funtasticko design

http://funtasticko.net

Spyshots Persona R yang terkini!!!

28 Komen

UPDATE :

* Gambar dari bro David

Lagi gambar spyshots Persona R yang terkini diambil dari www.ohtidak.com . Layan!!!😉

28 thoughts on “Spyshots Persona R yang terkini!!!

  1. nh lagi clear dari yg kat PT..

  2. perghh.. 2 biji tgh test… terasa mcm bentuk gen2 lak… kekadang tgk mcm mazda 3 lak..

  3. Depan mcm exora punya shape kan?

    lepas ni ada la yang convert bumper depan Exora dgn Persona R jika bumper ni cun.

    seat belakang head clearance agak tinggi..bagus kalo orang tinggi..

    boot belakang lebih kurang panjang mcm persona, tp mcm design Gen-2.

  4. proton, u have to develop an out of box car, so bored

  5. kat pic first nampak mcm drl tgh menyala or maybe drl punye housing…

  6. Nampaknya C-Pillar Persona R ni bertingkap macam tuah,tape hitam bahagian tu tebal sangat sampai nampak macam design Gen-2

    • mmg betul bro.. X silap saya, sebenarnya, yg heavy tape kat belah c pillar semua nyer chermin.. Nampak mcm gentu sebab diheavy tape kan kawasan tu..

  7. bumper depan macam tangkap muat je.. hahaaha kita tengok penyudahnya nanti.

  8. Tangkap muat?hahaha..banyak lagi bahagian yang masih tangkap muat kat gambar2 tu..

  9. Hope the design of Persona-R, is not looks very heavy coz it using 1.6L engine, mcm kereta2 lain which same segmen such like mazda3, kia forte, vios, city… ianyer mesti membuat rakyat terasa Persona-R ia sebuah kereta yg jimat minyak (ringan), less maintenance & kukuh(strong)…

    • Persona R used engine IAFM+ & Campro CFE(turbo)

    • tapi design macam mazda 3 & forte membuatkan pemiliknya rasa kereta diorang lebih gagah & laju sebab bentuknya yg menarik…hehehe..

    • Bro Amat,

      Apa maksud bro “Hope the design of Persona-R, is not looks very heavy coz it using 1.6L engine”?

      Sama sekali tidak boleh membandingkan kereta Proton dengan Toyota Vios. Proton Saga BLM pun berat kerb 1150kg sedangkan Vios Sportivo hanya 1050kg..Ini baru Proton Saga FL, belum lagi Persona HLine 1245kg, Neo CPS AT 1227kg!!!

      Model Proton takkan jadi ringan disebabkan ada HTSS. Design supaya nampak ringan saya setuju. Hehe.

  10. rasa nak boring la pulok bila asyik nengok yang penuh koyok itam nie…. kemon proton.. kemon… berikan kejutan pada kitorang… dah nak masuk bulan 5 nie.. hehe

  11. kalu prasan la kan..bahagian emblem kat grill depan tu bentuk bulat..rasenye PROTON nk gna emblem baru ke mcm kat PROTON Lekir kat KLIMS dulu…

  12. Kawan2,

    Lihat Youngman Ar-Tiga (Neo R3) di Paultan..

  13. i see it very closely today.

  14. just from a car ,i wish to stop to talk to the test driver but ,boss wit me soooo,
    and the vauxhall was there too.

    • Anything from the test drver?

      • so unfortunate,, the test guys take their free time under the shade. but my boss is in a hurry,
        no info gained then. i should have seen the interior if i stopped by. or at least i would ask for the type of engine..

        i miss that precious opportunity,

  15. emmm.. aku ada cite yang mungkin berlawan arus dgn korang.. ini maklumat dr orang yang amat pnting dlm ..tut… la.

    rupe2nye yang exora penyek tulah persona R.. yang kita dok kejar2 skang nie sebenarnya inspira fasa 2 yg akan di ambil alihpoton luar dan dlam..

    aku pon bengong dgn mainan dorang nie kita pk pk dan terjah.. he hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s