funtasticko design

http://funtasticko.net

Adakah SouEast V5 jelmaan Proton Tuah/Persona R???

12 Komen

Adakah kereta ini jelmaan Persona R? Jika diperhatikan memang ada iras-iras Proton Tuah cuma versi yang lebih radikal. Untuk pengetahuan semua ini merupakan kereta konsep SouEast V5 buatan China yang membuat “joint venture” dengan Mitsubishi. Kalau rekaan Persona R macam ni apa pendapat anda?😉

12 thoughts on “Adakah SouEast V5 jelmaan Proton Tuah/Persona R???

  1. Nampak macam Lancer/Inspira yang telah mengalami proses “reskin” yang agak ketara…

  2. macam nak sama dengan Tuah tngok dari segi side profile memang mcm sebijik! huhu

  3. south east asia..
    mcm merujuk rantau ni je.. agaknya mmg tuah pnye jelmaan, cuma blkg tu nmpk kecik sgt

  4. cine kalo wat keja.. mesti bontot keta tecongek ke atas…

  5. emm…80% hampir sama ngan tuah…persoalannya…sapa tiru sapa…sbbnya kete konsep SouEast V5 dh ade kt Beijing Auto Show thn 2008 lagi… utube link: http://www.youtube.com/watch?v=swFOdGlLrIY

    • tu la, mungkin designer Proton amik inspirasi dari kereta ni kot utk hasilkan Tuah… harap sangat Persona R ada elemen design kereta ni skit, campur dengan Tuah..tambah skit perisa Italiano & Europe untuk jadikan design dia secukup rasa, tak terlalu safe & tak over radical…🙂

  6. kalau rujuk pada kereta bertampal yg dok testing la ni, nampak dia nye profile dah sama macam kereta ni, terutama di bahagian sisi & bentuk tingkap keseluruhan..depan pun ada skit, mungkin belakang je yg buat lain skit

  7. ape lg ltk gamba comparison

  8. mmm… kereta konsep nie cantik. Suka kat konsep grill sarang lebah tu, cuma terlalu banyak plak kat ruang bawah tu. Keseluruhan rekabentuknya agak licin dan tiada sudut2 dramatik. Suka gak kat design lampu depan n blakang, tak terlalu besar n tak gak kecil… just nice, nampak lebih seksi dan sporty dan futuris.Cuma profil tepi dah mcm profile inspira la plak. Garisan2 lurus yg mengunjur sampai kebelakang membuatkan model nie kelihatan menonggek, tapi x ar setonggek mazda2 sedan:)

    Apa2 pun pandangan belakang dan depan mmg dah mengiurkan:) Teori saya kalau lampu depan dan blakang dah cantik, kecacatan sudut pandangan lain akan terabai:) C piller dan profile sisi proton tuah lagi cantik berbanding model nie, Cuma tuah kurang menonjol kat lampu depan n blakang berbanding model nie, Kalaulah persona R lampu dpnnya mcm nie….perrrgghh… jadi goreng pisang panas ar lepas nie!🙂

    cheers!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s