funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : Persona R ke ni???

43 Komen

Spyshots sebelum ini

Spyshots terkini lagi panas!!! Adakah ini Persona R? Jika dibandingkan dengan Tuah memang ada sedikit persamaan.. tapi dikatakan Persona R rekaannya dari ItalDesign amatlah berbeza dengan Tuah & lebih berciri global.. Gambar ini telah diambil oleh boss kawan kepada bro David semasa di Seremban.. menurut cerita bro David boss kawan dia tu nampak interior kereta ni tapi tak sempat nak shoot gambar.. layan🙂

43 thoughts on “SPYSHOTS : Persona R ke ni???

  1. terbaik…

  2. alamak terbaik ni.. shot dari dalam bas ke..

  3. nape nmpak kotak semacam keta nih…
    tp grll depan dia mmg mcm tuah…🙂

  4. persona r makin menganas dijlnraya msia.

    • sah la ni persona r… bro, kalau ada shot lg lebih jelas email la kat saya, ramai yg menanti ni..barang panas… emas bila pulak buat road test?

      • mule emas dah ada kan.. kene tunggu jugak la..

      • June onwards br guna P0 parts utk persona r ni.

      • PO tu Purchase Order ke bro? senang cerita part yang sebenar la, bukan prototype punya part, betul ke tekaan sy ni?

      • Harap-harap Proton test betul-betul dulu PO product ni terutamanya headlamp. Tak mahu lagi berwap macam Exora tu.

      • P0 tu kalau tak silap Production Zero kan? first time real production …nak test ngan train operator..plus test parts etc… wah.. kalau June baru ada.. July laa nampaknya baru real sikit Persona R ni…

      • PO parts.. Proton Original Parts.

  5. alamak …. ni bukan persona r😄

  6. wahh…terbaek dr ladang…harap design dia gempak laa seperti yg diharap2kan n harap lebih baek dr new hyundai avante 2012….

  7. yup!!! ini memang persona R!!! terbaik lh siape yg amek….. gambar ni…. ini hampir full prototype……

  8. depan mcm city…. pendekn gemuk.

  9. bro campro kasi yg ‘real’ punye la.aku dah bertahun aku nk tgk yg real punye.cube kasi aku sejuk hati skit aku nk marah dah ni punye x sabar.saket hati woo

  10. ni bukan persona R
    ni tuah iaitu inspira FL

    • tuah mne sme ngan inspira…
      klo nk tunjuk kebodohan je xyah komen la kt sni…

      • Dahlaa brazbuz..

        Maniam ni pelik sikit. memang komen dia seringkali akan membangkitkan perasaan nak reply. Nak dapat perhatian laa kot agaknya..

  11. Adakah ia bersaiz Forte? Saiz B/C segment…

    Aih, wiper xsorok cantik lagi ni..

    • Rasa-rasanya saiz lebih kurang dengan Forte ni. Bonet belakang pun agak pendek. Berhasil juga sentuhan itali ke atas rupa kereta ini. Lepas ni Exora penyet tak jumpa lagi la nampak gayanya.

    • aku sokong.
      wiper kena sorok, baru nmpk kemas.

      kalu aku xsilap, wiper yg xkemas ni akan menghasilkan bunyi time kita drive laju.
      bunyi enjin aku ske, bunyi wiper xske.
      CFD simulation pn ada org buat psl bunyi2 nih.

    • segmen b/c.. the king ada g tau ari tu..

  12. awat hang sibuk mnt nak beli ka maniam?

  13. satu pic je ka bro….. tak patut tak patu….huhu

  14. kalo betul ni persona R, maknanya betol la grill depan yg dibincang2 dulu persona R punya…

    kalo pegi blog unionptmsb (yg post gambar keter berselimut tu) ada gambar TZ tunjuk gril kat Tun Mahathir, sebijik mcm grill keter atas ni, n grill yg dulu katanya grill persona r..

    bro theking, kalo P0 start jun, keter ni pakai barang ape? skrg ada F stage balik ke?

  15. kami nak lagi..!harap paparazi persona r bersiap sedialaa dengan kamera anda…huhuu…mybe exora penyek pun cam persona r jugak,sengaja menyembunyikan wajah sebenar dia utk tatapan umum skrg…harap design exora penyek pun better dr caldina…

  16. brite baik,org jepun mintak prtn buat show kt sana,kalu bleh bwk emas n tuah skali. Wow,org jepun pun dh mule tnjuk minat kat proton,tp org kita,phm2 jela.refer paultan. Mgkin bro campro bleh masukkan article tuh dlm ni

  17. tp perutdua,sory to say, kalu cut n paste je, nippon xberminat:-)

  18. Daripada paultan.org, Proton memang showcase Proton Tuah. Tapi organizer mintak bawak EMAS sekali. Isu sekarang ni ialah, adakah EMAS masih milik Proton? Kita bimbang juga Italdesign/VW xbagi IP kat Proton. Entahlaa..harap ada insider Proton dapat rungkaikan isu ini..

    Jepun sudah melihat Proton sekarang ni..Satria Neo versi komik pun ada. huhu
    http://www.carboy.jp/index.html

    • mmm… kalau proton dah bayar payment tu dah milik proton ar. Cuma kalau selagi rekabentuk tu proton x paternkan lagi, diorg masih bleh guna n plagiat design tu utk VW sbb diorg yg design model tu… tentu ada disebubt dlm agreement masa proton asign diorg buat EMAS nie. mcm tu la kot.:)

      cheers!

  19. campromania letak sekali gambar belakang spyshot hari 2…sng org nak tgk

  20. Tuah ialah Persona R…???
    profile dia 90 % sama rasanya..bila tengok balik gambar sisi Tuah masa klims ngan diselimut tu dan gambar yg nih!!!

  21. La .. mmg la pada dasarnya tuah tu adalah persona R .. kan DSZ dah bagitau dah .. dan banyak la sumber2 lain dah bagitau.. mgm tuah persona-r.. cuma final nnti tentulah ada prubahan yg dikaitkan dengan italiandesign tuh…

    Joker The Great says:

    10/3/2011 at 6:03 pm

    4-5 models being show to all Proton dealers during the meeting

    Proton Tuah is one of it, tentatively plan to launch it in 4th Quater 2011 or else 1st quater of 2012…

    hope this time, Paul will not delete my message anymore…..

  22. mana eh dapat nama persona R ni? persona R punya code name ni wujud ke? aku tgk kat blog azlano (head of designer proton) kata dia pun tak tau psal codename persona R.=_=”… http://azlano.wordpress.com/2010/12/08/klims-2010/

    • persona r ni singkatan drp persona replacement model..codename dia p3-21a..kena la selalu survey2 & explore blog ni..bro akan tau perkara yg sebenar… kitaorg kat sini kira advanced gak la dengan info2 latest..

    • Kalau nak tau banyak kene baca thread yg lama2 dlm blog nh.. Banyak gak yg kitorg dah tau…
      Ala, saye rase Azlano buat x tau je kot..

  23. azlano tak boleh nak cerita semua agaknya..polisi syarikat..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s