAF kalo ade terlanjur kata …maklum lah MARAH nih kerja IBLIS..dan dorang ni suke melaga2 anak adam yg x berdosa..k bro ZARUL @ CAMPROMAN saya doakan anda sukses selalu..

    wasalam wbt

    ikhlas

    MUSZ & AIMI
    GAH BAHTERA RESOURCES (013-4318130)

    • saya pun ingin meminta maaf dengan bro, fazil & lain2 dari pihak gb & cokelatprinting jika saya & rakan2 blog saya yg telah membuat komen2 terhadap pihak bro..biasalah, bila jadi macam ni sape pun tak marah kan..mesti dalam marah tu macam2 la yg keluar…mungkin isu ni ada hikmahnya sebab mana la sangka mula2 bercakar lepas tu jadi kawan pada masa akan datang..tapi lepas ni jangan lepaskan orang2 yg menipu, menyamar, mencuri harta intelek lagi..sebab orang2 macam ni la yang menyusahkan ramai orang tapi dia terlepas & kaut untung. duit haram..

  21. salam..
    secara rasmi disini saya dan pihak COKELAT PRINTING,KIA VISION SDN BHD dan kreatif design ingin memohon maaf di atas semua yang telah terjadi.saya sokong 100% cara camproman mempertahankan hak design anda.dgn cara ni secara tak langsung memberi kita kesedaran.saya juga bersyukur kerana mendapat satu lagi pengalaman dan pengajaran yang bagi saya amat berharga dalam perniagaan ni.
    sama2lah kita menjaga hak org lain jgn tau nak untung daripada hasil susah payah org je..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s