funtasticko design

http://funtasticko.net

Proton bakal buat penampilan di AEE, Jepun!!!

10 Komen

Berita terkini ini pasti akan membanggakan kita semua sebagai penyokong industri automotif tempatan terutama sekali Proton. Proton bakal buat penampilan pada pameran Automotive Engineering Exposition (AEE), bertempat di Yokohama, Jepun 18-20 Mei nanti. Pihak penganjur berharap Proton dapat mempamerkan model EMAS hybrid di sana nanti. Selain itu Proton telah mengesahkan akan mempamerkan TUAH dipameran tersebut.

* Orang Jepun pun dah mula berminat dengan Proton, ini satu perkembangan yang positif..tapi anehnya orang kita sendiri minat jenama Jepun & mengutuk Proton walaupun mereka tak pakai kereta Proton..kesian orang macam ni, tekanan mental agaknya..hahaha.. ūüėČ

Advertisements

10 thoughts on “Proton bakal buat penampilan di AEE, Jepun!!!

  1. inspira tak bawak sekali ka

  2. kalau bwk inspira, yakuza jepun yg bawak lancer mesti mengamuk….habis lh proton..
    ha3…gurau je.

  3. wahhh bagus sekarang prton semakin agresif… skrg tgk lh sendiri.. kenapa masih ade org kita ni yg masih nak kutuk proton sedangkan negara jepun sendiri yg canggih dengan automotif menjemput Proton untuk dipertontonkan disana…’ Taniah…. Proton…

  4. besala tu, bnyak orng mcm tu sekrng ni, mengagung2 T dan H. sanggup hutang 9 thun ooo untuk keta yang “terlebih harga”

  5. campromaniam dr dulu aku tgk asyik kuar komen budak sekolah jer, x membina langsung.ko ni mmg org india ker, brani guna nama si maniam tuh?jgn ko lak kene saman pas ni…kihkihkih…

  6. mmm…. jepun memandang serius bintang baru (proton) pemotoran dari timur nie. Cuma proton kena bijak n berhati2 jer dlm apa2 situasi pun. Saya rasa diorg tak pandang pun model konsep tuah tu walau pun nanti diorg minta pamerkan kat pameran tu. Sbb model sedan mcm nie diorg dah biasa bina dan tak lari jauh malah diorg lebih advance dari kita:) Apa yg menarik perhatian org jepun n menjadi study case diorg nnati adalah model EMAS nie. Konsep yg di tonjolkan kat model nie berlainan sekali. Konsep keselesaan seperti pemanduan SUV tapi bersifat supermini compact. Model mcm nie yg diorg nak explore utk di aply kn kat idea model2 masa depan:)
    Apa2 pun jemputan ke pameran tu adalah satu penghargaan dan pengiktirafan ‘sifu’ industri pemotoran dunia kpd peningkatan kemajuan yg dicapai proton selepas 25 tahun dlm industri pemotoran:)

    my 2 cents.

    cheers!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s