funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : Adakah ini Myvi Sport/SE 2011???

60 Komen

Adakah ini Myvi Sport/SE 2011??? Jika dilihat pada bumper & grillenya jelas menunjukkan ia adalah versi yang berbeza. Lagipun bentuknya sama dengan “arca” kereta yang dipamerkan di KLIMS tahun lepas. Inikah kereta yang dikatakan oleh MD Perodua sebagai mengujakan & menggentarkan jiwa tu..hehehe.. Terima kasih kepada bro Amir kerana telah emailkan gambar ini kepada saya. Menurutnya dia dapat kat facebook..🙂

60 thoughts on “SPYSHOTS : Adakah ini Myvi Sport/SE 2011???

  1. terbaik dari kilang (sbb ada org cakap bosan terbaik dari ladang..) hehehehe

  2. tunggu persona r pulak lepas ni kalau ada..🙂

  3. terbaik lh bro!! mana dapat ni?? nak share,,

  4. aku bagi 9 drpd 10 bintang

  5. Tak dinafikan – Perodua memang pakar tukar bamper!! heh heh heh..

    Warna yg cantik..macam renault clio RS..cun wo!

    Hot seller lagi lah camni..

  6. Terbaik….. like~

  7. Nampak smart tapi macam comel pun ada .. macam harimau kecik2 .. tau harimau tu ganas .. tapi comel je ..😀

    Nice design nyway.. just tinggal kena improvekan handling.. handling myvi sekarang tak best langsung..😛

  8. yang ni baru betul2 cantik!!

  9. Betulla ala-ala Clio gitu. tapi rasanya design overall tak berapa nak cantik sebab side profile dan belakang MYVI baru ni agak kebulat-bulatan gitu.

  10. tang lain2 tu ok je bg aku designnya, cuma headlamp tu terlalu typical mcm hyundai n other china car je.. ntah la…maybe tgk depan mata menarik kot..

    • kena tunggu gambar dari angle2 yang lain baru boleh nilai camne design keseluruhah dia..tapi dari depan memang menarik & lebih baik dari design abang2 Jepun dia..😉

  11. salam minta copy brew..

  12. ni info yg sy dpt la D54T, ada 4 versi, lo-gred, hi-gred, SE dan Extreme. enjin 1.3L dan 1.5L launching april. sy nak try handling versi extreme dgn savvy std pun jadilah dulu takyah compare dgn produk R3. Lately dok try alza memba tp suspension mmg out la keras mcm papan. 2014 akan kuar enjin alloy proton antaranya 1.2L GDI Turbo tunggu……..

    • adakah itu salah satu dari Family Y punya enjin bro? hehehe… 1st model yg akan pakai enjin tu agak2 model pe?😉

      * walaupun handling dia out tapi rakyat Malaysia still jadikan best seller, pelik bin ajaib..mungkin sebab Toyota, kalau Perodua semata2 tak mungkin jadi macam tu..

      • Bro campro,

        Dia bestseller salah satu nya word of mouth. so far, org malaysia no tgk kereta yang reliable ie.. kurang masalah, and kalau ada cepat -cepat after sales baiki.. yg saya dengar. mmg MyVi no kurang masalah dia…handling orang tak kisah sgt.. itu dah jadi third priority selepas minyak.

        Tapika, yang saya pelik, byk kereta perodua tersadai kat sales office dia… bukan satu tempat, malah byk tempat saya tgj .mungkin dia nak push myvi jadi bestseller kot, tapi actual dah kurang laku? ada ke sesiapa yang perasan menda nih?

      • bro SD,

        1. agak susah nk tangkap yg bro ckp😉

        2. pd saya, sama je p2 n p1 drp segi rosaknya.
        nasib la kot. sy drive gen2 hi-line & myvi premium juga.
        myvi kete short distance, gen2 belasah jauh2. lg selamat sy rasa dlm gen2. fyi, spec gen2 hi-line hampir sama ngn myvi premium.

        3. bab sales, rasanya kita ble refer MAA utk statistik jualan kereta/bulan. myvi skrg kalu xsilap ada diskaun.
        (read: jualan murah sblm myvi new ver. kuar) kete tersadai mgkn tunggu bakal owner dtg amik.

      • mungkin tu ready stok utk showroom tu agaknya..mungkin diorg simpan stok kat area situ..

      • fargmee.. kalau proton lak saya tau nape proton buat discount 2.88% untk inspira amd exora…
        Kan hujung tahun nh nak kuar Exora Turbo and Inspira FL.. jadi push model lama untuk keluar model baru la..

    • Bro theking,

      1.2 GDI tu ape? Bunyinya mcm enjin diesel..

    • 1.2 kalau dah turbo tu memang dah cukup baik untuk Saga 3rd Gen dengan Emas.

  13. yg kete kat atas tu rasa nya versi extreme.

  14. bro… nak copy gambar paste kat FB saya bro!!!… boleh ke hE!!!! he!!

