funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : Exora Turbo di Bandar Baru Bangi

28 Komen

Gambar bahagian belakang Exora Turbo ni telah diambil oleh bro Qayyum Hamid di Bandar Baru Bangi pada pagi ini.. menurutnya masa gambar ini diambil jam 7.15pg.. awalnya keluar testing kereta.. ke mana la tujuan mereka kali ini.. terima kasih bro Qayyum Hamid kerana sudi berkongsi gambar & info ini.. 😉

Advertisements

28 thoughts on “SPYSHOTS : Exora Turbo di Bandar Baru Bangi

  1. engineer proton gune wat hantar anak sekolah kot??

    • ntah la, boleh ke simpan kereta test drive kat umah? kalau boleh nanti ada la yg cari kat mana dia duduk, hahaha…

      • kalau mcm tuh,mesti seronok org yg test kereta persona r..

      • prolever,

        kita nampak macam seronok je org test persona-R
        tp sebenarnye kita nampak yang seronok je
        yang tak seronoknye diorang je yang tahu
        nak kena prepare kereta, pastu buat report, avoid eksiden, kena saman speed trap, long hour drive, keluarkan duit sendiri dulu utk tol & minyak, kena marah bos sbb tak meet mileage target dll

        Mcm kita tgk orang best keje Pizza-hut, hari-hari boleh makan pizza, tp yg tak best diorang je yang tau

      • biasenye mmg stengah staff (kekadang team leader) yg involve dlm development kne bwk prototype tu kt umah. bkn je nk test part, tp nk test gk sume bnde especially bab2 ergonomik dier. kne la bwk family sume naik kete tu, cmne rs pkai kete (prototype) tu time real life bersame keluarga…

      • b ..
        itu mmg betul.. tapi bg saya yg minat automotif dan juga bukannya terlibat secara langsung bidang automotif, amat sesangat teruja kalau kereta baru yg belum kuar pasaran, bertape lepas tu lak perking depan rumah… sape x teruja..
        Semue sektor/kerja ada susah senang masing2.. jadi kena biasakanla

      • aku ske komen bro b & ansys bg.
        nmpk cm experienced je.

        masyarakat sebenarnya perlu tau apa yg proton buat, baru la ada rasa penghargaan.

        proton pakai ansys (software).

      • ansys,

        Sgt rendah kebarangkalian untuk staff bwk prototype balik ke rumah atas faktor security & secrecy. Even staff itu sendiri pon takkan berani nak bawak balik.
        Setiap testing akan dilakukan Testing Engineer dan termasuk dalam manual testing. Juga untuk ergonomik akan dilakukan oleh Engineer berkaitan. Auditor berpengalaman akan dijemput untuk menguji kenderaan keseluruhannya. Testing yg dibuat sendiri di rumah amat merbahaya dan kurang sesuai.

  2. aku rasa ni mesti nk test ketahanan enjin time peak hour..kot2 la nanti overheat ke ape enjin tu..

  3. yang paling menarik tgk gambar ni sebab nampak bintang 3 penjuru tu, walopon keta mewah, tp tetap beri perhatian pada keta proton, tq bro yang snap gambar ni

  4. smpai ke bangi proton test kete…

  5. off topic jap.exora turbo pkai cvt. Ada ramai yg xsuka cvt,sume nak dual clutch. Subaru imprezza baru pkai cvt.ada kat paultan,toyota pun dah nampak trend pakai cvt. So nampaknya,cvt dah jadi makin popular dikalangan auto manufacturer selain dual clutch.hrp2,cvt proton dapat match dgn cvt yg pd toyota,subaru mahupun mitsu.

    • saya pernah bwk vw golf dual clutch tp masih terasa lapse bila tekan accelarator paddle walaupun kurang lapse berbanding dgn savvynye amt. Apapun kita tngu mcmna prestasi punch cvt dgn campro turbo….tak lama dah hihihihi

  6. Rasanya para2 engineer proton sedang bertungkus lumus utk menrealisasikan exora turbo nie…bagus2 tp still tak firm bila nk lancar…cuba kita tengok rakan kongsi proton kt china dlm diam2 dah kuar campro dgn supercharge lg…ok proton susah2 copy dan paste je….lg senang tak de la menbazir duit R & D anda!! tak salahkan ambil produk yg dah terbukti berkesan dan kos effisen!! Org tak tengok itu teknologi mana tp engin berlogo proton!! mean proton yg punya…..fikir2kan

  7. Automotive Technology Group has announced it has won a $600,000 contract to supply its Sprintex Supercharger to Malaysian car manufacturer Proton.

    Ya.. untuk satria neo. hehe.

    http://www.wabusinessnews.com.au/en-story/1/88499/ATG-in-Proton-supercharger-deal

  8. ATG claim Sprintex The world’s most efficient supercharger system

    The Sprintex is a helical twin-screw supercharger commercialised by ATG to improve engine performance and fuel efficiency while reducing emissions for any combustion engine. Sprintex has a range of automobile and motorcycle installations available.

    http://www.atg-group.com.au/

    • this will require gearbox that will suit the power and economy. for all condition of driving mode, on B road or highway.

  9. would proreka produce its own SC is another exciting news.

    • maybe it would be cheaper a lil…or yet better continue development on all proton engine models then we could ave all RS or M spec for all proton cars! huhu

  10. apa jadi dengan exora leper tu kan senyap je

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s