funtasticko design

http://funtasticko.net

VIDEO : Imbasan model baharu Myvi di Buletin Utama

59 Komen

Inilah viedo yang telah diambil dari www.arenakereta.com . Bagi sesiapa yang terlepas segment ini semalam boleh la menontonnya, terutama bahagian crash test kat Idiada tu..hehehe..🙂

59 thoughts on “VIDEO : Imbasan model baharu Myvi di Buletin Utama

  1. saya x rasa nh Myvi.. kalau tengok balik, myvi baru kan mcm bulat sikit.. jadi mesti view atas akan nampak terus buntut bumper belakang..
    Sah2 myvi baru berbentuk bulat, yg atas mcm current model jer..

    • saya merujuk kepada gambar atas crash test kereta yg saya pasti bukan myvi baru..

      • crash test tu mmg myvi baru. Perhatian lampu hadapan. Adakah rakyat malaysia masih tidak bosan dgn myvi, bg aku sama je bentuk, takde pun dia besarkan ruang ke…..

      • mee<
        kalau nak tahu, dari atas, lampu passo hanna/sirion/myvi nh nampak sama..

      • tengok body pun dah tahu bukan myvi baru nh punyer..

      • kalau perhati betul2 memang myvi baru yg buat crash test kat idiada…baru ni la perodua anta ke sana kot selepas dikritik hebat sebab asyik guna crash test daihatsu je…ada la peningkatan..tu dah kira bagus la..pasni test guling pulak nak tengok mcam ne hasilnya sebab kereta ni paling mudah terbalik sebab geng2 cucuk belakang ramai, hahaha…

  2. Setelah panjang lebar anda komen …. harga menjadi teka teki?????
    jom kita bit harga Myvi baru

    Harga lama Myvi Peninsular
    M yvi 1.3L SX 43,400.00 solid
    43,900.00 metallic
    44,300.00 special metallic

    M yvi 1.3L EZ 46,400.00 solid
    46,900.00 metallic
    47,300.00 special metallic

    M yvi 1.3L EZL 48,100.00 solid
    48,600.00 metallic

    M yvi 1.3 SE dari 49,900.00 hingga 52,900.00 solid
    (GHS &ZHS) dari 50,400.00 hingga 53,400.00 metallic
    dari 50,800.00 hingga 53,800.00 special metallic

    Myvi 1.3
    klu kita tgk harga lama Myvi 1.3 dari 43,400
    (price baru berkemungkinan RM44,500 ke RM45,000 utk basic aje)

    klu petengahan harga Myvi 1.3 dari 46,400
    (price baru berkemungkinan RM48,000 ke RM49,000)

    klu full Accessories harga Myvi 1.3 dari 48,100
    (price baru berkemungkinan RM 50,000 ke RM 51,000)

    Myvi 1.5
    Pada pendapat hamba la ya… klu dah kita boleh jangka price lama Myvi 1.3 dlm RM 44,500 utk basic
    Dan full Accessories pun kita boleh jangka RM50,000 bayangkan klu 1.5 dlm lingkungan RM53,000 rasanya PERBANDINGAN YG SAYA BUAT JUST MARJIN RM 1,500 HINGGA RM 2,000 BANDING HARGA LAMA.

    tapi rasanya tak yah la kita bincang pasal harga SE sbb lambat lg keluar
    biar kita tgk price kete Myvi baru dulu ya…

    Klu harga P2 buat harga sama mcm dulu ….alhamdulilah pasti Myvi baru cipta sejarah kali kedua
    …tapi mana ada company nak rugi dgn pembaharuan baru…pikir2kan….
    Dan jangan terkejut walaupun mahal harga sesebuah kereta itu pasti ada pembelinya…
    Cuma pembeli yg kena pikir wajarkah wang yang di belanjakan utk kereta baru yg mahal memenuhi tujuan dan keperluan anda bukan selera atau cita rasa anda… tepuk dada Tanya payslip masing2…

    Klu ada silap dan salah maafkan hamba …. lg pun INi CUMA PENDAPAT HAMBA AJE…HEHEHE

    • x per bro, pendapat yg mmg masuk akal.. lagipun bro buat research, Bukan mcm sesetengah org komen pakai mulut bukan akai..
      Itu x dpt dinafikan kalau harga ok, sales akan naik, tapi kene ingat kalau basic dah cecah 50k, ini akan jejaskan kan sales deorg sendiri.. dari myvi, deorg lari ke Alza baru 5xk.. Luas2 selesa2.

