funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : Myvi lagi

51 Komen

Disebabkan gambar Myvi 2011 ni dah masuk paper baru-baru ni, boleh la saya preview lagi gambar-gambar yang ada.. asyik-asyik Myvi je sekarang ni, mana la spyshots lain pulak, kalau ada kongsi-kongsikan la ye 😉

51 thoughts on “SPYSHOTS : Myvi lagi

  1. cantik myvi ni..sesuai untuk perempuan🙂

  2. cantik kemas, harap harga dia tu tak naik banyak

  3. Gila bosan… dah bersepah myvi aleh2 yang ni pun sama gak… takde design baru ke..

  4. Sekali pandang,memang cantik jugak.Dua kali pandang dah muak tengok.

  5. serupa je tengok…… Nampaknya enjin je la yang berbeza…..

  6. wow. ada wow faktor nih.. hhihi

  7. Orang Perodua ni tak kena buang kerja ke macam mamat yang bocorkan gamabr Alza tu dulu?

    • takkan nak buang kerja kot, free2 je dapat publisiti tanpa perlu advertisement..bingai betul la Perodua mcam tu..lagipun gambar macam ni dah keluar kat paper baru2 ni..

  8. ader dgr citer yg Myvi 1.0 da discontinued…

    i assume yg first pic tuh Myvi 1.3…

    2nd & 3rd pic tuh Myvi 1.5 versi non-SE…

    wallahualam…

    • Rasanya betul la..
      sebab yang hitam tu ada skirting dan rim die lain.

      saya pernah pki myvi n kualitinye mmg baik. x pernah buat hal sikit pun selama 5 tahun, milage smpi 130k. baru je trade in amik inspira, setakat 2 bulan ni masih ok.

  9. apa bezanye.

  10. sy harap saga FL phase 2 akan ade projector head lamp because myvi yg bru nie cube tarik pembeli dgn projector head lamp..myvi sebelum nie yg xde pn leh laku..sbb kebanyakan sy tgk komen2 dorg msti nk projector head lamp..

    my 2 cents*..🙂

  11. ada kwn ckp,myvi dorg design lmpu bg lain dr yg asal daihatsu je.

  12. mesti naik harga dia kow-kow

  13. kalau tak naik kaw kaw bukan perodua namanya

  14. menarik lah jugak design nya
    tapi xtahu lah laku ke tidak
    malaysian market ni unpredictable
    vios dugong pun best seller jgak

    • imo, kete kecik laku bg starter driver sbb:
      1. dulu blaja naik kete kecik (kancil)
      2. relatively murah (kancil)

      tp lps keje, xkn nk pakai kancil?
      up sket, bli myvi (kete kecik juga).

      bila dh berfamili, baru rasa myvi tu kecik.
      almaklumlah brg2 baby penuh,
      smpi kena fold down rear seat myvi tu.

      ni pemerhatian aku je.
      wife aku ada myvi gak.
      aku blum ada kete lg.
      kalu suv proton cun mmg aku jd potential customer la.
      kalu xjd, exora turbo je..

      risau juga kalu emas kuar,
      agak2 nk trade in myvi wife aku ni ble laku bape jek?

  15. Siapa2 yang dah muak tengok Myvi ni apa kata tengok ni pulak review Proton/Lotus Emas
    http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/firstdrives/265741/proton_lotus_emas.html

  16. Saya pun muak tengok, dalam masa 6 tahun tak akn lah perodua xleh nak design totaly new design. Macam vios ke vios dugong.

  17. cantik..

  18. Asyik spyshot myvi je, takde ke spyshot persona R? ke takde sapa berani snap picture kt HQ proton tu?

    • ko giler nak tangkap gambar kt hq.. X silap2 kene buang org tu, melainkan DSZ sendiri tangkap gambar dan buat mcm teaser untu persona r 2012.. kan best kalau mcm tu..

  19. korg ni giler ke hape suruh perodua tu design keta sendiri? abis korang ingat daihatsu tu bangang? klu x tau pasal kerjasama perodua & daihatsu,jgn suka2 buah pinggang korang suruh perodua design keta sendiri…

    apa pun, gmbr ni ade p’bezaan skit (bumper) dgn spyshot dari kwn aku (beng obeng) yg telah diupload ke blog paul tan.yg tu lebih sama dgn myvi kuning (SE?)…

    tapi…aku mmg x pernah minat myvi.dh le kcik, mahal…jimat p’gunaan petrol? kwn aku salesman perodua ckp x jugak..lbih kurang sma je dgn keta lain.klu bwk purata 80-110kmj mna2 keta pun jimat.klu korang speed 120-140-160kmj kt highway pun m’cekik gak. perlu diingatkan, klu dh keta enjin kcik korang taruk rim 16″ apekejadah nk jimat?

