funtasticko design

http://funtasticko.net

PANAS : SPYSHOTS Persona R & EMAS di Test Track Proton oleh Bro CHOR!!!

85 Komen

Adakah ini Persona R?

Perbandingan dengan side profile TUAH

Perbandingan dengan side profile INSPIRA


Adakah ini EMAS?

Perbandingan dengan side profile EMAS

Inilah yang kita nantikan selama ini, spyshots pertama Persona R & EMAS prototype sedang menjalani ujian di Test Track Proton. Gambar ini telah diemail sebentar tadi oleh Bro CHOR. Akhirnya dapat juga dia snap gambar walaupun terpaksa saya zoomkan & gambar agak pecah sedikit. Terima kasih kepada Bro CHOR kerana menghangatkan lagi blog ini..🙂

Gambar sebenar :

85 thoughts on “PANAS : SPYSHOTS Persona R & EMAS di Test Track Proton oleh Bro CHOR!!!

  1. pergh mcm skuad sniper

  2. Sayangnya gambar jauh, elok lepas ni beli kamera yang boleh zoom optikal 20X..hehehe. Bro, nanti kalau boleh saya pinjam gambar tu..

  3. Siapkan camera masing2… Maybe tak lama lagi kluar la ni.. buat road test plak…
    Gambar masih blur sbb jauh… Persona R nampak lampu belakang mcm Persona skang nie jer.. Tunggu gambar spyshot lain plak… Tak sabar nak tengok…

  4. cepat tul… TQ kepada bro chor yg bertungkus lumus(kepanasan maybe) sebab semata2 menunggu nak amik gambar nh///

    • Saya cuma nak tau bila time bro chor menjalankan intipan ni..Kalau masa rehat lunch, bro chor makan nasi bungkus bawah pokok laa tu.ekekeke. BTW, Syabas Bro chor. 2kali jumaat tu dia tunggu..akhirnya berhasil. TAHNIAH.

      • heheh…minggu lepas dari pkul 9 pgi sampai kul 12 sbb habiskan cuti…hari ni dari kul 11-12.xleh lebih sbb kena g smbayang Jumaat lak.

  5. panas2, tapi gambar kurang clear la, kalo dapat nampak lebih detail lagi cun,
    tp ok la, pasal ada orang aware nak cari spyshot proton, proton semakin mendapat sambutan? jeng3..

  6. Bro, saya rasa kereta hitam pendek tu mule Emas la.. Tengok side profile pun macam Mitsu I Miev.. Nh lebih kurang masa wish gune untuk mule exora..

  7. Mule persona R yg test kat salji tu pun ada gak tadi(gambar sy ada)..dua minggu sy tunggu untuk snap gambar ni(dua kali jumaat jer…heheh),kereta masuk dalam treak area tp x test…awat noo?cuma sy xde kamera yg best…..jadi la,sapa ada camera best pgi la.

  8. huhu terlalu jauh/blur utk kita katekan ape2😀 nice job..nextime kita cuba lagi😀

  9. Yang sedan tu nampak macam Honda Civic baru!

  10. Alangkah bestnya kalau hari tu Bro Chor ada kamera DSLR yang power, 20 megapixel, 25X zoom optikal, mesti gambar terang dan jelas, anyway, usaha yang bagus dari Bro Chor.. Sapa-sapa pandai photoshop mungkin boleh detailkan lagi gambar-gambar tu, biar terang sikit..

  11. Aiseh bro chor, skali kabur daaa….

  12. apa kata bro campro letak gambar tuah sekali.

  13. Pingback: Eksklusif – Spyshot pertama Proton Persona R & Proton EMAS versi produksi | Arena Kereta

  14. Boleh kita katakan yang Proton sedang mule test mitubishi i-Miev? Tapi rumor yang kita dengar Proton nak guna Nissan March. Sekarang mana satu? March atau i-Miev?

  15. DSLR takde optical zoom. Itu digital camera biasa punya term. DSLR + 300mm atau 500mm lense cukup dah. delicious dapat ambik gambar super clear. Nak nampak lubang hidung driver, go 800mm. Hahaha.

  16. Apahal Persona R/Tuah nampak macam hatchback? Macam Gen.2 pulak sebab butt dia pendek. Tapi takde hal la sebab memang kereta zaman sekarang semua bontot pendek.

