funtasticko design

http://funtasticko.net

EDISI HANGIT : Video Iklan Perodua Myvi 2011!!!

88 Komen

Tu dia iklan Perodua Myvi baru… lagi, lagi best bak kata mamak wat teh tarik tu & yang lain2…layan!!!

88 thoughts on “EDISI HANGIT : Video Iklan Perodua Myvi 2011!!!

  1. wow! lg best… wohoho!

    ad colour purple la.. colour baru tu.. pasni. nk tgok engine pulak… same cam yang lame ke ape….

  2. myvi lagi best lagi sejarah akan tercipta…..bakal menghangatkan jalanraya seluruh negara.
    memenuhi citarasa setiap lapisan masyarakat dengan rekabentuk dan kualiti dipercayai

    • betul, betul, betul.

    • Betulker memenuhi citarasa setiap lapisan masyarakat. nh.?
      Iklan main peranan penting tapi tengok iklan mcm nak x nak jer..
      Ha lupe . Kena PATI x masuk sekali?.. Bukan ker deorg pun boleh dikatakan rakyat malaysia gak sebab menetap lebih 5 tahun.

  3. tv3 puji melambung myvi baru ni…handling lebih baik, gadjet dlaman pun up to date..siap tunjuk crash test kat idiada tu, hahahaha…1st time dalam sejarah…tak tau la sama ada tumpang daihatsu ke anta sendiri…πŸ™‚

    • tv3 sesi auto ker.. La.. x sempat tengok..
      Hentah2 passo hanna nyer crash test.. Lepas 2 berapa rating??
      Crash test exora yg x masuk tv pun sekurang2nyer amat famous dlm internet terutama kalau google Exora crash. Tambah pulak kite tengok actual car yg kene test dekat yard proton dlm post sebelum nh.. Ada gak bukti..

  4. P2 syok sendiri…smua canggih..

    • built in touch screen gps, electric power steering lagi, abs dah tentu ada rasanya…japan wannabe pasti teruja beb!!! kalah abg kandung jepun dia punya spec..

      • Mmmg abg kandung dia dah kalah. Myvi is more better now.Wait n see after pelancarannya nanti boleh jual ke tak….haha… aku rasa better take saga FL, besar sikit boot blkg tu

  5. best gila. kereta best. iklan best. ooooohhh. inzal aku!!!!!! jangan dengki ye ehehh.

  6. lagi best ?
    Lagi best kalau PerutDua tak buat iklan ni , memang lah ada ciri2 pelbagai budaya , tapi tak kena langsung dengan sebuah kereta , iklan kereta ni kenalah serius sikit , takpe lah makcik pakcik kat luar sana mesti minat nak bagi kereta ni kat anak mereka . Takpe , kita tunggu sahaja Proton Saga FL IAFM + CVT .

    • aku rasa iklan perodua myvi baru ni best dan ceria. Bcoz of this ads, aku rasa perodua boleh jual myvi baru ni dgn jayanya… marketing beb

  7. iklan yang ceria… x salah kalo proton blaja sumthing yg baek dr perodua..

  8. Saga FL lagi best, harga pun tak mahal mcm myvi, klu setakat GPS tu boleh beli stand alone punya, mcm2 software boleh masuk,

  9. banyak tol proton basher… (including this blog admin…)

    sume ad kelebihan msing2… (-_-)

  10. Sebelum tu, Sapa tahu actual date for the launch of Saga FL + cvt.
    Bro Theking dah kata mmg bulan nh. Mesti Proton tunggu seminggu dua lepas myvi nh launch baru die lancarkan. Mcm nak balas dendam balik jer mcm mana P2 buat time Alza lancar lepas kurang sebulan exora launch.

  11. harga pown lagi best…. hohoho

  12. harga dia x munasabah..kete kontot je.. engine 1.3 slow jek.. design sama… xde apa yg best pon…
    gps built in ni x best..susah nk tgk time memandu…

  13. baru beli broadband ke bang. jgn maen taram ja. sigh

  14. 48k utk 1.3 engine mahal…
    1.5 dh 5x,xxxK…. huhu… kete xde la best sgt compare ngan harga.. better tambah sket angkat inspira/forte/vios j.