  20. aku tak berkenan langsung ngan design myvi baru ni…ape sgt beza dgn yg lama?sama je aku tgk..beza lampu, bumper je ponn..

  21. seharusnya masa 2nd year SAGA BLM itu start laku, proton seharusnya potong kembali rear bonnet tu utk di ‘savvy’ kan semula, keep that SAGA face..buat mcm VW Polo sedan tu (idea terbalik). aku rasa mmg ia akan jadi pencabar utama myvi (kalau dpt buat rear ala2 BMW 1series hatchback lagi cun). kat situ dah jimat dah cost RnD and dpt filling gap marketing time pelan2 tunggu EMAS kuar 2013 nanti… jgn lupa..bagi harga murah skit rm5k dari current SAGA pricing…

    • hehe… mana bleh potong2:) sebab saga proton masa tu nak kekalkan low cost sedan b segment. kalau potong dah jadi compact ar plak. Tunggu jer new replacement saga yg dijangka 2013/14 nanti;) tentu menarik kn?

      cheers!

    • tu la pasalnya, tapi dah terlambat kalau nak buat sekarang..better cepatkan emas, sebelum myvi ni bolot potential customer..

      • key point bg Emas adalah better spec, better engine, better roomy interior design, ada sharing dgn Lotus yg versi 2 door dan should show proton’s true global styling design direction… harap2 formula ini menjadi…

        plus sila la buat mcm honda brio spec.. ABS, EDB da jadi standard feature..plus 4 airbag juga sebagai standard.. jgn lupa panoramic roof..huhu (byknye aku mintak..haha)

      • betul tu, sepec cantik, design menarik & enjin canggih sure boleh laku..😉

  22. perodua ni kena la ikut ckap daihatsu,share dorang lebih dlm perodua.tun mahathir pn da ckp perodua just rebadged.

  23. satria neo cusco dalam game.

  24. Proton ada di Bangkok Motorshow. Mgkin ada suprise di sana.

    • Saga enjin baru, Exora Turbo?

      • beberapa exora turbo

      • cameraman punya exora pun dah pakai BOT,tengok pun nampak macam berhempas pulas nak kerja Exora CFE,nampak gayanya cukup bertenaga Exora CFE ni.
        Harap2 harga tak melampau-lampau,mungkin harga H-Line sekarang maksimum 76k,jangan lebih sampai 82k sudah takut dekat sangat harga ‘Lidina’.
        tahulah rakyat Malaysia ni dengar jenama Jepun je kata lebih bagus,padahal Lidina tu buat kat Indon je.

    • merujuk kepada Bangkok International Motorshow’s Photos – New Car Models (Facebook), hanya ada model Lekir je, ada model lain lagi tak..?

  25. video kt bangkok yg ni ke?

  26. Dari twitter UMonlie:

    “Jemputan untuk sertai sesi pandu uji VIP Exora pada Sabtu, 23 April ini.

    MPV Proton Exora penuhi keperluan… http://fb.me/vZ06qy4i

    • Mydear,

      Fairus Hana Anuar tu org Proton Edar , husband dia Proton commerce,lama dh aku x jumpa kak hana ngan abg shahrul ni….hihi

  27. nak email bro campro.. Ada gambar selain myvi..😛

  28. myvi lg? 2 taon skali tukar model baru.. adooooiii…… klau ak trade biba ak ngan maibi ni ok x korg??

    ak dh nek bsan da pkai biba ni… Sume nek hancor da……. Miror atas tu.. bergegar… bwk 100km lbih skit.. dah gegor2… nk bwk kengkawan.. melendot.. nek bumper.. gesel.. adoooi….. pe jenis la… menyesal beb.. da la rm500 sblan… ish..!! srupe ak beli saga.. potorn plak stu.. lmbt sgt kuar npe…. nangung utang la ak ni…. sib bek tggal 13-15k je… huh! >_<

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s