funtasticko design

http://funtasticko.net

Opel Zafira 2012

8 Komen

Exterior

Interior

Lebih moden, ekslusif & mewah dengan rekaan gaya Eropah yang menarik, ini yang dapat digambarkan pada Opel Zafira 2012 yang bakal dilancarkan di Frankfurt Motor Show tak lama lagi. Jika nak dibandingkan dengan mpv jenama Jepun yang mendapat tempat dihati rakyat Malaysia, Opel Zafira 2012 jauh lebih baik & menarik. Mungkin faktor harga akan mempengaruhi pembeli. Diharapkan jika model ini dibawa ke Malaysia harganya tak la terlalu mahal. Sesuai dijadikan “benchmark” untk pengganti Exora nanti, cukup2lah design ala-ala Jepun, bosan…🙂

8 thoughts on “Opel Zafira 2012

  1. harap exora FL pahse 2 atau 3 akan nampak lebih mewah berbanding sekarang..

  2. Wow~! Cantek siyut~! Blakang macam kureng skit .. pastu center panel serabut .. black interior mmg nice~!

  3. Em..saya kurang minat sikit dengan design language Opel yang baru ni..

    Harap next Exora akan cenderung kearah fashion MPV global macam Opel ni..Exora, dari segi bentuknya, sama je macam MPV Jepun ie Wish, Livina, Avanza..MPV Jepun memang boring..

  4. Kalaulah ini Exora, 80k, campro turbo cvt…..dasat~~~

  5. cube kite tegok..nampak macam gear manual..dahsyat2…

  6. I will go for Pug 5008. Sorry Opel.

  7. menarik dan cantik.
    saya dah pakai opel zafira dari model pertama. memuaskan dan amat puashati. cubalah jika siapa yang teringin pakai kereta eropah. jauh lebihbaik jika dibandingkan dgn kereta jepun dan msia.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s