funtasticko design

http://funtasticko.net

Adakah LADA Granta “klon” Proton Saga???

21 Komen

Exterior

Interior

Tu dia LADA Granta yang boleh dikategorikan sebagai klon Proton Saga BLM. Boleh dikatakan basic shape & lampu depan kereta ni seakan-akan Saga BLM, nasib la Proton keluar Saga FL cepat. Cuma interiornya lebih menarik dari Saga, tapi material digunakannya nampak macam plastik murah, mungkin ni kereta kos rendah di negara Rusia.

21 thoughts on “Adakah LADA Granta “klon” Proton Saga???

  1. Depan obvious saga .. interior pun ada rupa saga kat pintu tu.. material seolah2 sama

    saga kalau design macam ni, leh laku kat INDIA dan CHINA .. taste derang macam ni..

    • Yup. Interior dia lbh ‘wow’ skit dr saga. Door trim dia menarik tgk. Lain dr yg lain…

    • imo, interior lg ok drp saga. exterior saga fl mmg dh terbaik dh, kecuali lampu blkg yg “comel” tuh.

      dashboard nmpk cute tp praktikal,
      panel kt handbrake nmpk spacious & ble letak byk barang.
      steering wheel cm sedap je dipegang.
      door panel…i dun like..nmpk cm susah je nk bukak pintu?

  2. klau perati lampu depan shape sama, blkg tak berapa sama.. interior plak seat fabric dia cam saga fl executive version.. cuma lagi lawa design doortrim dia dashboard plak just nice

  3. Nyata design SAGA diterima global…banggalah anak malaysia!!!…

  4. LADA adalah sebahagian sponsor Lotus-Renault F1 Team… mungkin ni adalah projek Proton?

  5. Ni klu pengkritik produk malaysia tgk confirm deorang ckp proton tiru model ni..

  6. Ada slaid menarik ttg usaha Proton meng’hijau’kan produknya:

    http://www.mai.org.my/greenseminar31032011/5a_Moving%20Towards%20Green%20-%20Proton.pdf

  7. luar hodoh dalaman pehhh hebat!!!!

    • mungkin Perodua nak set up R&D center kot tak lama lagi… dah sampai masanya berubah dari tukang “facelift” & downgrade kepada pencipta rekaan tersendiri dengan ciri2 yg upgrade..🙂

    • Saga FL tu rasenyer test gearbox cvt kot..
      Exora lak nampak mcm tengah buat test berat.. .
      Tapi betul la ape yg bro THEKING bagi tau. Exora FL delay ujung tahun dan Saga FL cvt akan kuar bulan 6, kalau x d benda mengganggu..

  8. sini pun ada

  9. Banyak dh model yg seiras dgn saga…ford,lada……

  10. rege saga bole dapat 2 buah kete nie…dashboard dia nampak lebih cantek dari saga…kalau kat sini byr bulan2 rm200 lebih tak la rasa beban sgt kalu minyak naik rege…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s