  3. sebenarnya kat sini kami tak ambik berat sangt pasal myvi x dak apa yang bestnya dari segi apapun untuk dibanggakan sini asanya kipas susah mati proton.. hidup proton.

  4. gilalah. dah la cantik. selamat pulak tu. hebat-hebat. Tak perlu lotus handling pun. Buang masa je.

    • tade pengalaman memandu kot dia ni.hahahaha

    • ko nie baru lps spm ea?..

      • Aritu aku dapat tiga awek cun gilos. Diorang suka gila myvi aku. Bila aku tanya, suka proton tak diaorang cakap tak. Naik proton ada punyi ngek, ngok, ngek, ngok. Katil pun tak bunyi cam tu.

        Sian korang yang naik Proton. haha.

      • hahaha…orang bawak lamborghini drop top tu tak payah susah2 nak tackle awek bro…

      • tapi lambo buleh bawak sorang je. ahaha.

    • ye ke xperlu? ke bro. xpernah drive yg ada lotus handling?

      btw, krg ni aku tgk, berapa rege 2ndhen myvi 1stgen. tinggi xresale value dia?

      sian dowh ko nih. ada awek ke kt myvi ko je.
      aku dulu drive civic AK ramai je kawan2 naik sama…xpyh myvi pn…kuikuikui

      • ahaha. butthurt.

      • ala, mamat akka ni kasi panas jer, x yah layan der… dia ckp pe pun kita bkn tau, bunyi mcm sembang je lebih.. setakat tulis anak aku pun leh, sembang kasi org bimbang je lebih tp habuk pun tarak… kecian dia, baik kita bw dia ke pangkal jaln haha

      • hehe..
        mmg nature aku ske ajor org.

        byk dh jenis cm ni kt internet.

        tu balas tu sbb tgh tension enjin myvi 1.3 wife aku tu rosak.

    • lotus handling sgt best..mantop…contoh last weekend..ak lenjan kawan ak punya inspira..dia br beli…test korner kt USJ Height..130km/j..xde masalah..sedap beb…beryakin bawak kete proton…perodua pn best..tp xde pickup yang kuat..nk potong pn terkemut-kemut..

  5. design interior cantik tapi bosan sket la setakat tukar lampu dengan bumper je….patutnya dah boleh kluar model lain dah

  6. Akka handling yg bgus merupakan active safety feature.mnekala airbag,ABS n EBD ialah passive safety feature

  7. diharap lepas nie proton buat saga fl CVT lebih drpd myvee nie dgn harga paling maximum 50k dgn gadget2 menarik spt touch screen gps,auto-folding side mirror,16′ rim sukan,leather seats,abs dan ebd..

    *ok..saya berangan*….hahahah!..

  8. head unit masih xde RDS ke?.. kenapa perodua asyik letak head unit cap ayam. walaupun ada gps tapi nampak mcm cap ayam. interface dia totally mcm china brand punya head unit.

    mcm current myvi pon aku x suka betul design head unit dia button besar2 mcm kindergarden plak hehe… viva plak head unit apa tah dia letak xde brand langsung..

    tapi aku mmg suka design meter panel dia…mengancam sket yg baru ni.

  9. Video kat atas tu tak ada suara sebab ada masalah sewaktu rakaman, kalau nak tengok yang ada suara boleh klik dan tengok kat sini –

  10. bg kebanyakan org yg pernah ada kereta myvi bkn pilihan mereka,myvi ni hanya utk org yg baru belajar memandu je, myvi ni juga sbgai kereta kedua utk pg pasar dan tempat keje termasuk juga viva.Dari apa yg dilihat pada myvi ni kelebihan dia cuma pada gps saja, tp kedudukan gps pada tempat radio adalah tidak sesuai utk pemanduan, kebanyakan org yg beli myvi pasti akan menyesal waktu nak balik kg, utk orang yg dah kawin dan ada anak le.

