funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : Myvi 2011 tengah “shooting” iklan dari bro Savvy88!!!

36 Komen

Terkini, Myvi 2011 yang sedang “shooting” iklan telah ditemui oleh bro Savvy88 di Cyberjaya tengahari tadi. Menurut info darinya ada 2 buah Myvi berwarna purple & grey sedang menjalani shooting tersebut. Adakah ini menandakan Myvi ini bakal dilancarkan tak lama lagi? Kita nantikannya…

* ini merupakan berita gembira buat Japan wannabe, ada yg dah tak sabar nak booking sebijik, hahahaha…

36 thoughts on “SPYSHOTS : Myvi 2011 tengah “shooting” iklan dari bro Savvy88!!!

  1. Wartawan permotoran dah terima jemputan Perodua untuk pandu uji pra-pelancaran.

    Tarikh pelancaran tentatif 16 Jun 2011.

    http://forum.autoworld.com.my/index.php?showtopic=99510

  2. mcmmna pricing mybi 2nd gen ni agaknya….
    tu belum lg p1 release saga cvt….
    nmpknya bibit2 war of two brothers bermula semula…

  3. Hahaha.. cepat2 team Perutdua ‘launch’ myvi 2011 sebab Saga FL 1.6 dah muncul..

    tapi Myvi 2011 dah kalah awal2 dari segi harga, boot space, handling dll…

  4. Nampak macam lawa gak myvi nih

  5. Hah,

    Kenapala lambat sgt nak launching. Kita duk tunggu juga Myvi 1.5, tak keluar2. Tiba-tiba Saga FL 1.6 pulak yang keluar.

    Any pricing info? Should be lower than basic Alza.

  6. Japan wannabe haha! Kita tengok berapa harganya ya🙂

  7. bnyk persoalan yg haters/basher timbulkan kt thread saga fl 1.6

    1. ni saga taxi – aku rasa saga taxi 1.6 tu yg model saga blm 2008 warna merah sbb terang2 dia cakap limited edition
    2. rear lampu tak lawa
    3. knp auto aje
    4. executive – diorang tak paham ke b-line dah jadi standard, m-line executive h-line premium
    5. samakan body saga dgn saga lmst – bang ni kan amek chasis savvy

    • bior lah diorang tu bro Nazri nk buat mcm mana dah jenis bebal,tapi aku paling benci ngan mamat.. alfie60 ….geram gila aku!!!!!

      • buang masa je lyn basher kat paultan.

      • Polis dapat Inspira pun bising(atau pun semua benda yg related ngan GOV mmg org benci??)…kadang2 saya rasa kat PT tu xyah lah cover pasal Proton lagi,post jer kat blog ni,tp takut bro campro x menang tangan nk spamkan komen2 basher..hihihi

      • bro chor, dah ada sebenarnya yg kena spam..sebab tak reti2 nak bagi komen yg sesuai & terlalu mengarut…😉

    • Nazri,

      Dorang dah takde modal nak hentam Saga FL laa tu..Jika Saga FL 1.6 ni ada Paddle Shifter sekalipun, nanti mereka cakap kenapa tak pakai DSG, kenapa takde panoramic moonroof, kenapa tiada CPS..

      Saya yakin forumer funtasticko dah lali dengan perkara ni.

      Ada satu posting saya terbaca, mereka membuat perbandingan Saga FL 1.6 ni dengan Vios/City…Kenapa jadi begini? Ya, mereka sudah tiada modal.

      Tapi saya setuju dengan setengah pendapat untuk menjadikan next Saga (Saga Mk.3) berada dalam B-segment Entry Level..

      • fridzmax,

        Saga-R tunggu 2014 hihihi

      • dulu saga = viva.. lepas dah kne tapau jauh saga = myvi… lepas dah tapau bbrp bulan diorang benchmarkkan dgn vios/city.. kalau kite berusaha nnt mesti naik lagi benchmark pulak.. huhu

      • Haah Nazri,

        Daripada Saga = Viva, Saga = Myvi, Saga = Vios/City,

        Lepas tu
        Saga = Altis/Civic,
        Saga = Camry/Accord
        Saga = Fortuner/CRV

        Lama2 jadi
        Saga = Bugatti Veyron laa nampaknya..huhu

      • at least target saga = lexus lfa la baru gempak.. teruskan berusaha.. haha

  8. masa saya bypass kereta ni, ada model perempuan sedang memandu kereta tersebut, di sebelahnya ada jurukamera dan di belakang ada 2 lg crew… tp yg purple tu nmpk mcm menarik lak, sesuai utk girl2 yg sinonim dgn warna tu…huhu

  9. yg kt gmbar atas tu warna purple ye.. bukan hitam tau

  10. bro theking,proton xde ke plan nak develop sistem ala i-drive?kalau ada kat persona r baguih dok ada….

  11. Terkini !! Proton Saga kembali mengungguli carta jualan kereta di Malaysia untuk bulan April 2011. Walaupun jmlah keseluruhan sedikit menurun berbanding bulan Mac, namun berjaya mengatasi jualan Myvi..

  12. Terkini !! Proton Saga kembali mengungguli carta jualan kereta di Malaysia untuk bulan April 2011. Walaupun jmlah keseluruhan sedikit menurun berbanding bulan Mac, namun berjaya mengatasi jualan Myvi..

    http://www.motortrader.com.my/Cars/NewsHeader/Highlights/April-Market-Report-%28Models%29.aspx

  13. sapa yg suka saga,ambik saga..sapa yg suka myvi,ambik myvi..xyah nk complain mcm2..

  14. bosan suda sama Myvi (sy slh seorang owner Myvi)

    Saga FL 1.6 mmg sgt “lazat”!!!

  15. passo hanna………

  16. tanya salesman perodua. myvi baru lancar nxt month 1.3 jugak!

  17. tengok kt emblem kt blakang mcm name laen jek.. mcm AERA jek..

  18. Boring sudah dgn model myvi ni…takde apa perubahan sgt…. Ni mcm FL gak, not a new model….

  19. Arena Kereta dah keluar gambar baru, sumber mudah.my. Berani betul salesman ni.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s