funtasticko design

http://funtasticko.net

ARTWORK : SUV Proton hasil gabungan trio Funtasticko Design, Beardesign & Chaku!!!

29 Komen

Inilah hasil gabungan 3 serangkai, Funtasticko Design, Beardesign & Chaku. SUV ni “sketchnya” direka oleh saya, dirender oleh Beardesign & diberi sentuhan detailing khas oleh Chaku. Lebih realistik & mantap. Terima kasih kepada Beardesign & Chaku kerana sudi merealisasikan rekaan SUV ini. Anda berdua memang BEST!!! Kepada sesiapa yang berminat untuk menyertai kami di Facebook Autostylista boleh klik link ni Autostylista 🙂

29 thoughts on “ARTWORK : SUV Proton hasil gabungan trio Funtasticko Design, Beardesign & Chaku!!!

  1. nh baru ada umph sikit.. Tapi sayer lebih prefer kalau SUV ada BAR tempat letak barang kat atas die..

  2. pergh rim cam mazda cx7

  3. futuristik tp dgn bdan ada lekuk2 mesti mahal keta n. . kalo jd production mmg suv plg cun skali kt jalan. . mcm ada byg crv bru skt kt dpn. .

  4. jika direalisasikan..moga ini jd SUV termurah di dunia..
    yg mana rakyat juga mampu memilikinya..
    Al maklum la,jalan raya di kwsn hulu2 nie agk x brapa nak baik..
    dpt naik SUV, xde le rase sgt lopak2 di jalanan nnti..🙂

  5. caya la trio ni, good job.. ingat tak yah proton byr mahal2 kt designer italy tu, kt msia pun berlambak yg teror2 g hehe

  6. gabungan yg mntap!
    klo bleh buat facelift plak lpas ni

  7. Adakah SUV ini bro campro maksudkan kategori C segmen SUV? or size Murano sebab tengok macam segmen murano dan mazda cx7.

  8. Headlamp – proton saga
    Front grill – mazda cx7
    Body – bmw x5

  9. offtopik : hepi birthday ceo funtastickodesign!

  10. elok register design suv nih.

    • aah kan.. mana tahu tetibe ada jer carmaker dari china tetiba kuar kereta mcm nh… Kan deorg master copycat..

  11. Bro campro.. Kat mudah dah ada myvee yg dikatakan kembar mini cooper tu…
    http://www.mudah.my/Perodua+MYVI+TERBARU+D54T-9942810.htm

  12. headlight tu macam headlight saga fl je.cuma hujung headlight tu ditajamkan

  13. bro campro panas ni! tolong confirm kan? haha SUV proton odw ke ni? rendering dah same mcm dlm gmbar tu🙂 vid ni baru upload 4 hari lepas. http://www.youtube.com/watch?v=Rjn0xD1WkCE

  14. mcm mazda pnye la bro.. nway nice

  15. mmm… mcm KIA sportage baru yg bakal dilancarkan jer;
    http://www.caradvice.com.au/76884/2011-kia-sportage-review/

    cheers!

  16. cube hantar pic nie kat proton…biar dorang celik sikit mate 2. hahahahha

  17. kalau blh area bumbung blkg tu jgn lah rendah sgt…Suv skrg nie kebykan mcm tu..tu yg ssh nk bli…cntoh mcm stream n wish..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s