    • aku setuju.
      myvi ni dlm bandar je ok. nk blk kg, kena la bawa yg besar cket (alza ke, exora ke)

      soalan ilmiah drp aku:
      1. apa star crash test d54t ni? ingat. d54t, bukan passo, boon etc.
      2. cmne R&H nye?
      aku mengharapkn jawapan yg jujur.

  11. betul tu samsul.. At least macam alza advanced version ok la. Tak ganggu konsentrasi bawa kereta. Harap perodua dgn proton kalau nak letak head unit with lcd, letak kat proper place. Masukkan arahan dalam panel meter lcd pun menarik. Nak lg cantik, benchmark peugeot pn cantik gak. At least mcm 5008 utk gadjet2.. Orang mesia suka gadject eventhough not fully utilised.

  12. crash test tu myvi baru ler, tengok hood die saje, boon x camtu, itu pasal, aku staff kt sane, eheee~

  13. myvi ni kereta yg sesuai untuk pompuan je tapi tak semua pompuan suka myvi, diorang kata bonet kecik susah nak bawa barang sbb tu skrg ni ramai yg ambik saga fl, lagi pun harga saga lebih murah dari myvi

  14. harga myvi baru. sumber: saluran07.blogspot.com

  15. paling murah RM45,400… lebih rm2k dari yang lama… emmm…berbaloi ke?
    * dual air bag untuk semua variant.

    • mmg requirement 2011 pnye on road car mesti ada at least 1 airbag aku terbaca kt mana ntah.. wajib..
      dpt dual airbag dah kira bonus la even kt trim standard/baseline..

      • proton kena buat 2 airbag standard lepas ni..

      • hehe…benda cmni yg aku ske nih.
        bila competitor dh kuarkn produk yg lebih value-added,
        maka yg 1 lg pn akn buat juga.
        potential buyer juga yg untung🙂

        dr 1segi, bukan ke kalu kita order item lg byk, ble dpt diskaun?
        order je abs, ebd, airbag & letak kt sume variants.

      • Haha, Saya pun suka bab ni..

        Semua automaker, nak tak nak kena juga pasang at least 1 airbag untuk semua model baru. Harap ini requirement permulaan sebelum kita melihat features seperti ABS, ESP serta pemakaian Emission Standard dan Crash Rating diwajibkan keatas semua model keluaran baru..

        Tapi apa yang merisaukan ialah beban kos pemasangan feature tersebut bakal ditanggung oleh pembeli yang kelak menjadikan harga kereta melambung tinggi.

        Sistem percukaian terhadap kereta juga perlu dikaji semula. Model yang memiliki lebih ‘Local Content’ dan Less CO2 Emission sepatutnya lebih rendah cukai.

  16. Pandangan peribadi aku…
    Selain dari safety requirement yg perlu dipenuhi, proton kena fikirkan juga mcmana nak design kereta yang nampak cun dan menarik walaupun ia utk base-line model. Kalau compare interior proton dgn kereta2 perodua, mmg nampak ketara walaupun kedua2nya dari plastik keras. Kdg2 org msia xpandang sangat handling, bunyi “dup” bila pintu ditutup. Yang mereka pandang bentuk luaran, stering, interior dan enjin DVVT.:P.

    Ni lagi2 meter myvi baru ada meter optitron..lagilah org msia teruja..tgk meter je dh rasa mcm bwk camry, altis.

    Akan datang bila proton perkenalkan cvvt pada saga FL pun belum tentu akan menarik org msia utk membelinya. Sebab tak semua org amik peduli teknologi cvvt. Tambah2 lagi reputasi campro IAFM yang sedikit sebanyak juga akan menyebabkan org lebih percayakan enjin DVVT.

  17. http://biz.thestar.com.my/news/story.asp?file=/2011/6/8/business/8857574&sec=business

    The report said based on the research firm’s ground checks, only between 500 and 1,000 units of the new Myvi will be available upon launch due to shortage of parts, particularly electronics used as engine and gearbox components.

    “We gather that bookings placed today for the new Myvi will only see deliveries in August, just before the Hari Raya Aidilfitri festivities which means a wait of over two months,” said the report.