  15. tu la x kene ngan harga… x berbaloi.. up sket lagi get a better car…. handling kete perodua teruk sngt in case of emergency boleh terbabas dengan mudah….steering feedback dia poor sngt. part engine pon dvvt xde la hebat sngt tgk output power dia. lagi satu aku x dpt feel ni kete baru mcm current myvi je rupanya… interior pon mcm nmpk lebih plastic daripada current myvi x bnyk texture plastic dia…mcm alza sket. meter dashboard tu ok..cun..

    x silap aku haritue nmpk leak price… 1.5L 59k , 1.5 yg SE tu dekat 63k … gilos harga

  16. TAK TIMBUL ISU BAHASA PULAK KE KAT SINI??
    “LAGI BEST”….BAHASA ROJAK NI..

    MCM ISU SURE HEBOH…LAST2 TUKAR JOM HEBOH…

    AHLI BAHASA X DE APA2 NK KOMEN KA???

    TUP2 ESOK TUKAR “LAGI SERONOK”…PELIK LA BUNYIK DIE…….

  17. To be fair, saya rasa MyVi adalah sebuah kereta yang bagus untuk kegunaan di sekitar bandar (town-use), iaitu untuk perjalanan yang pendek sahaja, kerana saiznya yang compact (senang parking), ekonomikal, etc.
    Tetapi, ianya tidak sesuai digunakan untuk perjalanan jauh, kerana kekurangan ruang, handling yang tidak baik, etc.

    Saya percaya, di Jepun, Passo direka untuk kegunaan town-use. dan orang Jepun hanya menggunakannya untuk perjalanan pendek, seperti pergi membeli-belah, menghantar anak ke sekolah dsbnya…(ada sesiapa yang pernah ke Jepun boleh buktikan ini??saya tidak pernah ke jepun lagi..)

    Tetapi di Malaysia, kita menggunakan kereta kita untuk semua tujuan (multi-purpose)…pergi membeli-belah, menghantar anak ke sekolah, balik kampung (long distance), pecut-memecut, menunjuk-nunjuk, dsbnya. Inilah masalah utamanya…

    Walau apa-apapun, RM59-63k untuk MyVi 1.5L (daripada komen bro joe di atas) adalah terlalu mahal. Pada harga tu, baik beli Persona je…kan??

  18. current myvi crash test euro ncap

    new myvi jap ncap

    • awak, tu bukan daihatsu sirion/passo?
      mana ada dia tulis myvi?πŸ˜‰

      ps:
      enjin kete myvi wife aku baru je rosak.
      otw blk mersing smlm. tu ada lg kt bengkel.
      bunyi cm lori diesel jek.
      jadah, enjin lembik.
      kt bengkel yg sama, ada avanza kong terus enjin dia, bunyi pn dh macam lori diesel juga.
      xsampai 3thn lg enjin dh problem?
      gen2 campro mak aku, aku lenjan steady je.

      • bunyi sebab timing chain dia kot…timing chain ni mula2 memang senyap, bila dah lama tau la macam ne bunyi dia…rantai kan besi..sebab tu vw pun dah tak pakai timing chain ni, balik semula pakai timing belt dlm enjin generasi baru diorg…secara tak langsung boleh menyumbang dalam pengurangan NVH..

      • Platform / kerangka sama je … crash test sepatutnya sama jugak.

      • kalau tak silap sirion adalah paso pasaran eropah. (nampak gaya semacam kita pynya myvi sekarang)
        dan saya rasa tak lepas untuk 3 star sebab pillar dia bengkok
        dan yang satu lagi memang passo, (shape namapak macam myvi baru) tapi yang ni rating at least 4 star saya rasa

      • proton byk problem..menyesal beli..baik beli myvi…lg best!

    • Secara umum, platform Myvi baru dan Myvi lama adalah sama..hanya bahagian atas (upper body) dan skin luaran sedikit berbeza..

      Secara perbandingan dengan model Passo Hanna dan Boon dr Jepun..terdapat banyak elemen-elemen pengurangan kos umpamanya pengurangan spot weld points, pengurangan bahan reinforcement untuk keselamatan, bahan yang berbeza pada Myvi baru. Pada hemat saya, saya hanya boleh bagi 2-bintang untuk Myvi baru.

      Pengguna di Malaysia selalunya fanatik pada sesuatu jenama. Dan jika jenama itu terbaik dimatanya, sukar utk terima jenama lain. Perodua telah berjaya brainwash rakyat Malaysia utk terima bulat2 kereta Myvi baru tanpa mengetahui harga Myvi baru sewajarnya lebih murah kerana masih menggunakan komponen asal yang juga sudah balik modal R&Dnya sejak 3 tahun lepas..

