funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : Persona R ditemui lagi!!!

60 Komen

UPDATE : Spyshots terkini dari Peter Low

Lagi spyshots Persona R telah berjaya dirakam oleh pembaca blog Paultan.org, bro Quintus di sekitar Kuala Lumpur. Nampaknya kereta ni dah masuk dalam bandar pulak, mungkin testing untuk “peak hour”… harap lepas ni dapat la tengok rupa Persona R yang sebenar. Bila la nak dapat gambar yg dekat masa kereta ni berhenti, boleh dapat interior shots sekali…😉

sumber : paultan.org

60 thoughts on “SPYSHOTS : Persona R ditemui lagi!!!

  1. ada lagi update kat paultan ..😀

  2. keter ni bontot pendek.. bakal dibangunkan sbg pengganti satria neo dalam rally.. sangat sesuai.

    • Dari segi saiz, ia terlalu besar untuk rally zaman sekarang.

      Kini saiz B-Segment menjadi pilihan dalam cabaran rally. Body and Engine Downsizing.

  3. Bila tengok sekali macam Spectra. Tengok 2 kali macam Mazda. Tengok 3 kali macam Volvo S40 pula. Harap2 final design lebih cun dari Astra tu. Barulah global. Tak samapi setahun lagi Persona R ni nak release.

    • Teruja Saya tgok Side View!!!!!
      “Xsabor pulak teman nak negok yg betoi punye” klau dapat pegang,rasa,pandu dan pastinya nak tekan kuat2 bila time Corner…kihkih,boleh sawan aku mcm ni!!!

  4. haku rasa persona r xdala radical sgt mcm hyundai mahupun kia. Dia mcm vw golf. Clean tp bold design, more european.

    • mmg mcm tu pun. lean design lagi nampak clear berbandig fluid design.. Sebagai contoh Sonata.. Walaupun lawa, ada side tertentu yg mata saya nampak gatal biler lihat kereta tu.

  5. Saya rase kite semua dah tahu benda nh lama dah.. Tapi kenapa Paultan x update mcm arenakereta, funtasticodesign and others yg selalu update cepat..

    • Mungkin Paultan taknak pinjam artikel mengenai Persona R ni dari Arenakereta, Funtasticko dan dsb. Saya tak pastilah apa sebabnya.

      Tambah lagi, funtasticko dan arenakereta telahpun mempunyai informer sendiri. (Ahli tetap forumer funtasticko sendiri kadang2 jadi informer atau spy-shooter). Ini telah menyebabkan rangkaian kita lebih update dan fokus.

      Cuma pandangan saya je. Apa pendapat semua?

    • betul kata bro.. aku rasa PT cuma buat artikel dari gambar yg dikirim oleh pembacanya.. dia tak amik mana2 punya blog or website.. kononnya tak mau meniru la.. gpun dia nak yg org lain belum kuar g..

    • pt killer, no la..paultan already has their own regular blog reader…😉

  6. EXORA FL ditangguhkan dari jun 2011 ke Dec 2011. Lambat lg lar nak tgk hasil projek phoenix ni.

    • hmmm nampknya lama g la nak tungu test drive enjin ni.. hajat dihati nak sambar persona R tp nak try enjin yg akan dsarung ke exora lu.. hmm lambatnya

    • Laaa………
      banyak g bende nak test ke bro theking.. Saya dah banyak promo kat sedara maka and kengkawan yg nak beli mpv..
      Saga Fl phase 2 lak mcm mane.. berjalan lancar ker ataupun sama gak..
      So ape yg kuar dulu.. Inspira SE ke, saga FL se ker..

      • Aduyai Theking….ambik kat PT
        Opel Biru.
        his car has been at Proton for at least 2 years already la guys. It’s the Powertrain department’s car. They use it to benchmark its turbocharged engine to help develop the campro turbo.

        So it could be that the two persona r that this car was escorting is to test the engine

      • Saga FL phase 2 masih maintain 2 bln lg. Harap tadak perubahan.

      • theking,

        Powertrain Department+Vauxhall Astra Turbo benchmark=CFE…knapa delay Bro???

    • ada extension testing ke bro sebab delay tu?

      • delay sebab effect tsunami ke?vendor ade problem ke?..ermm..cat?

      • baru nk tanye.. jakall dah tanye dulu.. tsunami bg efek ke kat projek saga fl phase2?? saga se camne?

    • Parts dtg dari Jepun kot. Sebab tu delay?

    • is it the engine cannot sustain the stress.?

    • hi the king,
      mmg model kt atas ke yg akan kluar,
      nampak mcm pendek jer bonet blkg dia, xmcm sedan

  7. bro campro try tgk ni menarik🙂

    • dah bacer balik…
      DSZ state kan yang persona, gen 2 and saga adalah segement A3..
      Persona R lak A4..
      A4 nh segment C ker..

