funtasticko design

http://funtasticko.net

PANAS : 2 Kereta Konsep VW rekaan ItalDesign yang bakal muncul di Geneva!!!

26 Komen

Versi Hot Hatch ( Pengganti Golf)

Versi City Car (Pengganti Polo)

Adakah ini bakal model VW Golf & Polo masa kan datang? Ini adalah 2 kereta konsep VW rekaan ItalDesign yang bakal muncul di Geneva bulan hadapan. Jika diperhatikan pada kedua-dua model konsep tersebut rekaannya juga ada sedikit elemen pada Proton EMAS, tak hairanlah kerana datang dari pereka yang sama. Cuma yang saya perasan ialah trend terkini “new face” kereta masa depan adalah lebih kurang sama je. Kalau tengok pada model city car tu memang rekaannya tak berbeza sangat dari Proton EMAS, patutlah VW beli ItalDesign, diorang dah nampak benda ni rupanya. Diharap Proton tak sia-siakan rekaan “new family face” diorang yang ItalDesign dah create pada Proton EMAS. Itulah wajah global Proton yang sebenarnya. Apa pendapat anda semua?

sumber : www.autoblog.com

26 thoughts on “PANAS : 2 Kereta Konsep VW rekaan ItalDesign yang bakal muncul di Geneva!!!

  1. sepatutnya italdesign buat design lain. nampak sgt mcm Emas. nanti basher mesti cakap proton ciplak design VW sedangkan basher tu sebenarnya x tahu ape2. tunggu je lah..

  2. mcm proton emas je shape die..huhu..

  3. Memanglah dari pereka yang sama. Tapi tak kan kering idea nak design lain kot? Tapi pada pendapat saya, rekaan EMAS lebih releven dan menarik. Disebabkan EMAS keluar dulu, rekaan Polo seperti tidak segar dari ladang..entah..

  4. mmm… dah mcm model emas 2nd generation yg lebih sporty n ranggi:)

    kalau dah keluar dari ladang yg sama. Itu ler bakanya. hehe…
    Italdesign pun mgkin xde banyak idea gak. so modifikasi ar apa2 rekabentuk diorg sebelumnya…

    cheers!

  5. yg golf tu mcm neo jer

  6. aku prefer current design of golf. and the polo looks soo much like EMAS. how come Italdesign design it soo much like emas? VW must really like emas’s design. so that’s why they ask italdesign to produce something guite like emas. sigh~

  7. nampak sangat design DNA Emas pada model ini… adakah Italidesign kekeringan idea??

  8. yg golf tu nmpk cam neo…. adalah iras2…

  9. walaupun nampak macam dah takde idea,tapi still nampak design2 yang unik.

  10. trend sekarang punya theme untuk new family face ialah “single graphic face”, macam kat kereta concept ni, Proton EMAS & Tuah..kemungkinan besar Persona R akan mewarisi trend terkini ni, harap lebih garang & mantap..🙂

  11. i scare the persona r also design like that … because people will scare proton copy cat again =.=

    italdesign already no idea ? really OMG

  12. *because people will scold proton copy cat again

    sorry wrong typing

  13. Infiniti G37 di genting







  14. sme ad p1 tgh test enjin sesuai ngan climate kte utk perdanaR… atau brand infiniti akn msuk ke pasaran m’sia….

    • saya x yakin infiniti akan masuk malaysia. Sebab Nissan dah asingkan pasaran Eropah ngan Asia.. Infiniti untuk eropah+ AS, nissan untuk Asia..
      Jadi, syarikat mana yg beriya test kereta nh.. tread plat x d jadi susah nak tau syarikat mana….

  15. ital design macam dah kehabisan idea, diburukan lagi VW pun sanggup berkerompomi design yang ada DNA Proton Emas.

    Shit la VW. Macam ni ke nak jadi No 1 .

  16. not bad, overall. good.
    rear light is nice.

  17. –not bad, overall. good.
    rear light is nice.–
    alamak silap post.
    saya nak post kat europestar suv tadi

    • saya ada terbaca kat berita harian pagi tadi, memang harga dia akan mengancam sales kereta segment D dari Jepun & Korea…harap harga tu dapat diubah lagi supaya lebih kompetitif & grab market yang ada

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s