      • patutlah myvi yang special edition masih hilang berat yg ketara dengan based model passo kat jepun,, alza pun sama…tapi perodua markup kaw2 harga dia, padahal just restyled je model yg dah ada..kerja perodua restyled model sedia ada daihatsu, downgrade enjin skit, kasi interior gajet2 yg nmpak advanced walaupun xde jenama, kasi bodykit lepas tu jual harga mahal..tagline diaorg sepatutnya “for Malaysian who loved Japanese cars”..bukan “building cars people first”, harga mahal tak padan dengan kereta yang kecik..πŸ˜€

  19. Myvi baru ini bakal menjadi satu lagi model terlaris di Malaysia. Walau pun harganya agak tinggi, tapi ia tidak menghalang pembeli untuk membelinya. Kemungkinan besar proton saga FL akan terjejas sedikit sebanyak.

  20. Myvi lama leboh 600,000 terjual …. Satu lagenda dalam industri permotoran Malaysia. Rakyat sendiri telah membuktikan inilah satu satunya model (bukan buatan) yg telah mencipta sejarah negara …. Apapun yg diperkatakan org tentangnya, terbukti benar – pilihan rakyat. Adakah myvi baru ini berjaya menjadi kuasa terbesar pasaran otomotif spt adiknya (old myvi)?? Sama2 kita tunggu ……

  21. cps owner:

    Terjejas sikit je.. Saga fl2 on its way d.πŸ™‚

    Myvi still akan laris sebab mostly pembeli kereta baru terpedaya dengan minda kereta jepun. Once dah boleh compare, semua akan cakap proton value for money. Myvi 2nd hand value tinggi? Sbb kereta pn harga tinggi.

    Satu lg alasan yg akan keluar, sebab perotdua kecik. Proton semua kereta besar. Sebab ada bontot. So, semua terutamanya baru amik lesen kete akan pilih perotdua as their first car. Lepas 5 tahun, silap2 dah pkai kereta luar, sebab dah mampu..

    • untuk 1st timer beli kereta memang perodua jadi pilihan, tapi bila dah lama skit diorg akan cari kereta yg lebih selesa, luas, berkuasa & ada feel driving (ride & handling) yang lebih mantap..takkan la nak naik keta macam sampan je sepanjang masa, sesekali naik la catamaran..hahaha…

    • ok la engine diahatsu/toyota ada vvt.
      campro iafm+ pun ada vvt

      gear box myvi 4 speed at (skarang ni kia speed 6 speed )
      gear box saga cvt (countless gear step)

      agak agak proton ketingalan compare to myvi ……no way what so ever.

      ok myvi will have 1.3 1.5
      but saga will have 1.3 1.6 and basically cheaper

      anyway we’ll see how the public perceive and their acceptance towards this 2
      . my advise is proton should publicised it a very clear tech info. saying that campro engine is very at par or batter than the senior company made.

    • to MyDear,
      Pendapat aku, bukan pembeli kereta baru terpedaya dgn minda kereta jepun, itu salah rasanya. Kebanyakan rakyat malaysia memilih perodua kerana marketing mereka. Marketing perodua memang superb….. sentiasa fresh. Tidak kiralah kereta myvi tu asalnya model lama, janji marketing dan pengiklanan yang perodua buat memang smart….cheers~

      Proton bila lagi? Buat iklan best2 sikit untuk tarik pelanggan.

  22. nampaknya proton kena ade strategi yg lbh baik utk tackle golongan yg nak beli first car ni…. klu semua asyik nak beli viva dan myvi sbg first car pastu bila dah mampu beli toyota dan honda plak…. nampaknya pasaran proton hanya pada golongan sederhana yg nak beli kereta besar pada harga yg dorang mampu… blm agak panjang utk yg nak jdkan sbg first car sbb tak confident nak parking… neo plak dua pintu dan harga agak tinggi… savvy dah ketinggalan… model replacement savvy yg blh tanding dgn viva takde ke?

    • ya.. kita harapkan EMAS yg dalam pembikinan besama LOtus skrg akan melenyapkan dominasi Myvi.. hihi. so Proton kenala copek2.

