funtasticko design

http://funtasticko.net

Satria Neo R3 dilancarkan!!!

66 Komen

Spesifikasi

Baru dapat online hari ni setelah sibuk sepanjang hari, rupanya dah lancar Satria Neo R3. Harganya sepertimana kita tahu ialah RM79,797 OTR dengan insurans. Cuma ada 1 warna sahaja, tapi dah cukup menyerlahkan gaya sporty Satria Neo ni. Banyak ciri-ciri menarik seperti talaan enjin dari R3 (STAGE 2), 2 airbag, ABS dengan EBD, GPS & lain-lain.

sumber : paultan.org

66 thoughts on “Satria Neo R3 dilancarkan!!!

  1. siapa la yg bodoh akan beli benda ni…

    • biasanya yg minat dengan kereta2 limited edition ni org yg betul2 minat & banyak duit.. org bodoh dah tentu xde duit nak beli benda macam ni..😉

    • mmg pun bro campro…
      Tapi compromaniam, kalau mcm tu, sapa yg beli mercedes benz amg bodoh la, sapa yg beli honda civic type r bodoh la.. mcm tu..

    • siapa la yang bodoh dah takde idea nak kutuk Proton.

    • orang yang bodoh tak sedar dianya bodoh sedangkan orang ramai tahu dia tu bodoh kerana memperbodohkan dirinya sendiri kerana kebodohannya yang terbukti dia tu bodoh dengan bagi komen bodoh.

      p/s : satu jari ko tuding kat orang, 4 jari lain tuding kat diri ko balik..😛

    • selalunya org yg minat dan mmpu akan beli… klu tak minat dan tak mampu tp nak juga amik tau pasal kereta ni mmg kira bodohla… sebab buang masa dia je p tgk kereta ni pastu komen mcm2… dah tu tak mampu plak tu…

    • Awk kot yg bodoh…. aku rasa berbaloi apa satria neo R3 ni… nasib baik parking area dah full, kalo tak dah sambar sebijik…

  2. adik2 pakai ex5 pilihan bijak

  3. Campromaniam…
    “By Enthusiast For Enthusiast”.. if u are not the enthusiast, just forget about it..

  4. dia nak beli myvi pun 10 tahun loan. sori la noh bukan taraf hang

  5. sape2 nak beli kete ni, bole contact saya, hehehe..

  6. Orang yang bodoh gunakan nama orang lain. Hanya Johari mengenal maniam, tetapi tiada siapa kenal siapa itu campromaniam.🙂

  7. yang komen tu pun x bijak sebab menggunakan nama samaran seperti penulis…

  8. campromania…. dh lh gne user name org…….tu bengong …xde wit dok diam2…..jgn nk post dlm thread nie…..watever very nice neo nie

  9. Dulu bosan. Ni bodoh pulak..Apa laa ko ni maniam..

    Kalau nak kritik/kutuk proton pun, bagilaa komen yang bernas..

  10. campromaniam yg bodoh…..

  11. 2 DIN nie kalau proton pasang dekat exora or persona kan bagus dari bagik gps yg lekat dkt cermin tu.

  12. off topic…neo R3 dh turun lori…giliran Alza “Infinite” standby naik lori…
    http://www.zerotohundred.com/newforums/your-shots/367974-perodua-alza-infinite-concept-spotted.html

    • Alza Infinite sebenarnya utk production ke bro Matt?

      Rasanya untuk exhibition je kot. Tapi Infinite ni kira cantik jugaklaa, cuma ia sesuai untuk pameran modification je. Untuk road-going tak tau laa…

  13. berbaloi ka benda ni… beli untuk apa
    untuk rempit tengah lebuhraya?

    berapa saman ko nak

    cantik?
    apa yg cantik

    apa perbezaannya dengan neo yg biasa
    dari segi luaran hanya ada sedikit tambahan sahaja
    tiada sesiapa pun yg akan perasan ini adalah neo R3 atau tidak

    jadi jika ada duit sekalipun
    untuk apakah membeli sesuatu yg langsung tak cantik dan langsung tak boleh ‘digunakan’

    • kesian campromaniam..
      Saya x tahu la sapa yg bodoh… saya x tau la nak terangkan mcm mana, tapi saya, tapi budak darjah 1 pun jawapan die boleh terima daripada org buta ilmu..
      Saya rase bek bro pergi belajar balik.. bukan marah api realiti..

    • berbaloi ker tak itu hak individu sendiri la..ada orang beli hanya untuk guna hujung minggu..rempit leuh raya haha kelakar..pabarang main atas jalan raya book sepang terus la mau ??

      cantik?? design neo cantik lagik rasanya dari design naza bestari.

      apa beza FD2 dgn FD2 yg siap pasang kit modulo?apa beza viva besa dgn viva limited@xclusive edition??time apa beza myvi std dgn myvi limited edition?? xpernah lak org tanya..xdak pon org perasan..yg perasan dia tulis VIVA LIMITED EDITION

      org ada duit xkisah bab2 nie..dia xheran lagik pon bukan kaco hidup ko pon..suka hati diorang la..

