funtasticko design

http://funtasticko.net

Besturn B90 Concept

10 Komen

Semakin menarik rekaan kereta-kereta buatan China sekarang, walaupun masih lagi mencari identiti mereka sendiri. Besturn B90 Concept ini bakal dipamerkan di Shanghai Motor Show tak lama lagi. Jika diamati betul-betul styling cues kereta konsep ini ada sedikit elemen rekaan pada Proton Tuah..😉

10 thoughts on “Besturn B90 Concept

  1. wow ni ke design language kete2 2012?

  2. ish tang mana nye ade rupa tuah, xkan sume yg kuar nk relate ngn tuah. nape tayar ade 4 x ckp same gak cam tuah ^^

    • cuba perhatikan lekuk pada bumper depan yg seolah2 ada kesinambungan dengan lekuk pada sisi tu, sama je macam tuah, ala2 vw passat cc.. lagi 1 lekuk pada bahagian bawah arch tayar tu pun sama je.. kalau tak perasan lagi tak tau la..

      • ya betul ada persamaan dengan tuah kalau kita tak rasa rendah diri. tapi kalau kita rasa rendah diri.. kita akan katakan tuah yg ada persamaan dengan model nih.. huhu. sebenarnya rekaan sekarang hampir semuanya ada persamaan sipi2 di sudut tertentu.

  3. those shoulder arch mcm konsep subaru impreza aritu je.. yup..mmg agak jelas styling p3…hihi…tp ia juga agak sperti concept Mercedes baru2 ini juga…sabar je la…

    • lebih kurang sama je semua keter.. melainkan kalau letakkan tanduk kat depan dia tu dan pasang sayap. huhu

  4. mmm…model nie dah mcm spesis model2 kereta amerika. Dah mcm model buick🙂

    cheers!

  5. Sekali tengok macam nissan Maxima @ teana..

  6. haha. Kan sesetengah orang kata Hang Tuah asalnya dari negara China.

  7. china mngkin sdah bgus dri segi design tp kejuruteraannya msih lemah,kbnykkan kereta buatan sepenuhnya china agak lemah struktur badannya….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s