  17. salam bro,gi kat mangastream.com lyn manga hehe

  18. Menurut mata saya yang serba rabun ni,kereta yang nampak macam sedan tu agaknya mazda,kereta yang macam emas tu agaknya Mitsubishi i-miev.mungkin masih dalam peringkat mule test.

  19. bro chor,agak2 kantoi tak kalau ambik gambar.kalau ada masa boleh lah saya pergi ambik gambar.dslr dah ada.

  20. nampak macam tak lawa langsung persona R tu..

  21. I rasa bukan Tuah ler sbb side kedudukan side mirror tak sama and engine compartment pun nampak lebih panjang dari tuah.Anyway thanks for the spyshot.

  22. semua salah! tu sebenarnya Inspira facelift, kali ni memang rupa depan dan blkg dari proton, dah xde rupa Lancer lagi. xpercaya tgk side profile dgn bhgn bontot. haaaa. kann

  23. hmm lepas buat comparison dengan side profile proton inspira, memang nampak iras-iras inspira dkt spyshots ni. Tengok percentage window area dengan pintu, memang inspira =)

    profile line kat tepi pun terlalu rendah kalau banding dengan tuah

  24. hmm,kalau tgk kat c-pilar yg kereta camo tu mcm nampak lg besar je kalau nak didakwa sbg inspira phase2….tp silhouette front end mmg ada iras inspira plk(aku dah compare side profile)…maybe trick camo,gambar blur secara x langsung memblurkan kita semua kat sini…haha…anyway terima kasih bro chor dgn gambar2 ni~

    kalau ada masa nk jgk tgk port diorg ambik gambar ni,tapi apakan daya cuma ada fone cap norkiah je,sabo jela….

  25. waw!!!!.. taniah bro chor… memang rasanya ini mungkin inspira phs 2… yg dakwaan proton emas 2.. macam lampu belakang di atas sahaja?? cube perhatikan spyshoot emas 2.. lampu nya di atas..

  26. tangkap 3 keping gambar sahaja??? tapi tunggu punya la lama

    memang sesuatu yg tak logik

  27. terbaik laa bro chor..
    usaha lagi ye..
    harap dapat yg lebih baik..
    nanti kalau saya sempat..
    saya plak try intai track..
    hehe~!

  28. sy rasa bukan inspira facelift sebab side profil dia mcm mazda3 sket.. but belakang nampak pendek

  29. bro pinjam gambar…

  30. Pingback: SPYSHOTS Persona R @ Inspira phase 2 & EMAS??? « PRoDAs AUTO Blog

  31. Bro campro.. ntaht2 nh FL untuk current persona x.. saya buat perbandingan dengan side view persona dan hampir 70% sama.. mungkin nh FL mcm saga fl gak kot..

  32. Pingback: :::sembang-auto.com::: Blog mengenai automotif | Kereta baru | Spy Shots | Proton | Proton Inspira | Perodua |Tips| Formula 1

  33. Mungking Persona CPS kut…..

  34. kannnnnnn! bila dah letak reference photo Inspira tu lagi nampak logik tu sebenarnya inspira facelift, penat scroll atas bwh punya nak bezakan -,-

  35. ingat lagi x clay model proton kat karnival at kuantan 2???? rasenye macam nie modelnye er.. hihihi
    https://funtastickodesign.wordpress.com/2010/12/26/festival-proton-di-kuantan/

  36. Itu EMAS kut, nampak macam Mitsubishi I sahaja. Tengok lebih teliti sikit

  37. dulu kalau proton nak keluar model baru, badan warna putih, pas tu tampal tampal ngan tape hitam… sekarang seluruh badan warna hitam?… ehmmmmmm

    • kalu ni “kete biru” = savvy-r, mmg xmenarik.
      sepatutnye savvy-r = emas.

      sbb:

      1. kete biru design lama, emas design baru.
      2. cmne ngn safety?

  38. lama tak masuk… sini dah macam-macam cerita….

    • bzy ke ataupun internet pejabat kene block mcm bro h+z ….
      bnyk gak funtasticorian bulan nh baru nampak bayang nama deorg…

  39. inspira facelift ni…

  40. proton jebat kut

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s