    • kalau nk beli kete autoshow beli la kete neo biasa, jiwa adik ni tak seswai utk sport, kalau sport konsep dia minimalist tapi yg penting handling, speed dia.

    • tak kisah lah orang perasan ke tak perasan ke,janji hati puas.Kalau tak minat tak payah nak cerita lebih2.
      Kereta macam ni hanya untuk orang yang betul2 minat sahaja.Setakat macam kau ni baik senyap lagi memanfaatkan diri kau.

    • …”jadi jika ada duit sekalipun
      untuk apakah membeli sesuatu yg langsung tak cantik dan langsung tak boleh ‘digunakan’…

      Alahai maniam, takde duit takpe. Beli motor EX5 sudah. Cukup nak bawa pergi balik keje. Takde sesiapa pun minta awak beli Neo ni..

      Semua orang ada citarasa sendiri. Kalau awak suka milo ais, jangan marah jika kawan sebelah order teh tarik.

  14. hahaha aku tak nak la mengumpat lebih2x…. sila buat soal selidik dulu sebelum suka suki nak kata takda perbezaan antara neo biasa dan neo r3 nih…. jadi la manusia berilmu dan tidak bodoh sombong…peace

  15. boleh race ngan civic ferio x….
    kalaw la x da cukai dkt malaysia nie..
    konfem malysia penuh dgn toyota dan honda….
    kerajaan2 ><

    • mana awak tau?
      kalu xde cukai, apa barang H&T?
      VW la, BMW la, Lotus la.

      ceh.

    • Bro Hafis,

      Ok jugak kalau Neo ni race dengan Civic ferio tu..Tapi ferio tu enjin lama laa hafis. Emission Std dah tak fulfill.

      Kalau Malaysia takde cukai? Ada ke negara takde cukai? kereta Proton pun ada cukai. Konfem ke ramai rakyat malaysia suka Toyota dan Honda?

      • cukai kereta bang …
        dgn pandang sebelah mata bang oii…
        kerajaan nak untung je…

      • kalau kerajaan asyik nak untung je,xde la defisit belanjawan negara bingai oi…..

    • Duit dari cukai kereta tu pun tak dapat nak cover subsidi minyak setahun. Cuba laa pergi website ni http://www.ifitweremyhome.com/. Pilih la nak tinggal kat negara mana pun kat dunia ni. Pastu comparekan dgn malaysia. Jgn pikir tax kereta aje. Hidup bukan semudah itu.

  16. tu la.. kalau takde tax waja/inspira kt malaysia 30k je..
    conferm murah lagi ..
    conferm la vios takde jual org amek supra ke ..

    • Saya kalau Malaysia ni xde sales tax, import tax, saya nak angkat Renault Megane RS..

      Apa barang pakai honda city dan Vios..kereta torsion beam sama macam BLM dan Savvy je..

      • walaupun blm & savvy torsion beam, tapi handling better dari City & Vios..

      • Yela bro Campro..

        Walaupun Savvy dan BLM pakai torsion beam, sesuailah dengan kelasnya sebagai kereta mampu milik, disebabkan torsion beam ni low cost production.

        Tapi bila City, Vios dan paling teruk, nissan Sylphy dan Altis pun pakai torsion beam, pada saya pengeluarnya dah keterlaluan dengan mengenakan harga yang mahal…(C segment pun pakai T-beam, kedekut betul)

        Maaf bro, bukan nak cakap Savvy hampeh sbb pakai torsion beam, (Sbb saya ada Savvy.hehe) cuma kadang2 menyampah jugak pada mereka yang mengagungkan T&H nih..

        Asyik T&H je..N kadang2. M yang satu ni pujian melambung. M satu lagi nasib je Bermaz bawak masuk. Dasar pandang ke timur dorang nih..Cubalaa sesekali testdrive Peugeot 308 dan Ford Focus..rasakan kelainannya..

  17. Oh alangkah indahnya kalo malaysia tax takde. Dikurangpun jadilah… dpt gak merasa keta luar….huhu…apakan daya…inilah Malaysiaku…

    • kalau takde tax lagi lah teruk jam kat Malaysia,sekurang2 nya tax nya pembeli bayar salurkan untuk membaiki jalan tak pun baik pulih sistem pengangkutan negara kita.Itu lagi bagus.

