funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : Exora testing di Fraser Hill oleh bro MyDear!!!

38 Komen

Gambar ini baru dikirim melalui email sebentar tadi oleh bro MyDear. Menurut infonya, 2 buah Exora ini sedang menjalani ujian, kemungkinan  besar “load test” pada enjin IAFM+ manual & CVT di Fraser Hill. Dibahagian belakang Exora ini telah diletakkan bekas air yang biasa digunakan untuk “load test” .

Difahamkan ketika post ini dibuat bro MyDear masih lagi dalam perjalan pulang ke rumah, semoga selamat sampai bro!!! Terima kasih kerana berkongsi gambar & info ini

38 thoughts on “SPYSHOTS : Exora testing di Fraser Hill oleh bro MyDear!!!

  1. Plet B2368A muncul lagi …

  2. exora ada IAFM PLUS ?

    kawan saya sedang tunggu saga iafm plus cvt

  3. tu design sport rim baru ke?

  4. alhamdulillah.. Selamat sampai rumah..

    Exora tu tak bereenti.. Kalau berenti leh tanya details.. Rasa bukan cfe, cfe rasanya akan pakai bumper lain. X tau la kalau dia saja pakai bumper design lama. The king ckap exora akan ada pakai engine iafm+ gak kan..

    Derang mcm x de route sebenar.. Men redah je. Teragak2 nak masuk simpang tgk. Naik fraser pun terus turun..

    Belakang break disc dua2.. Kompem.. Rim baru.. Nampak mcm rim production sebab tape itam, mcm inspira nye rim dulu..

    Plat tu same ngan nissan march..🙂

    (duit dah ckup 10% deposit.. Nak up lagi deposit.. Leh bayar installment kurg.. :P)

  5. x sabar rasenyer nak tunggu bulan 6.. persona r aper cher a.. senyap lak kereta tu..

  6. nice🙂
    rim da baru..so kita just tggu update yg lain pulak..
    maybe proton nak reveal n at the same time test reliability engine iafm+ dia..

  7. Tadi saya ada jugak terjumpa Saga FL dengan trade plate menghala ke arah Selatan,tak tau la mungkin tengah test engine.

  8. saya rase ini mungkin exora fl bukan exora turbo..sport rim die 16` renew dari sport rim inspira,jimat kos dan nampak menarik jugak..

  9. Hari sabtu pun buat testing? Proton bertungkus lumus sekarang nih. Syabas.

  10. Hebat, kat arena kereta ada update pasal pandu uji Proton EMAS di UK.

  11. kalau enjin iafm+ blh guna kat exora, bayangkan bila letak kat proton saga

    • jadi nak tahu mcm mane pemanduan and respond die, kene la tunggu bulan 6 untuk exora fl launch and bulan 9 untuk saga fl phase 2 launch.. Sabo je la..

    • Bro, takkan sama nyer enjin dia. Yang untuk Exora takkan la sama ngan yang saga.

  12. Bosan tengok spyshot exora yang semestinya tak banyak beza ngan yang dah ada kat jalan raya.

    Lebih berminat nak tengok Persona R nyer spyshot. Lebih menarik sebab dia all-new.

  13. saya jmpa 2 bijik exora ni kat tol duke arah gombak… ari rabu ptg.. lebey krang jam 4pm g2.. tgh lineup q nak byar tol… memang tgk rim sukan tu nmpak lain… tp x smpat nak amik pic… coz saya masuk exp lane.. tunggu gak kot2 dorang lalu… tak gak selisih… rupe2 nye dorang konar g fraser hill… patut la xjmpa…. haha… nak amik pic x smpat coz drive sorang2… iskh…

  14. Bro, kalo ‘P3 IAFM+ 5MT’ tu maknanya enjin AIFM+ ke?

  15. At least fresh news …takdela bukak funtastico ada gambo myvi je….

    • tau xpe, tengah dok menunggu info & gambar baru ni..kalau ada emas lagi bagus, tambah lagi perisa baru dalam blog ni..😉

    • saya pun sama bro.. bukak2 gambar p2 hitam tu.. sampai kat page google chrome pun ada gambar tu.. Harap ada lagi perkembangan terbaru terutama persona R..

    • Aku dah muak dah tengok gambar Myvi jer manjang. Benda yang dah berzaman keluar kat Jepun. Kat sini takat sunting luaran sket2 jer.

  16. vidoe exora faclift dikejar oleh exora turbo 🙂

  17. pandai2 je korang kate IAFM+ masok exora,
    mane ade, exora pkai CPS & CFE je

    Persona R baru pakai CFE & IAFM+

  18. salam semua,
    mungkin juga ini exora IAFM+ dgn CVT(siapa boleh confirm kan),klau ikutkan di Proton test track ada bermacam macam jenis exora,salah satu mungkin yang ini.cuma satu model exora yang sy xpernah nampak spyshot,ada black tape di bumper depan,lampu depan,bamper belakang dan lampu belakang(sebenarnya lampu belakang tu sy nak tahu sangat)lampu depan sy rasa mungkin smoke colour kot…

    P/S tapi mungkin juga sy terlepas pandang spyshot exora kat blog ni yang ada extra black tape.

    • tanya theking😛

    • Setahu saya, setakat nh yg ada tape hitam kat depan jer.. Bumper ngan lampu x la penah nampak bertape itam..

      • bro kat track Proton ada bro,tape hitam lampu depan dan belakang

      • mungkin tu exora facelift.. ntah2 yg turbo punya tu lain design bumper dia, untuk camouflage rupa sebenar.. sebab bumper exora cfe tu macam tak siap je..

      • Bro Campro,
        design bumper depan mcm spyshot sebelum ni,design bumper belakang berubah sikit bumper reflector diturunkan dkat dgn rear skirt mcm Innova baru,Front & rear lamp still black tape.ini mungkin model CFE rasanya sebab bunyi engine agak berlainan sedikit ini berkemungkinan datang dari blade turbine kot.

      • ye ke bro, kalau berkesempatan menjadi paparazzi bro ambik la gambar ye..hehe..😉

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s