funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : Persona R di stesen minyak Petronas!!

50 Komen

Tidak dinyatakan pula di mana lokasi stesen minyak Petronas tempat Persona R ini ditemui. Tapi semakin kerap oarang ramai terjumpa dengan kereta ini, kalau ada yang dapat gambar yg lebih clear & interior boleh la email pada saya, campro_mania@yahoo.com

sumber : geartinggi.com

50 thoughts on “SPYSHOTS : Persona R di stesen minyak Petronas!!

  1. secara kasar,bagak jgk saiz persona r bila park sebelah harrier…dari perspektif gambar ni ada sedikit
    silhouette volvo yg baru launch kt malaysia baru2 ni…

    • tu la bro saye ada komen gak.. Cube tengok nissan sentra sebelah kiri die. Nampak kecik sangat..

    • sekali tengok dah macam D segment, kalau ikutkan persona r ni dalam kategori antara B-C segment, macam forte..

      • tapi tu la bro.. Saye rase kalau letak sebelah inspira rasenyer dah sama saiz kot..

      • kan saya dah buat perbandingan hari tu.. dimensi dia adalah satu size dengan forte.. cuma persona R lebih tinggi dan lebih panjang dikit.

  2. tinggi tu, mesti mcm SUV, best2, cume design kurang gempaq berbanding styling line yg ada pd sonata or whatever kereta korea

  3. rim sama dgn inspira jer…

  4. Persona R guna platform exorakan? No wonder kereta ni agak besar….

  5. Ni pertama kali Persona R ni bergambar sebelah kereta lain. Maka dapatlah kita anggarkan saiznya.

    Besar dan tinggi. Sikit lagi nak sama macam BMW X6. Bukan jadi B-C Segment. Dah jadi D segment ni..

  6. Lps ni ada la spyshot interior plak hihihi.

  7. besar betul persona r ni….

  8. MAK aihh..mana aci.nak tengok jugak.

  9. Sesiapa tahu Engin campro die engine euro bape? kalau yg tahu lebih spesific terangkanla sekali engine campro cps, iafm dan kalau tahu cfe..

  10. wah,dah ade pic interior ke the king?…
    x sabar nak tengok ni…x payahlah secret2 lg,kite bakor krg.haha..lg pun geng2 kt sini boleh lah komen sikit mana point yg lebih/kurang…

    • betul tu.. Ala, simpan2 pun karang ade gak blog lain yg leak.. nanti deorg lagi famous cpt.. Bek bagi bro campro nyer blog jer famous cepat.. leh la achieve 1000k nyer visitor.. kan3

  11. the king ada komen sebelum ni persona r mungkin ada hatchback variant…so hatchback yg mcm mana?mcm gen 2 atau tipikal hatchback yg ada kat pasaran skrg?…
    sbb bila aku belek2 byk kali pic kat atas mcm mirip hatchback gen2,mcm terlalu pendek garis boot belakang…

    kalau p1 ada plan nak replace satria neo derived dari persona r,dgn bold shouldernya,x lupa data2 perlumbaan rali…cuba bayangkan…

    • Yg saya tahu dari post2 sebelum nh Persona r nh mcm Mazda 3, bontot pendek.. Berkenaan ngan hatchback lak x pasti bentuk mcm mana tapi mungkin ada tapi akan launch lambat dari persona r

    • Gen2 tu depa masukkan dalam kategori liftback bukan hatchback. mmg ada sedikit kelainan di antara liftback dan hatchback walau org kata itu sama saja. hehe

  12. humak aih~..bosar amek persona neh~..bontot die pendek..dgn saiz besar mcm tu dan bontot yg pendek,da nmpk mcm BMW X6 da..huhu..tgk konsep Tuah ari tu pun besar gak..tp Tuah bontot die panjang siket..n kalo persona R nie boot line to die curve kan sikit kebelakang mcm current persona msti cantik..nmpk mewah je..

    xjadi suh abah tukar Honda Accord..suh abah postponed amek Persona R neh next year..haha!

  13. ekzos dia tak skali dgn bumper mcm Tuah..

  14. Interior dia mcm Youngman Lotus L5 kot hihihi…

    Versi jualan dilancarkan di Shanghai Motor Show yang sedang bermula hari ini. Nanti ada la gambar semasa motor show. Kalau yg tak sabo2 tu, http://www.youngmanlotus.com/detail.aspx?id=509.

  15. profile persona r ni macam sama je dgn youngman lotus l5 tu

  16. area mungkin sekitar behrang-slim river..

  17. hurm.. aritu ade jumpe sorg brader proton tgh promote persona kat wangsa walk. tanye die psal persona R.. die ckp persona R sebijik mcm tuah. enjin pkai persona pnye enjin. xtaw la btol ke x.. xpon wa kne kincin. haha. die kate taun depan klua persona R..

    • tuah adalah tuah. persona R adalah persona R.. 2 model berbeza tetapi mungkin ada sedikit serupa.. mcm tu la..

  18. Kalau keluar ala-ala X6 pun mantap jugak..kegilaan ramai tu X…

  19. Kalau keluar ala-ala X6 pun mantap jugak..kegilaan ramai tu X6.

    • itu mmg x dpt dinafikan.. Tapi harap p1 kuarkan Suv cepat la.. Kite tahu 2013 mungkin supercar/ lotus europa versi proton akan kuar.. jadi.cepat2..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s