      • haha…
        bang habis tu cukai jalan 2 guna utk apa ek..
        masuk tabung kerajaan…
        cukai kereta masuk tabung jugak kan😀

      • saudara hafis,kau ingat cukai jalan yang dibayar tu cukup ke nak cover semua jalan kat Malaysia ni.
        Bukan semua orang yang lalu atas jalan tu bayar cukai,lesen pun dah luput.
        aku bagi idea sahaja,yang difikir asyik duit tu pergi masuk kocek kerajaan sahaja,yang kau nak bising2 kenapa,makwe lari ke sebab kau tak naik Toyota Honda.
        Aku bukan lah nak kata aku ni sokong kerajaan,cuma bagitahu apa yang patut.

      • yg duit subsidi gula minyak masak tu ape sumer. mak bapak ko ke yg tanggung sumer subsidi tu??
        elektrik yg ko gne utk on ko nyer komputer tu igt xde subsidi ke??
        mn dtg sumer duit subsdi tu???igt mak bapak ko sorang jek ke yg bayar tax????kakitgn kerajaan xde bayar tax ke????PM xde kne income tax ke????

      • penghuni gua,komen anda di tuju kepada siapa?

      • sori bro unknown,yg pasti bkn utk saudara.peace.

    • Kalau nak memekak pasal kerajaan tak bagus ke bagus ke pembangkang bagus ke tak bagus ke,dicadangkan pergilah ke blog politik yang lebih sesuai untuk bicara hal ni.
      Cadangan sahaja ye.

  18. exora mline auto tanpa taxpun br 32k,campur commision dealer,insurance n roadtax,br dlm 40k jer. Cuba tgk rega basic avanza manual 1.3 kat langkawi berapa? Murah lagi exora auto mline.

    • saya dah tengok tadi harga avanza 1.3 di langkawi.Harga paling murah 46k tu baru manual.
      Betul ke Exora harganya 40k,boleh dikatakan murah,kalau Proton boleh upgrade tambah lebih banyak airbag dengan lagi banyak safety features,lebih kurang harga avanza jugak,lagi berbaloi beli.

  19. klu audi r8 tu proton pun,org tetap complain mcm2 gak..

  20. walaupun malaysia tax kete dia tinggi, tp aku sgt2 bersyukur duduk kat bumi bertuah ni, so far lum dengar lagi membe2 yg kebulur takde makanan or air, and bunuh diri sbb tekanan kerja. owh, lupa pulak, sape2 yg berminat nak booking kete ni, sila email saya di ali_zahini@yahoo.com . rasenye 68 units je kete ni dibuat.

  21. Exora Turbo CVT Premium 82~85K ????

    Exec CVT agar 75k … ???

  22. Support la produk Malaysia. Bila produk2 yahudi menguasai dunia, mengeluh plak..

  23. Orang Jepun pun dah jadi bodoh sebab Proton Satria Neo ni..

    http://www.carboy.jp/index.html

    Xtau ape dia tulis. kena tanya peyno..huhu

  24. ape yg korg sume merepek haaa!merepek yg bukan2 jerk..adoyaii..biar laa..keta ni lawa ke mahal ke..klau xberkemampuan xpyah nak komen mcam2..klau berkemampuan beli jew laa..xpyah nak cite bnyak2..mmg x dinafikan sume keta sama jew..tapi dah model dia mcam tu,trime jew laa..xkire ar mahal ke murah ke..tapi ak rase bangga gak ngan proton ni sbb nye dah mcam2 model kluar..jadi kita sbagai pengguna boleh wat pilihan yang bijak..yg murah ade dan dan yg mahal pun ade..so,kita boleh pkai yg mane kita mampu sahaje..TQ..hahah

  25. slm semua ,,,,,ape2 pon congrate proton kerana mencipta neo R3 desing yg sama taraf dgn negara luar sistem komputer yg canggih dan suspension yg baik sepadan dengan kereta ni di harap jikalau pihak mangment dr pihak proton boleh menurunkan sedikit harga 75k-70k dah cun sgt barulah budak2 muda boleh membeli dan menggunakan dgn ramai lg heheh sekian wslm

  26. OK laa….. citer byk takde…. kete R3 gua akan smpai hujung bulan ni… kepada yg curious as to how this car will perform, nnti aku akn story kat korang sume…..

    pasal hal tax ni, mmg governent mengamalkan konsep ”protectionist” ….. sume ni utk menggalakkan kete beli barangn buatan malaysia….. kalau tak, ssh la nak compete.. so, ada duit beli la kete import, takde duit haa beli la kete proton…

    tp aku rasa utk first car aku, kete ni mmg dah cukup cun…. kalau ada duit lebih, kita custom tune lagi sikit, bley main ngn volkswagon dah….

  27. aku sangat kagum dengan buatan neo r3 ni.(sebb aku ader n test kualiti dengan kereta brand lain).sebb kita terlalu agung produk orang tapi kte x sedar.malaysia sendiri setaraf dengan yang lain..kita dizaman baru.perubahan kita setanding dengn orang lain..dalm dunia pemotoran kita baru menjejaki 27 thun(proton)..bukan semua kereta canggih kekal dengn sempurna..buatan manusia juga..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s