funtasticko design

http://funtasticko.net

Mesti Tonton :- Video Lawatan Pasukan Lotus-Renault GP ke Proton!!!

8 Komen

Ini merupakan video lawatan Pasukan Lotus-Renault GP ke Proton beberapa hari lepas. Video ini telah diambil dari MailMotor’s Channel di YouTube..😉

8 thoughts on “Mesti Tonton :- Video Lawatan Pasukan Lotus-Renault GP ke Proton!!!

  1. Proton is edging closer to regaining its top spot in the car market, five years after losing that position to Perodua.

    Sales figures show that the gap in vehicle sales between national carmakers Proton Holdings Bhd and Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (Perodua) is narrowing rapidly. In the first quarter of this year, Proton recorded sales of 44,870 units while according to analysts, it is likely that Perodua sold about 45,700 vehicles.

    Perodua is expected to release its confirmed 2011 first quarter sales figures on Friday. For the January-February period this year, Malaysian Automotive Association (MAA) reports showed that Proton and Perodua recorded vehicle sales of 27,365 and 27,713 units respectively. Proton’s top-selling car is the current-generation Saga, followed by the Persona, Exora and Inspira.

  2. Go go go proton. Ini adalah hasil usaha Tun Mahathir selama bertahun2 berjuang untuk memajukan industri automotif tempatan. Kalau takder Tun, tak taulah nasib Proton hari ini. Tun, engkau sentiasa dalam sanubariku.

    • tp even dh nk masuk 30thn, still tak dpt nk penetrate global market mcm KIA yg usianya lebih kurang sebaya..y??

      • mmm…. mgkin proton perlu lantik ko jadi ceo bhgian marketing n advertising. Tentu sekarang nie proton dah mcm KIA kn?:)… perrgghhh.

        cheers!

      • Tengok faktalah tuan. Hyundai Kia tahun bila??? Bersyukurlah kepada Tun Mahathir.

      • betul2.. x d tun x d proton..
        Semua manusia x lengkap.. Walaupun die ada bad side, we must look at the good side too..

  3. try comparekan gmbar ni dgn exora penyet tu🙂 rase mcm lebih kurang je http://img19.imageshack.us/img19/2528/klims0275xy.jpg

    dgn tgk spyshot ni http://www.ladolceveloce.com/wp-content/content/lotus_1_1.jpg

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s