funtasticko design

http://funtasticko.net

Betul ke Exora Turbo dilancarkan bulan Jun 2011???

37 Komen

Dengar khabar-khabar angin mengatakan Exora Turbo bakal dilancarkan pada bulan Jun tahun ni, sama ada betul atau tidak tu saya tak berani nak pastikan.. tapi memang semakin hampir pelancaran Exora turbo ni, tak tau la Exora turbo ni boleh diklasifikasikan sebagai facelift atau variant hi-end kepada Exora.. ada sesiap boleh sahkan ke? Lagi satu, kemungkinan akan ada versi turbo & facelift bagi Satria Neo hujung tahun ni…ni pun lagi satu khabar angin.. betul ke tak kita tunggu je la ye, hahaha…😉

gambar dari sembang-auto.com

37 thoughts on “Betul ke Exora Turbo dilancarkan bulan Jun 2011???

  1. hmmm…. bro theking, ada apa2 perubahan interior ke?

  2. agak2 berapa hrga exora turbo ni? kalau bawah 90k aku sanggup tggu. tapi kalau mahal sangat aku ingat nk angkat exora mc h line je bln dpn..

  3. rasanya fl utk exora turbo,cuma adakah semua model dr b line sampai h line ada fl atau cuma turbo je,ada gearbox 6speed manual x

  4. pity satria neos, they will smoked by exora turbo.

  5. wa.. ini berita menarik nie… exora R 2014.. sliding door… bumbung bulan dan matahari.. captain seat 2nd row… ada x?.. kasi upgrade dari yg ada sekarang..

    • kalau ikut sumber risikan sy sebelum ni, family y punya enjin akan ada NA & Turbo untuk setiap cc start dari 1.2, 1.5, 1.6 & 1.8…enjin aluminium blok…taktau la ada tech lotus yg mana akan masuk dlm enjin tu nanti…

  6. we want to see also the satria neo cfe. please.

    and selection of 6 speed is readily.

    and summing up that proton will wrap up the 2011 with potent engined cars. although 2014 is the most promissing but we are now living in 2011 ,looking at what the 2011 has to offer. for now

  7. agreed,but i think they will offer 5mt for now becoz when i browse getrag website,for the moment,the most feasible option is 5mt if r3 wanna tune cfe turbo with high pressure turbo which could take more than 240 nm of torque. I think proton dont want to invest too much if opt 6mt that cud take beyond 350nm of torque coz there is no proton engine that cud take that amount of torque. The cheapest 6mt only cud take below 200nm of torque only unless they take their chances for the same gearbox use in lotus future model. We wait n see shall we.

  8. neo pun ada fl jgk ke?aku rasa neo la model proton yg ada paling byk versi..dh naik pening dh aku..tp versi je la yg beza, rupa lebih kurang je..

    cantik kalu exora fl nanti lampu blkgnya mcm ala2 bmw punya rearlamp..skrg kebanyakan model kete baru dh tak pakai lampu led dh..

    • saya rase ada bebrapa jer kot..
      1. standard ( first2 keluar)
      2. Satria Neo cps
      3. satria Neo Lotus Racing( yg harga 100k tu)
      4. Satria Neo R3 (yg baru lancar nh)

      Saya x pasti kalau ada g tapi x la sebanyak Kereta \yg satu lagi sampai berpuluh nama tapi yg ubah leather ngan kaler jer..

  9. Halamak, Exora R pulak dah..pilihan enjin gdi amatlah dinantikan. Kalaulah rupanya mcm Peugeot 5008, saya sanggup tunggu.

    Theking, ape cerita dengan Persona R? Sonyap jo..

  10. Saga R belum keluar lagi , exora R =.=”

  11. hadoii..banyak tol projek proton neh..pening kepala nk mengingat satu2..hehe..rse teruja dgn proton hari ini..

  12. cept btul dh plan exora R,x sbr nk tgok engine family y p1 wlaupun lmbt lg hehehe…sy cdgkn enjin tu pun gne kt p2.bru dpt economic scale…

  13. harap2 dsz menjanjikan seswatu yg menarik http://biz.thestar.com.my/news/story.asp?file=/2011/4/23/business/8539138&sec=business

    “Proton group managing director Datuk Seri Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir said the company was in final stages of planning its restructuring, which is focussed on developing strategic business units as well as a higher level of flexibility in striking collaborations with global OEMs (original equipment manufacturers) in areas such as automotive technology, powertrains and components.”