    • andai kata proton xjadi guna platform nissan untuk compact car @ emas, apa option proton ade? xkn proton nk bangunkan platform sendiri.. lg mahal kan??

      • kalau x jadi lagi tambah kos & kereta lewat develop…dah rugi potential buyers… rasanya dah jadi kot, cuma tak diumumkan secara rasmi je lagi

  8. alo… lmbt lg la ni… rse2 rege kete ni bape? ad smpai rm100k? or lebih?

    aku dh menang ipad2? anda bile lg?
    http://www.churpchurp.com/shahmi/invite

  9. awat delay plak king, ada test xckp lgker?ke coz nak kuar ngan iafm plus skaligus@nk prabis stok exo cps? Keciwa gak dgr briter nih. Makin ilang ler lg potential buyer kalu delay lg

  10. Kaler Persona R pilihan saye ‘cristal white’, kalo ade confirm order terus..

  11. design dia gedabak cam volvo, atau mcm mazda3 yg dibesarkan
    ok la ada european look , pastu sure boot dan space kat dalam besar jugak, mmg selesa la utk family
    tp rasanya klu harga lebih daripada exora mgkn ramai yg akan pilih exora terutamanya yg menjadikan space sebagai ukuran utama
    mcm manapun mmg ada yg akan beli, mmg ada market tersendiri utk kereta mcm ni, tambah pulak jika dipasang dengan enjin turbo cfe

  12. boring lak asik tgk spyshot bende yg sama je..
    coz xde la lawa sgt..bila dh terlalu byk kali sgt tgk model yg tak berapa lawa tu, dh rasa takde istimewa mana dh..

    honestly…aku tak nmpk apa2 wow! design pada model terbaru ni start dr tgk tuah smpai la ke semua spyshot yg belambak2 di tenet skrg..

    sorry, i said from deep in my heart.org lain nk marah aku terpulang la..atleast aku tak hipokrit pd diri sendiri

    • ade ke keta camo yg lawa? actual design blom publish lg so kita tunggu dulu sbl nak kata lawa atau x. mcm dulu org kata exora kotak2.. bile kuar ok je design.. xde kotak2 pun..

    • nampak sangat die x pernah tengok mini cooper nyer keter with camo sebelum new mini cooper dilancarkan… .. ..

    • Bila Proton nak guna camo macam BMW? Senang sikit pembaca nak digest idea. huhu

      • betul2… baru terpikir nak cakap sebab camo bmw lagi mengelirukan dgn corak batik dia.. walhal takde pakai foam atau apa2 benda pun nak cover design kete diorang

  13. xde cter ke psl saga fl phase 2

  14. off topic…mlm ni minyak ron97 naikk lagi 20sen…jadi rm 2.90…huhu xleh merempit…

  15. DSSZ, minta percepatkan EMAS hybrid. RON97 naik lagi dan public transport hancur.

  16. off topic:
    ada sesiapa tahu x mcm mana kereta proton boleh ada kat korea utara and russia..

    • Rusia tu maybe masa zaman Malaysia trade kereta Proton dengan minyak sawit sewaktu beli jet MiG-29N dulu kot..

      • oh bro h+z.. long time no see..
        Dulu ada trade ker..
        Saye google2 jer kereta proton kat negara org last2 kuar gambar waja kat north korean and proton wira and satria kat russia..

  17. only what the nearest to come is iafm vvt, in the next 2 mont time (according to theking)

    we’ll see how its deliver.
    hope that it will overcome the long campro FC issue nicely.

  18. emmm.. aku ada cite yang mungkin berlawan arus dgn korang.. ini maklumat dr orang yang amat pnting dlm ..tut… la.

    rupe2nye yang exora penyek tulah persona R.. yang kita dok kejar2 skang nie sebenarnya inspira fasa 2 yg akan di ambil alihpoton luar dan dlam..

    aku pon bengong dgn mainan dorang nie, meih kita pk pk dan terjah.. he hehe

    • tak betul langsung maklumat Atan tu. confirmed

    • bro atan.. saya rase bro atan dikenekan oleh pemberi maklumat tu la..
      Saya agree mmg ada mase maklumat yg diberi org dlm proton agak mengelirukan tapi kalau pikir2 balik kite pun boleh pikir mana satu betul dan mana satu x..
      Untuk tahu banyak kene selalu tengok post2 kat dlm blog nh.. Saye rase inside bro campro dah bagitau begitu banyak maklumat dlm post2 sebelum nh..

      • xde sape2 ke nak lukis sketch based on spyshot2 ni

      • Takpe bro atan, prolever dan Zaxk. Kita tunggu dulu final model ini dilancarkan dan tunggu apa kata Proton.

        Off topic, Sumber dari Paultan;

        Casey Hyun Sonata YF Lead Exterior Designer kata dia tidak memiliki kereta. Pada saya ini sangat menarik.

  19. Hari ni mmber sy ada bgtau yg persona R ada buat testing dr proton sampai Dengkil.. so be alert la.. hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s