funtasticko design

http://funtasticko.net

DENA kereta terbaru dari Iran

12 Komen

Adakah ini Persona R versi Iran? Hahaha…ia tiada kaitan langsung dengan Proton,😀 . Ini merupakan model kedua & terkini dari Iran Khodro Corporation (IKCO) yang diberi nama DENA. Bakal diproduksikan pada 2012 berasaskan platform  Samand. Kereta ini menepati piawaian Euro 4 dan juga boleh dinaik taraf kepada Euro 5.

sumber : www.payvand.com

12 thoughts on “DENA kereta terbaru dari Iran

  1. gambar last sekali ada preview interior dia, nampak menarik juga..hehehe..

  2. belakang accord , logo copy protonn,depan mitsubishi

  3. assalammualaikum…sy org baru sini..smoga sukses tuan rumah..kete nampak cantik..

  4. Rekabentuk citarasa India..Tapi depan dia cantik juga.

    Emission Standard Euro 4 kepada Euro 5..Campro Proton Euro 3 lagi kan?

  5. jadi ke tak dierang produce persona lampu neo tu?

    • persona lampu neo tu saudi arabia punye auto company. yg dena ni iran auto company punye.

      • owh..lupe2..thanks😀 huhu😀

        persona tu letak styling lampu exora pun ok..bole nampak solid macho gak kat depan..

  6. tp sy nmpk mcm chevy cruze dr bentuk keseluruhannye..dr depan smpi la lmpu belakang..huhu..depan die mcm cruze yg dah dimutankan..hehe..

  7. Interior nampak macam style Hyundai, muka nampak mantap macam kereta Amerika (e.g. Mustang, Dodge Caliber, etc). Tapi dari sisi nampak pulak macam Camry campur 5-Series..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s