funtasticko design

http://funtasticko.net

VW “Kumbang” 2012!!!

11 Komen

Exterior

Interior

Tu dia “kumbang” terbaru dai VW!!! Tak lama lagi akan start terbang, nantikan kemunculannya!!!😉

11 thoughts on “VW “Kumbang” 2012!!!

  1. suka belakang dan interior dia. Tapi tak berapa minat dengan depan sebab rasa macam ada discontinuation dengan design overall. Rasa disjointed gitu.

    • mungkin bumper dia nampak pelik sebab nak samakan “muka keluarga” VW tu.. kalau tak nanti kumbang baru ni macam anak angkat pulak, muka xde iras2..hahaha…

  2. Mcm mane pun suke design Kumbang la.. Bulat dan comel.. Nh lak nampak cam kumbang kene penyakit sindrom down lak..

  3. Boleh tahan,ada sedikit ‘otot’ berbanding kumbang lama,tapi lampu depan comel sangat.

  4. Nice .. nampak design language VW diorang serapkan dalam beetle ni. DSG gak kan.. Jgn jadi macam beetle dulu, gearbox problem.

  5. this beetle is overly grown up, too much focus on functionality that is has reduced its quirky fun shape like the previous.

  6. memang susah nak kekalkan kehebatan design yg sudah jadi “iconic” macam model ni, yang mula2 juga la yg terbaik walaupun dah ada generasi baru… tu yg terjadi pada mini cooper & fiat 500 juga…

  7. fiat 500 baru itu sgt2 kena dgn tema zaman skrg, namun beetle yg ini adalah 2nd design modernism nya. satu je flaw bg aku adalah rearlampnya yg tidak di kekalkan bulat mcm dulu. overall body shape yg dah kembang dan panjang sedikit itu bg aku takde hal coz dierang repair package yg dahulu yg terlalu ‘styling intended’. kalau ada anak lelaki aku akan belikan ini, and yg gal yg 2nd gen tu huhu

  8. Porsche version gemuk.🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s