funtasticko design

http://funtasticko.net

Satria Neo CPS R3 “on the way” ke showroom!!!

13 Komen

Ini merupakan spyshots Satria Neo CPS R3 yang “on the way” ke showroom sebelum pelancarannya tak lama lagi. Masih lagi tidak diketahui bilakah tarikh pelancaran yang sebenarnya. Gambar ini telah diperoleh dari blog www.sembang-auto.com

13 thoughts on “Satria Neo CPS R3 “on the way” ke showroom!!!

  1. nampak lebih sportier dari cps.. mesti bengang org yg beli cps nyer.. Tapi x d ke neo GTi.. legendary nh kene ada untuk cover foreigner market terutama uk dan AUstralia..

    • agaknya pengganti GTi tu mungkin tak menggunakan nama GTi,tapi harap2 pengganti GTi kurang2 pakai engine cfe yang di tune khas.

      • tapi kalau versi nh pun leh jual nye.. tapi kene tengok market demand gak..
        Tapi saya tengok dekat lamanweb proton au, tahun nh satria neo r3 kot nak masuk plus exora turbo.. jadi dalam pertengahan tahun kot baru masuk sana..

    • mungkin kalau neo ni masuk campro cfe nanti boleh dijadikan satria neo gti…

    • proton x guna gti sebab vw dah buat gti jadi tredemark golf..

  2. dah x boleh guna nama gti… volkswagen dh patenkan..

    • personaly i dont agree with vw limits gti only to them because gti means performanc hot hatch what ever makes they are peugeot nissan so on. since its been patterned we cant do nohing about it. R3 is good enough. there are OPC, AMG, IMPUL ,,represent perfomance upped of its road version.
      but yeah. nothing is batter to rpresent the performance hatchback car othe than the letter GTi. and now,it has been deleted from the history book.

  3. hello, nama GTI sampai bila2 xkan boleyh diguna pakai okay, so R3 tu la nama pengganti GTi, sebab Volkswagen dah claim GTi tu dorg punya nomenclature.

  4. offtopic>>
    kalu xble pakai GTI – jee tea ai (english pronunciation),gay teh ee (german)
    pakai la GTe <— provoke😛

    sncr3 ni pakai spoiler r3?

    apa kat kalu lps cfe siap, buat uplift interior utk neo?
    neo turbo, neo turbo, neo trbo🙂

    • ok gak GTe.. kalau pakai nama r3 nh mcm besar sangat.. karang ada assesori r3, kereta r3, jadi x exclusive..

  5. a bechmark timing at Sepang International Circuit by Faidzil Alang:
    Stock
    Neo CAMPRO 1.6 : 3:02
    Neo CPS 1.6 : 2:57

    R3 Tuned
    Neo R3 CAMPRO : 2.52 (aftermarket, with limited part warranty only)
    Neo R3 CPS (NLR) : 2.50 (production, with full warranty)…..

  6. super nice

    saya mau satu!!

  7. mmg smart.. sy dah tgk live masa kt proton subang jaya hari tu.. masa tu kete tgh prep

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s