  14. Long time reader, 1st time commenter. Awas komen panjang di bawah.

    Tak sabar nak tengok produk baru proton. Tapi saya ada cadangan untuk projek enjin family y. Tak payah la buat enjin cc 1,5 & 1,8 . Membazir beras je. Fungsi enjin2 tersebut boleh diganti dengan enjin 1,2t & 1,6t. Nak lagi bijak jadikan enjin 1.2 inline 3 supaya boleh share cylinder head atau part2 lain dengan enjin inline 4 1.6 . Boleh jimat kos. Proton juga hendaklah bangunkan enjin flagship yang cc at least 2,0 untuk bakal kereta segmen d proton yang baru, jadi enjin lotus elise baru atau untuk kegunaan neo s2000.

    Saya juga harap proton dapat ambil kesempatan atas kejayaan neo s2000 & neo cusco dalam rally dengan membangunkan model gantian neo. Sila ambil iktibar vw, mereka menggunakan platform pq35 untuk golf V & golf VI. Proton tak perlu budget banyak untuk model gantian neo, cuma guna platform sedia ada yang telah diubahsuai dengan menukar design muka & belakang yang baru, dilengkapi bcm, ciri2 keselamatan tambahan seperti airbag tambahan dan esp serta design dashboard yang moden dan menarik. Saya juga berharap akan ada 2 variasi iaitu :
    Sport – 3 pintu, masih guna casis sedia ada yang terbukti, cuma dengan perubahan di atas.
    Practical – 5 pintu, casis diubahsuai supaya lebih headroom dan selesa.

    Saya ingin mendengar maklum balas pengunjung blog tentang idea2 ini, adakah ia patut atau tidak berasas? Pengunjung blog dari pihak proton diharap dapat menyampaikan idea ini ke pihak yang berkenaan.

    • Pasal engin saya x tahu nak jawab.. Tapi pasal neo r saya setuju..Guna ape yg ada dah ubah benda lain..

  15. cuba bro buatkan listing aspected model/project proton for the next 5 years kembali. nampaknya dgn info baru ini dan new family engine variant akan mengupayakan proton untuk mengeluarkan pelbagai lagi model dan versi hi-end yg lagi lazat.

    *ok…plsss bagi EMAS 1.8 turbo pula…fuh…kegilaan rocketpocket car!

  16. satria neo banyak facelift pun x pa sebb spesifikasi dia berlainan, cuma nak jadikan dia kereta sukan terunggul dari malaysia perlu tambahkan kuasa selaras dgn nama satria di jalanraya. turbo, supercharge adalah amat layak bagi satria.:)

    • extra power kena extra safety tapi kena extra care sebab dah extra HP.. Plus driver lak kene extra careful sebab kalau x nanti kene keluar extra money nak repair your car that is with extra power.. Right..

  17. Kata awal tahun…skang bulan 6 pulak..itu pun cakap2 aje..mungkin tak kuar langsung….kerja la keras skit supaya kerja2 dpt diselesaikan on time.Ini tidak yg terkena org2 mcm kita nie lah yg sokong produk proton .. kena tipu lagi…kuar dlm press macam2 tp tk pernah on time…delay2..Kes mcm nie yg org muak dgn proton, rasanya dah sedia dah nak beli tp hampeh..kena tunggu lagi….terpksa la beralih pd produk lain..nissan,toyota dan KIA.Harap org kuat proton kasi statement yg betul la pd rakyat….jangan bohong.Tukar budaya kerja anda sebagai pengeluar kereta nasional>>>>>

  18. Aiseh..betul ar zul..hari tu tunggu Waja aka Lancer..tp dah lambat sangat keluar Inspira aku pun angkatla Civic ES. Nak tukar keter utk org kerja gomen bukan senang..paling awal pun kalau keter tak meragam, dalam 5-6 tahun jugak. So terlepas la Inspira..dan Proton terlepas seorang pelanggan yang kereta mula-Wira A/B.
    Frust jugak sebab tak dapat upgrade ambik kereta Proton yg mcm Lancer…alah mcm org beli Myvi, tp teknologi Toyota.
    Maknanya hayun dulu Civic tu cukup-cukup. Agak kalau join bisnes ke..mungkin cpt sikit dpt tukar kereta…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s