funtasticko design

http://funtasticko.net

Proton R3 menguasai perlumbaan Malaysia Super Series

9 Komen

Pasukan Proton R3 telah menguasai perlumbaan Malaysia Super Series yang berlangsung di Litar Sepang. Dengan mempertaruhkan Satria Neo & Gen2 sebagai jentera lumbanya. Syabas diucapkan kepada mereka!!!

9 thoughts on “Proton R3 menguasai perlumbaan Malaysia Super Series

  1. berapa buah keter yg race?

  2. congrats…
    time topik pasal race jek..tak ramai yang komen…nampaknyer ramai orang kat sini minat ceriter spyshot and kereta concept nih..huhu..

  3. race sama campro ke?
    mmg la proton mng..hahaha..
    proton vs pembeli..

  4. off topic**

    bro2 sekalian,saya nk tanya…saya nk beli saga fl dalam lewat pertengahan tahun nie..berkenan lak dgn spesifikasi die yg lengkap tu..cume sy nk wat ‘special order’ tukar enjin CPS originally dr proton..mcmane sy nk wat mcm tu ea?..ape prosedurnya kalo boleh sy berbuat demikian?

    • setahu saya takde custom macam tu, r3 pun tak buat..cuma diorg upgrade enjin dengan performance part & tune ecu je.. alang2 tunggu la saga fl phase 2 tak lama lgi, enjin baru iafm+ dengan gearbox cvt… tak perlu la tukar enjin cps….kecuali gi kat halfcut yg ada jual enjin cps lepas tu buat la enjin transplant kat bengel luar…tapi kena la apply dengan JPJ dulu..kalau tak nanti saje je kena saman

      • ouh ye ke..kalo boleh sy xnk wat halfcut..mcm tak terjamin je..hehe..ok thanks bro campro..just asking..kalo mcm tu I would go for Satria Neo cps then…

    • mana tau kot kot boleh order model export australia 1.6. tapi iafm je lah.

  5. is there any other makes beside proton cars for that class?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s