funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : Exora Turbo & Saga FL (Phase 2)

30 Komen

Setelah mendapat info & link yang diberikan oleh bro David, saya terus je buka post baru ni. Nampaknya kali ini Exora Turbo telah ditemui bersama Saga FL (phase 2) yang sedang membuat “road test” bersama. Dijangkakan Saga FL (phase 2) dengan enjin IAFM+ dengan kotak gear CVT akan dilancarkan dalam masa 2 bulan lagi jika tiada perubahan tarikh.

gambar diambil dari : cforum.cari.com.my

30 thoughts on “SPYSHOTS : Exora Turbo & Saga FL (Phase 2)

  1. Akhirnya.. Ada gak benda yg boleh dibincangkan..
    Kenapa die gune saga lama untuk test cvt a..
    X silap 2 exora turbo kan.. 1 kosong 1 lagi buat test muatan..

    • awat yg amik gambar tak capture skali interior saga ni, nak tgk gak kt gear dia camne.. ada manual shift tak tuk cvt ni.. hmmm

  2. harap interior pn modi skit la yer….. 2 bulan lg…… alamatnye.. kene tangguh lg la nk amek saga fl ni…

  3. just want to ask theking if you are here somewhere, is that iafm+ is vvt engine for sure?

  4. lambatnya bulan 12

  5. saga fl luaran je lain sikit dari saga blm.. dalaman add radio +usb+ line in, steering audio control, dual airbag, power window blkg..
    so dia nk pkai saga 2008 takde masalah kot.. huhu..
    bile nk kuar ni?

  6. kenapa rim exora macam itu?? atau itu camera effect sebab tayar tengah pusing???

  7. aku rasa bukan manipulate pic,cam betul je design rim,haha klakar plk….rim reject kut?….any comment bro campro pasal gambar rim yg cam patrick je…
    topik yg lepas kata exora ni delaykan?….just nk bg cadangan…itupun kalau sempat,kasi rombak interior exora bg nmpak dinamik dan sedap mata memandang….paling kurang just design baru middle console…kalau mmg xdapat dibuat,sarung je kulit kat area tertentu dashboard tu….

  8. Wah, Exora M-Line pun dah ade LCD+DVD la kt middle row ^^
    sbb ape tau m-line, sebab pillar ikut body color

  9. wooh, CVT gearbox maintenance mahal gila. Harga Saga FL mesti mahal 3 hingga 5k.

    • biasa la bro.. tukar gearbox bukannya tukar bumper.. Setakat tukar bumper ngan kaler naik 2 -3 K, inikan tukar gearbox..

  10. Wah menarik nih Saga FL 2. Tapi ada beberapa kali nampak Inspira putih pakai tengah test, modify apa pulak ye..

    • phase 2 nyer kot… Tapi banyak lagi yg proton tengah test cume kita x perasan/tahu dan x sempat amik gambar jer…

  11. leh sesape terangkan kelebihan cvt? adekah cvt utk saga bwk impak besar? kalu ada dari segi ape? mintak tlg bro n sis yg pakar terangkan…TQ

  12. kalo masuk pertandingan mewarna guna krayon bole menang hadiah exora turbo x?

  13. Azrai,
    colour gold sama macam Saga Fl tue,kalau x salah mata saya la…

  14. disk brake kat belakang…

  15. Ari tu gi Kulumpor naik teksi BLM, tanya driver teksi 1.3 buleh wat teksi ke? Kata driver tu, bukan 1.3 tp 1.6…OOOoooo kisahnya… Tup2 lani dah jadi private car plak 1.6…. Baguihh tul Proton… Inspira dah ada jadi teksi ke?

  16. Any news on when the saga iafm+ CVT will be launching??ada minat nak beli satu……

  17. sy hantar keta servis kat damansara jaya 2 dalam petronas..banyk cepat dye wat..bagus lak tue layanan nya..sye syor kan anda semua hantar keta servis kat sne..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s