funtasticko design

http://funtasticko.net

KIA K2

11 Komen

UPDATE :

Adik kepada KIA Optima & Forte telah muncul! Bakal menyaingi Vios & City dalam segment B.. rupa depan dia seolah-olah versi KIA Optima yang dikecilkan, belakang pula lampu dia lebih kurang macam lampu Sportage baru.. rupa depan dia “single graphic” face tu.. macam ada hint something je,😉

11 thoughts on “KIA K2

  1. hehe..penat gak saga fL nak kejar dari segi styling n spec dgn k2 ni, if naza rebadge kan ini n sells dlm harga range 70-78k rasenye mmg laku sgt kot😀

    • tu la, ni satu segment dengan saga fl gak, harap proton cepat la keluar versi baru saga..kalau boleh jangan la nampak macam cheap car, kia dah tunjuk macam ne nak style kereta segment ni degan begitu baik & tak keterlaluan, hehehe..

      kalau naza letak harga murah lagi pun ok, sebab boleh pulun vios & city..

      • whats looks cheap in the current SAGA FL?
        1. interior bole improve lagi gile2 utk next model.
        2. the rear design could do some better styling, if nak very audish silakan buat elok2..huhu
        3. side profile..kena abit dynamic skit..
        4. spec? rasenye apa yg akan di offer proton itu sudah bagus tp silalah letak abs n edb as standard utk next model

    • ~ kalau forte base pun 78k, ada benar kalau range harga dier 70k+ kalau naza wat 65k~70k fuh!!

  2. tgk rear lampnya yg sampai ke hood itu..adeh..kia pun bole wat..knp tak mcm tak mampu je proton wat kat p3 tu (masalah vendor?) next design utk saga mesti much2 better than this dan bole tahan desakan future styling sperti gen2 mula2 keluar dahulu. pic interior takde ke yg ni?

    • dengar cerita p3 nye lampu ala2 gini gak..sebenarnya proton dah mula setkan wow factor design bermula dengan gen.2 & neo..tapi sampai sekarang proton seolah2 hilang sentuhan tu..pelik gak..

      interior kalau ada sy updatekan..😉

  3. vendor problem kot..x dpt cari vendor yg bkemampuan dgn bajet rendah…

  4. apsal aku tgk cutting kete nie sebijik cm honda city transformer tuh???

    • lain sbnrnya..nanti tuan blog upload side profile pic nya… kete ni jauh lebih sedan looking dari city tu yg mmg compact sgt dah huhu

  5. cantik,but kia mcm malas nak buat design baru….dah mcm kia optima baru yg diresizekan je…walau x semantap k2 ni,sekurang2nya jurutera2 proton xde la just besarkan boot savvy semata2 utk buat saga blm,byk benda yg diubah dan dikejuruteraan semula…apa pun lmbt lg saga 3rd gen nak keluarkan?fokus kat persona r dulu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s