funtasticko design

http://funtasticko.net

EKSKLUSIF : Spyshots test track Proton & Perodua dari udara!!!

32 Komen

Test track Proton

Test track Perodua

Buat julung kalinya di laman maya ni spyshots dirakamkan dari udara!!! Memang terbaik & funtastick sekali spyshots yang saya dapat dari seorang sahabat yang namanya tidak dinyatakan atas pemintaannya. Kita boleh melihat deretan kereta2 yang disusun berhampiran test track tersebut. Menurutnya, di test track Proton ada kelihatan kereta sednag menjalani ujian di track tapi bukan Persona R, manakala di track Perodua ada sebuah Myvi warna putih sedang berlegar di track..Memang jika diperhatikan secara teliti, kita boleh melihat sesuatu yang tersembunyi..hehehe…klik gambar untuk paparan lebih jelas.. terima kasih kepada sahabat kita yang sudi berkongsi gambar2 ini dengan kita semua…🙂

32 thoughts on “EKSKLUSIF : Spyshots test track Proton & Perodua dari udara!!!

  1. wagon???

  2. correct ayat bro>>eksklusif
    x silap aku kat pic no2 tu aku pernah nmpk dacia logan,kereta gen 2 dgn plat oversea kut masa last proton open day…
    dlm persona,masa test driver tu lalu kat selekoh yg menyenget tu dia suruh angkat tangan…mmg terasa berat,yg dipanggil g-force klu xsilap….

  3. tgk kat Google earth tak clear…gambar this best! i rasa keta dlm gambar #1 tu Inspira

  4. baru perasan..byk giler keta Proton kat sana…mak oi…Exora yg crash test pun ada..satria neo crash test pun ada..empty shell exora? @_@” jom buat tour !!! hahahahh

  5. theking,kereta yg dah crash test ni proton akan simpan dalam tempoh tertentu atau akan dilupuskan satu hari nnti?
    dan kereta2 benchmark(vectra@omega,wish,logan dll) apa kesudahannya?

  6. Ini memang real nyer ‘spy-shots’🙂 Thanks bro campro dan sahabat yang shot pix yang best ni.

  7. pertama kali spyshot dari udara, ini dh kira hebat ni, lps ni blh tempah helikopter buat spy shot dr udara,proton x leh nak lari punya, dh mcm kat topgear pulak

  8. http://biz.thestar.com.my/news/story.asp?file=/2011/5/26/business/8760615&sec=business

    He said a replacement for Proton’s Campro engine might be available in 2015. A Persona model replacement is slated for March 2012.

  9. knapa P2 x buat test track condong mcm P1,baru leh test high speed corner.

  10. Perodua..mengimbas kenangan lama ketika di sana..test track untuk NVH localisation parts sahaja pasal semua testing data dah ada dari DMC, Jepun.

  11. spyshot terbaik penah jupe. . hehe. . kredit bro campromania. .

  12. skyshot! wah terbaiklah!

  13. nmpknyer seperti Exora Teksi kat gmbr 1… mungkin dah dipasang NGV.. (kanwasan yg ada lotus elise)

  14. basically test track shall be oval/ round in shape to cater if any braking problem during testing. The driver have a chance to let the car slow down naturally. tapi test track produa..masalah break…driver terjun je la..
    stupid design..

  15. Proton punya Semi-High Speed Track kalau tak silap saya. Nak tengok yang High Speed boleh browse ke IDIADA Automotive Technology S.A. (Tempat dimana Exora kena guling)..

    Garis putus track Proton tampak amat panjang. Lebih panjang daripada yang biasa kita jumpa di Lebuhraya Plus.

    Looks promising. Bukti Proton adalah carmaker sebenar..

  16. dah mcm AREA 51 aku nengoknye.

    ini semua konspirasi!!!hehe..

  17. ape yg saya nampak..
    Pic 1. Inspira tengah test… ada banyak teksi proton..
    pic 2. 12 exora shell, 1 ala ‘wagon’, 1 i exora with black top. i crash inspira, a lot of chansellor..
    pic 3. 18 wreck exora and 1 being full tape at the front , 4 with 1 wreck juara, 5 wish, 1 wreck satria neo,

  18. sememangnya terbaik… test trek proton memang mantop… produa nye kurang sikit…. straight pastu belok petak… hmm…

  19. Bunyi engine campro Cfe mmg sedap terdgr dia tarik sbb nk kejar trafic light simpang tol USJ…lazat

  20. berbeza dulu keliling semuanya hutan…..

    AERIAL VIEW 1987 of Proton`s plant. Look at the surrounding area within the site.

  21. ^^ Sesak amat sekarang, 25 thn mengubah segalanya…..camne agaknye 25 thn akan datang…mungkin Proton terpaksa pindah ke Tanjung Malim sepenuhnya bagi mencari ketenangan..hehe

  22. Pingback: Spyshots test track Proton & Perodua dari udara!!! | TrioBlogger | Korang Baca Kami Cerita

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s