  15. hello bro, upload laa all pic dr side2side, bumper2bumper rear/front… baru blh nilai smart car ni…

  16. hello bro, upload laa all pic dr side2side, bumper2bumper rear/front… baru blh nilai smart car ni… dpt pic lg cpt kuar lbh bengang PRo***……

  17. Keluaran yg cantik I must say..

    Seakan Renault Clio Sport. Harap rupa paras yang extreme ini dapat diterjemahkan melalui:

    Kehebatan enjin
    Pemanduan (Handling) dan
    Aksesori dan keselamatan.

  18. disokong sepenuhnya fridzmax… dgn harga yg mampu dibeli olh peminat myvi….

    kc bnyk2 ckit pic myvi 2011 lbh terperinci, dgr cite… gear myvi 2011 ni di tgh mcm alza, mana2 ada pic ni, inform yea,utk dptkan kepastianya….

  19. cantik!!!
    teruja rasenyer!!!
    harap² handling dilakukan penambahbaikan…

  20. takde apa yg cantik sgt… search “Myvi 2011” kat google..maka keluarlah model asal.. yg paultan.org dah post sblm ni..

    • setuju…
      Depan Xtreme nh dah hampir 60% nak sama ke POLO…
      Ape2 pun harap proton dapat bersaing dengan lebih sengit lagi..
      ye la, baru2 nh kan P@ nye kereta hangus terbakar. Dekat 40 bijik..

      • Komen Atas silap————————-

        setuju…
        Depan Xtreme nh dah hampir 60% nak sama ke POLO…
        Ape2 pun harap proton dapat bersaing dengan lebih sengit lagi..
        Kesian owner kereta 40 bijik yg rentung tu.. Kesian lagi p2.. 2 juta tu..

    • kalau perhatikan gambar kat paultan.org dgn gambar atas.. keta ni nampak ‘fuyooo’ kat bahagian bumper je.. biasala P2, bab2 tukar bumper mmg keje diorang..:P

      bahagian belakang sama dgn spyshot sblm ni…

  21. ala…2 juta sikit ja bagi perudua…..

    x teruja pon tengok bentuknya….

    aku nk tengok harga baru teruja atau x….

    boleh kata rege dia dekat2 60K…

  22. Sekali tengok ok lagi, 2 kali tengok dah macam muka pokemon. Tapi apa-apa pun JDM wannabe sure beli sebab brand Perodua.

  23. off topic,selepas kena tikam dengan vw n giurgaro, prtn decide tuk colaborate ngan nissan.so pmbelian renault f1 utk memastikan colaboration dgn renault nissan alliance berjaya. Nampaknya dsz n prtn telah sedar lebih awal komplot vw, yelakan,geng2 nazi,so dsz telah mngambil langkah awal dgn assign donato coco. Sy harap,feasibility study antara dua belah pihak ni berjaya hendaknya. Anyway,tahniah produa,memang cantik design,tp persoalannya,adakah dihantar untuk wind tunneling n adakah ada buat crash testing selepas buat modifikasi pada model asal daihatsu yang sepatutnya dibuat mana mana manufacturer trmasuk prtn ketika rebadge lancer.

    • daihatsu pulak nak jadikan indon sebagai hub kereta kompak diorang untuk asia/asean…so apa fungsi perodua lepas ni..adakah perodua ambil jalan nekad untuk separate dengan diorang & jadi indipendent manufacturer..kalau macam tu bagus la, tapi kalau masih buat perkara yg sama baik diorg kena fikir2kan cepat..

      • mmm… perodua hanya digunakan sebagai menguasai pasaran kereta di m’sia sebagai kereta nasional jer oleh daihatsu. maklum ar pasaran kereta kita antara yg lebih dinamik berkembang. X lebih dari itu bila peluang lebih baik diperolehi di indon tu sebagai hub.

        cheers!

      • lg bgus klau p2 dh independent leh la dibanggakan.. Wt rnd ngan p1 pastu guna tuner r3 dgn lotus

  24. Nak tanya theking,

    Enjin alloy proton 1.2 GDI Turbo tu derived daripada enjin Micra 1.2 DIG-S ke?

    Memandangkan Proton dah MoU dengan Renault Nissan, jadi saya merasakan ia ada sedikit kaitan. Renault pula memang ada enjin 1.2 turbo (1.2 TCE).

  25. myvi? sape2 yg rs duit cukup2 je & dh b’keluarga, elok lupakan aje la myvi ni. kcik tp mhl. jgn buat p’bndingan bodoh dgn keta import yg kcik tp mhl. myvi Se lebih rm5ok.bodo je beli kecuali klu bnyk duit.lgpun aku tngok yg gila babi bwk laju & menyusahkan org kt jlnry & highway ialah driver myvi.klu pompuan mmg patut tp ni lelaki.bodoh cam pompuan!!!

    • hush… anti betul ye bro.. sabor2…nak wat macam mana dah deorg minat… Tapi betul ape yg bro katakan… kalau ada family baik lupakan je hasrat je nak amik myve. Kekangan ruang bagasi antara cabaran yg perlu ditempuhi kalau betul2 nak beli myvi,… Bagi saya, dari beli myvi, baik beli first gen vios… lagi luas.. sah2 engine pun sama..

  26. bro prolever engine lain,x sama vios…ni engine alza.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s