funtasticko design

http://funtasticko.net

Proton tempah 500 unit supercharger dari ATG Sprintex

22 Komen

Nampaknya tak lama lagi Satria Neo Supercharger edisi Lotus Renault bakal menjadi kenyataan. Proton telah menempah 500 unit supercharger dari ATG Sprintex yang bernilai 600,000 Dollar Australia. Supercharger tersebut telah dibuat khas untuk Satria Neo yang bakal mula dihantar secara berperingkat mulai Oktober depan. Selain itu ATG dan Proreka menandatangani perjanjian untuk mengkaji pembuatan unit supercharger tersebut di Malaysia.

sumber : paultan.org

22 thoughts on “Proton tempah 500 unit supercharger dari ATG Sprintex

  1. akhirnya menjadi kenyataan…terbaik proton…

  2. 600,000.00 AUD = 1,947,370.11 MYR bahagi 500 unit = Rm 3894 setiap satu… huhu kat rm 4k.

  3. pergh bayangkan supercharge dan tambah plak asessori R3 yang harga rm10k ak x dapat bayangkan la

  4. harap2 proreka dpt project ini n cutcost lagi bawah rm4k sekurangnya..huhu…

    very tempting… neo stage 1 r3 dgn supercharger ATG ini… bole la nanti letak signage supercharger kat side fender tu nanti..huhu harap2 bagi lah major facelift sekurang2nya utk extend life neo ni another 2-3thn lagi)

  5. Sebagai balasan harap Proton dapat bekal Neo supercharger ke Australian Federation Police (AFP)dan boleh proposed ke POLDA Kepolisian Indonesia, PDRM tak pasti dah ada EVO.

  6. wah..ni buat aku bersemangat nk upgrade neo cps aku nih..lau hage dlm 5k, ok lg la utk up jd 170hp..

    neo cps skrg lembab sgt..

  7. i really really hope this SC will come as universal kit for campro. everybody can enjoy this power kit and no limited edition.
    proton can perform some survey by circulating SC kit order order form.

    many spent thosands on rims and ice and bodykit. if there are SC around. they will forget those above and get the SC first as top priority.

  8. an entry model saga fl 1.3 rm 37500
    supercharger rm 4000 (power eguals 1.8)

    for rm 41500 you will get saga fl SC at the power of 1.8.
    how about that?

  9. hurm.. sory bertanya, supercharge ni utk ape.. ehhe. im noobb…

    • supercharger fungsi dia lebih kurang macam turbocharger gak.. menambahkan kuasa enjin yang sedia ada

    • supercharged ialah kaedah utk increase performance utk sesuatu enjin dgn menggunakan forced induction.

      secara umumnya, enjin kete ada jenis:
      NA -natural aspiration
      Forced Induction -supercharged
      -turbocharged
      -super+turbocharged (VW)

      drp segi function,
      supercharged & turbocharged itu lebih kurang fungsinya.

      drp segi applikasi,
      supercharged dpt power drp flywheel, manakala turbocharged drp exhaust velocity.

      contoh kete,
      supercharged: mercedes kompressor.
      turbocharged: mitsubishi lancer EVO.

      soalan aku:
      1. nape campro pakai supercharged?
      2. apa characteristic campro yg menyebabkn superchargd digunakan?
      3. ada kemungkinan lekir pakai campro supercharged?

      • supercharged kurang lag jd cepat respons
        turbo ada lag jd rpm tinggi baru dpt power
        mungkin proton nak buat 2 option utk enjin campro,
        -campro cps dgn supercharger utk satria neo cps- sebelum ni proton test kleeman supercharger kat satria neo
        -campro cfe turbo utk exora dgn persona-kereta family tapi sporty

  10. supecaj dan tubo nak tambah kuase.
    tapi 2 2 beza.
    supecaj respon terus tapi tubo ada sikit lag.(tapi tubo dah improv macam vgt atau guna sequential tubo)

    kekurangan supecaj plk peak hospower lebih rendah dari tubo. (tubo tarik lebih jauh). secara am nye
    dan juga sebahagian kecil power engine didermakan untuk memutar supecaj. manakala tubo berputar adalah kitar semula hasil tekanan ekzos bagi memutar tubo.

    kelebihan supecaj
    aplikas nye adalah kurang stress suhu. kurang risau sikit.
    dan tork nye datang terus macam enjen besar.

    dalam kes ini macam boksegan TSI dia guna supecaj dan tubo dalam satu engine utk penyelesaian dua masalah serentak berganti ganti.

    secara am supecaj mengusai sepenuhnya rpm rendah dan pertengahan sepenuhnya. ada pertamabahan Hospower tapi tak semencanak tubo.(terpulang kepada pengeluar untuk hadkan limit boost kalau tak pecah enjin )

    pertabahan kuasa mestilah di sesuaikan dengan kalibrasi transmisi yang betul supaya tiada pembaziran tenaga. (make a full use from the power gained.)

  11. mgkin nak ikut style lotus, untuk yang special edition biasanya lotus kuar supercharge berbanding turbocharge. cube check balik, hampir sume superchange, sebab tu kot r3 ikut style yang sama

  12. this evening i went to PE.i saw a guy taking a delivery of a red R3 satria neo. wow i like the red bits of the interior the seats ,the rim and front splitter. lucky him because he is very young.

    cant wait to see the r3 neo supecharged. i hope the r3 neo sc will be in all black including the rims also black interior with grey stitches.

    we hope proton can show us video of how supercharged neo accelerate during the test drive.

  13. japanese rallye neo under construction

  14. Thanks for the video…memang mantap la tema Cusco..smart.

  15. haiyaa proton, at least we should have got to watch a video of r3 satria neo Renault lotus edition in action.

    pleeez ,pleeeez

  16. skang byk satria mods tuner tempatan lebih power….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s