funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : Saga LHD (Left Hand Drive) oleh bro Eric!!!

12 Komen

Saga (Left Hand Drive) oleh bro Eric di sekitar Glenmarie. Menurutnya Saga BLM ini cuma versi (B-LINE), tapi tempat duduk pemandunya sebelah kiri. Jarang sekali kita jumpa kereta Proton testing versi ini. Terima kasih bro Eric kerana sudi berkongsi spyshots ini dengan kita semua. 😉

Advertisements

12 thoughts on “SPYSHOTS : Saga LHD (Left Hand Drive) oleh bro Eric!!!

  1. ni depa test part tertentu untuk pasaran timur tengah kot.. sbb timur tengah pemanduan sebelah kiri. dalam forum egypt selalu gak depa dok mention masaalah apa tu ball bearing? atau masaaalh yg berkaitan dgn stearing.

  2. btw kat egypt belum sampai saga FL… masih saga lama .

    • mungkin nak tunggu cvt nyer kot.. Lagipun kalau cvt dah kuar, leh launch sekali ngan australia, africa, dll negara g..

  3. Ingatkan utk pasaran India. Try google rupanya India pun RHD macam kita juga.

    Jika Proton menyediakan varian LHD, maka permintaan/pasarannya pasti mempunyai volume yang tinggi.

  4. rusia lhd ke rhd?

  5. kat sini ada maklumat lengkap mengenai LHD dan RHD.

    http://www.brianlucas.ca/roadside/

  6. Negara Komanwel (yang pernah dijajah British) memang sebelah kanan. Lain-lain tu kiri (Jepun kanan pulak). Dulu Wira pun ada version LHD ni, utnuk market Filipina. Mungkin kali ni untuk market Filipina dan Russia. Baguslah kalau Proton boleh jual kereta banyak2 di luar. Untungnya boleh R&D produk baru yang lebih baik.

  7. Join Facebook CUSCO Junior Rally Team http://www.facebook.com/cusco.jrt.en

    Banyak gambar2 menarik satria neo.

  8. Satu perkembangan yang sihat untuk perluaskan market Proton..baru boleh untung banyak.

  9. bangga beb kalau ada kat obersea jumpa product malaysia..
    walaupun hanya secawan tongkat ali..
    kalau product yg besar mcm ni, lagi bangga… senyum sampai ke telingga..
    hahah..
    semacam mana aku jumpa product mr potato di bumi korea.. siap amik gambar lagi…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s