      • Emas mmg bole direct masuk market myvi tp dlm 2013 paling awal pun, utk kacau market viva lak proton benar2 kena kuarkan keta yg kecik skit dan tidak kompromi qualiti (yakni tak la nipis mcm viva). maybe it just nice when Emas kuar 2013 nanti kerana model myvi yg akan keluar skrg ini akan ilang momentum nya kot? huhu…

    • Sayang jugak kita pada Proton…Harap Proton cpt2 keluar model pelenyap/penghapus/pelupus MYVI dari dunia fana ini..huhu

  23. Melihat keseluruhan pakej yang ditawarkan, Perodua Myvi baharu akan kekal laris, cuma momentumnya mungkin agak kurang berbanding generasi terdahulu. Perodua Myvi 1.5 Extreme yang akan dilancarkan selepas ini bakal menaikkan kembali jualan Myvi baharu, gambar dah ada tapi masih belum dilepaskan oleh insider, sebab nak tunggu pelancaran Myvi 1.3 dulu.

    Salah satu cara Proton Saga FL nak kalahkan Myvi 2011 ni ialah kena lancarkan model CVT secepat yang mungkin, dalam edisi Special Edition.

    • gmba yg se tu ble google je dpt dhπŸ™‚

      lepas ni nk cari kete yg enjin tahan pulak lah.
      enjin canggih manggih kalu xble tahan stress pn xguna.
      jimat kt myk, belanja kt servis.

    • harap sempat saga fl edisi raya special…huhu…

      *lampu yg ni mcm hyundai dah…ermm -__-

  24. 1. crash test pn dipengaruhi gajet, bkn?

    2. hopefully timing chain je la problemnye..finger-crossed

  25. for a proton’s market strategy, they have garnished the car a bit with chrome badges. like the CPS where everybody know its a bit of performance add up.

    for the saga iafm+ and cvt proton need something to stick on the rear boot lid and side front fender. to show that its machine has been intoxicated with newer drug that give them more oomph,
    chrome emboss or letter that can change the whole perception of what inside under the bonnet. something to be proud of. something to differ from others.its the entry level car which need this kind treatment.

    but if proton selling up market satria neo supercgarged. all they need is to be subtle. ,they dont need to write the whole word supercharer, small letter s c is enough.

    • yup..the wording marketing if for the neo supercharger should be small or just a word S n C like ‘CPS sc’ only… the small wording would be great as it to hide the monster inside and being modest in opinionπŸ˜€

  26. Off topik

    Ini berita tentang sebuah syarikat Polland berminat mengedarkan Proton dan Lotus yg disebut salah sorang sahabat kita di sini kelmarin.

    http://berita.cari.com.my/news.php?id=3823

  27. off topic**

    sy tetibe terfikir untuk mencadangkan proton beli Pininfarina sebagai designer dorg kalo ade budget la dan kalo Pininfarina tak de yg punya la..kesian Proton lepas Wak Segan beli Giugiaro..Wak mcm nk balas dendam je lps Proton tanak bg dorg menapak kat Tg. Malim tuh..lps Wak beli Giugiaro design kereta dorg pn da sme mcm EMAS..

    just my 2 cents ;D

    • rasanya company China dah sapu dulu Pininfarina ni.. tinggal Bertone aje yang belum berpunya setakat ni..kalau Protonn xnak beli design house/firm better diorg guna je kepakaran Donato Coco & Lotus Design..kan dah cukup..πŸ™‚

      • yep lebih murah.. Tapi Pininfarina nh mcm kurang menonjol.. X beli pun x pe la.. jangan jd mcm MV Agusta.
        So, bro campro, x d perkembangan gambar terbaru Persona R ke.. Saya dah rimas tengok p2 myvee nh.. Dah jadi mcm model lama lak..

      • buat masa ni takde lagi spyshots terkini…harap ada la penderma spyshots atau leak nye gambar tu nanti, hehehe

      • oo ye ke?..kalo mcm tu betol jugak bro campro ckp tuh..guna je kepakaran Donato Coco & Lotus Design lebih jimat..

        bro prolever : pininfarina mmg xmenonjol pun..mne la tau nti bile proton da beli pininfarina terus femes..ekekke..tp xpe la..xbeli pun xpe..

  28. Marketing Perodua memang terbaik……Idea ‘fresh’…… sebab tu perodua terus laku jualannya….

    • Mmg fresh, sebab semua bende datang dari ladang(Japan la kan). Die cume paketkan and than letak harga. Sama la konsep mcm org beli barang borong lepas tu die pakejkan dan lepas tu letak harga baik punyer.

    • Marketing Proton terlalu konvensional, macam limited, xde idea baru…Daripada model waja dulu, asik tunjuk handling bagus, dapat elak sana, elak sini, buat konar maut…patutnya iklan untuk merangsang orang hutang beli kereta, meletop2, out of box..Org marketing Proton mungkin dah tua2 kot, so ambiklah org muda bertenaga!!!

