funtasticko design

http://funtasticko.net

Kereta konsep di Geneva 2011!!!

7 Komen

Italdesign VW Tex

Italdesign VW GO

SKODA VisionD

AUDI A3

SEAT IBX Small Crossover Concept

Ini adalah sebahagian daripada kereta-kereta konsep yang bakal dipamerkan di Geneva pada tahun ini..macam-macam ada, pilih je mana yang berkenan.. Ada banyak lagi yang akan muncul selepas ni🙂

7 thoughts on “Kereta konsep di Geneva 2011!!!

  1. Demmm…
    Design EMAS ‘dicurik’ VW…. demmmm….

    • Actually the EMAS design is owned by Giugiaro. Before this, they keep searching for any carmaker who willingly to produced it and Proton come along. So they working together on the EMAS concept. Proton was introduced by EMAS concept when they first engaging Giugiaro to design Persona replacement a.k.a. Persona R. When VW bought Giugiaro, the design technically owned by VW via Giugiaro. So that’s why we keep hearing last few months on Proton to use Nissan March platform for the upcoming EMAS. Maybe it is due to this situation. By the way, I think Proon have a lot of talent to design good looking car. Proton can also use Donato Coco from Lotus for the future line-up.

    • Kenyataan Proton ke Bursa Malaysia tentang koloborasi dengan Renault-Nissan Alliance. http://announcements.bursamalaysia.com/EDMS/edmsweb.nsf/LsvAllByID/F9D7EC04ED327C1448257846003D87BF?OpenDocument

  2. oleh kerana ni buah tangan dari italdesign that’s mean future satria NEO pon maybe similar dengan VW Tex nih…hehehe

    • xfaham la Kadok. apa kaitannya neo ngn idg?
      cuba explain lg detail.
      yg aku faham, idg design emas & persona-r; xde neo.

      • mungkin maksud dia design neo r nanti ada iras2 macam ni la, sebab styling yg idg dah create utk proton emas & maybe persona r ada elemen2 macam ni..rasanya la, hehehe…🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s