funtasticko design

http://funtasticko.net

KIA RIO Sedan versi US

7 Komen

Selepas melancarkan K2 di China, kali ni KIA melancarkan Rio sedan versi US pula. Berbeza dengan K2, Rio sedan ini menggunakan styling Rio hatchback yang dilancarkan di Geneva baru-baru ini.

Advertisements

7 thoughts on “KIA RIO Sedan versi US

  1. kia n hyundai getting better..mencanak2 speed and good model introduced 😀 dan kita tertanya-tanya adakah proton akan sehebat ini di dalam 3-5thn akan datang?

  2. Realitinya, Hyundai/Kia sangat agresif dalam marketing. Habis semua negara dia nak jual kereta dia. Jadi volume automatik naik tinggi. Lepas tu berani upah designer hebat. Bak kata orang, cita-cita tinggi kena dengan usaha tinggi.

    Proton pula, entah kenapa masih merangkak nak jual kereta di luar negeri. Nak masuk India pun jenuh tak selesai lagi. China dengan Youngman nampak makin merepek ada la. Proton kena agresif. Kalau anak syarikat dia (Lotus) boleh upah designer hebat Donato Coco, kenapa Proton tak guna mamat tu sungguh2. Ambik dia jadi consultan design Proton. Lepas tu, dok rajin ambik loan untuk Lotus, alang-alang labur jugalah duit untuk pemasaran luar negeri. Nak harap dalam negeri berapa sangatlah. Paling penting, kena kaw-kaw masuk pasaran China sekarang sebelum ianya jadi tepu.

    Aku percaya Proton boleh lakukannya dan aku setuju dengan pendapat korang, asal jangan ada gangguan luar. Proton dah tak boleh jalan manja macam rimau lepas kenyang makan. Kena agresif terkam apa yang ada depan mata. Lets the tiger roar!

    • 1 je cara untuk Proton keluar dari kepompong yang ada sekarang, jangan jadi GLC.. jadi syarikat indipendent… bile GLC ni politician akan menyibuk gak…

  3. mmm… prootn bleh sahaja jadi mcm ‘cik kiah’ tu satu hari nanti:) branding jenama kena kuat kat luar sana. usaha tu dah sikit2 ada hasilnya melalui sukan permotorannya. lepas nie kena ar brani plak taja program2 besar peringkat dunia. Tak kisah ar apa2 pun. Bila org dah well known dgn jenama proton/lotus tu, dlm masa yg sama kena ada pelaburan dlm membuka pusat2 RnD kat seluruh pelusuk dunia (lokasi tu tengok ar perancangn prospek marketing kat luar mcm mana). Kalau tengok kat cik kiah nie,kalau tak silap tak kurang 3 pusat lokasi RnD diorg kat seluruh dunia; Europe, US n korea. … mmm.. prootn bleh apa. Harap ada perancangan jgka panjang seperti tu.:)

    cheers!

  4. Tak ramai org melayu kat usa dan ada 1.4juta korean kat usa. Yang kat sini pun ramai yg lagak tambah kat sana. Macam mana nak maju.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s