      • tapi gen2 punya iklan dulu nampak unik, lebih kepada penonjolan imej & rekaan gen2..tapi sekarang lebih tumpu pada ride & handling..iklan proton paling kreatif ialah iklan proton savvy.. memang unik

    • semua template iklan dah siap mamat jepun buat tinggal nk select and cut paste je… hehe

  29. cop2 kejap new myvi ni pkai suspension jenis torsion beam lagi ke atau multilink.. sbb gambar kt tv3 tu dia amek dari bawah nmpk cam lain sikit dari skrg ni je

    • torsion beam…platform still same mcm Myvi dolu2

      • perodua mengikut jejak langkah perodua yang berjaya buat model baru dengan recycle platform, enjin & gearbox..cuma reskin & tambah gajet2 dalaman kasi update..tak percaya tengok vios, dah berapa lama pakai platform, enjin & gearbox sama tapi rupa je berubah, tu pun tak jauh sangat beza dengan yang sebelumnya…tapi dlm broshure digebang macam2 supaya pembeli mudah terpedaya..

      • owh so part2 dlm leh swap la..huhu mmg target la org ygada myvi lama leh swap brg2 d54t ni

  30. my opinion about this myvi. not much change both. nearly the same. but the body and chassis is stronger if looking at the 2010 passo crash test its clear that this newer myvi is stronger than the current myvi

    if we look at the saga. 3 star
    so the current myvi looks like that it receive nearly 2 star. (no excuse for buckling pillar)
    but fortunately 2011 myvi is 3 star or batter maybe

  31. Persepsi orang Malaysia akan menyebabkan Myvi ni berada di merata-rata jalan raya sekali lagi. Sampai bila la minda kita nak dijajah. Komen-komen kat atas banyak cakap Proton products value for money tapi dari segi jenama & persepsi, rakyat malaysia hanya mengagungkan badge T dan H. Perodua tu pun konon2 bau bacang badge T tu tapi enjin pun tak sama dengan Passo. Harga Myvi baru ni dijangka lebih tinggi dalam lingkungan RM45k – RM57k utk 1.3l, mungkin disebabkan kenaikan mendadak Yen sekarang.

    • biasalah, typical Malaysian memang macam tu..harga kereta lain tinggi salahkan Proton jugak, padahal harga kereta Perodua lagi tinggi kalau nak banding ngan Proton..diorg dah la tak perlu buat R&D sepenuhnya, pakai pulak platform, enjin & gearbox yang dah reliable tanpa perlu testing intensif, tugas diorang kasi styling lebih menarik untuk tackle rakyat negara ni..tapi sampai bila diorang nak terus macam ni, Daihatsu dh setup R&D kat Indonesia..nanti clash lak ngan Perodua..last2 Perodua yang tersepit tengah jalan..

  32. ala…xbest pun Proton Saga
    Myvi lg best hahahahahaha

    • Pendapat saya pula?P1 dan P2 mcm Abg(P1) dan Adik(P2) dalam sebuah keluarga,tapi yang adik pakcik dia dari Japan yang kaya raya suka membantu..

      Abg:Adik belajar lah rajin2 jgn nak harapkan org jer..
      Adik: Bang adik blajar sikit2 cukup lah kan pakcik boleh tolong.
      Abg: Jgn terlalu harapkan pakcik,anak sedara dia yang kat lain dia kena jaga jugak..
      Adik:Xpe pakcik sayang ngan adik….Abg buat apa susah2 belajar mintak jer tolong la dgn pakcik2 kita yang lain…
      Abg:Klau kita nak berjaya,kita kena belajar dari bawah,jgn terlalu mengharapkan org,kita boleh belajar dari pakcik kita tapi jgn kita ikut,tiru bulat2 apa yang pakcik buat..bila kita nak pandai asyik tiru org jer..
      Adik:Lantak abg lah….janji adik berjaya……
      Abg:Nanti bila pakcik ko dah benci….ko tahu la langit nie tinggi atau rendah…

      • yelah tu…. nak sribu daya…xnak sribu cerite…
        abg adik…haha….xpela, persaingan sihat beb… yg penting mak bapak sukeπŸ˜€

      • adik
        abang
        abang angkat (blajo kat engleng)

    • wait wait not until you drive saga fl iafm+ cvt..
      go for a test drive when it released. im sure its smooth and responsive

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s