    *La…Setakat available 500 ke 1000 unit aje baik tak payah launch dulu. Ishk2 Perodua ni…

    • hari tu exora masa launch ada berapa ribu a..?

    • P2 CEO dah kalut la sbb nak kna dapat target baru tahun ni sbb br je dpt post ni hihihihi

    • http://www.bernama.com/bernama/v5/newsbusiness.php?id=592077

      On Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (Perodua), the firm said the early launch of the new Myvi version, despite inventory issues, was suspected to be a measure to lock in customers and minimize market share loss should buyers opt not to wait for the initial September launch date and switch to a competing model.

      “However, we do not rule out Perodua reaching its sales target of 8,500 units per month given the company can solve inventory shortage particularly in electronics parts and avoid a long waiting period after the booking for the new Perodua Myvi which may deter some buyers from honouring purchase bookings,” it added.

  18. Jualan Myvi sebulan dalam 7000-8000 unit. Kalau baru ada 1000 unit Myvi lagi Best ni, maknanya siapa yang book bulan ni alamatnya dapat lagi 6-7 bulan lagi la! Lepas tu bertambah-tambah pulak backlognya.
    Sebulan booking menanti 7000 tolak 1000 sama dengan 6000 tempahan. Bulan depan pula 6000 tolak 1000 plus 5000 tempahan sedia ada tak dapat kereta lagi sama dengan 12 000 tempahan.
    Seelok-eloknya stockpile la dulu dalam 2 bulan punya demand, jadi waiting period tak la lama melampau sangat. Silap-silap haribulan, orang bawa parang ke Perodua showroom. Lepas tu ambik balik RM400 (cancel booking) beli Proton Saga.

    • time will tell hihihi

      • Psl facelift tak pernah lg automaker tukar dashboard lama ke baru melainkan touch up je.

      • tapi dulu proton pernah buat kat saga lmst..exterior buat skit fl, interior terus tukar lain, ala2 lotus..tu yg buat sales saga lmst tu naik walaupun model tu dah bertahun2 lamanya..hehe..

    • proton kena tunggu hingga hujung bulan ni atau awal bulan julai untuk counter semula dengan launch saga fl (phase 2)..harap sangat la proton tukar interior dia selain masukkan enjin baru..kalau ni berlaku memang sales saga akan naik lagi..setakat enjin org tak berapa kisah sgt..tapi kalau ada interior baru sure ramai yg akan berubah fikiran dari ambik myvi

      • Bab enjin tu rasanya kalu proton tukar nama enjin selain Campro mungkin boleh solve masalah persepsi. Tukar nama aje, bukan enjin pun.

      • 1. dashboard saga tu interiornya amatlah xsedap dipandang olehku.
        designnye cm kete lama..

        2. lampu dpn saga FL dh cun, lampu blkg pn kena cun juga.
        dpn dh cm accord/golf, blkg kena lebih kurang cm diorg gak (smoked).

      • sepatutnya proton dah leh tukar interior saga ni, sebab dah dikira balik modal sebab sebelum ni savvy yg pakai dulu, lepas tu turun ke saga blm, ni saga fl pun pkai lagi..dah kira obselete..kalau proton still pakai interior sama touch up skit2 je bagi sy takde impak sgt..sebab still benda yg sama

      • tu ar… saga phase 2 kalau bleh major interior serba baru. yg lain dah ok dah cuma lampu blakang tu kalau dah kecik mcm tu x pe cuma bagi memanjang sket sampai ke plate nombor tu…baru ar stylo:)

        cheers!

  19. Perodua dah bersedia ke nak launch New Myvi Lagi Best ni?

    Siapa tahu berapa peratus ‘Local Content’ untuk New Myvi ni? Kenapa ada masalah inventory shortage? Masih lagi mengimport dari Jepun yang baru recover dari tsunami?

    http://www.harakahdaily.my/siasat-sime-darby

  20. kasi up sikit dashboard saga fl 2nd phase la bro.. meter kereta tukar yg saga fl concept tu.. multi display mesti meletup sales

    • Boleh guna Youngman punya dashboard kat L5 tu. Jimat kos. Cantik, simple, agak moden. Theking, cepat bagitau pengurusan Proton. Pengguna mahu Saga FL dengan dasboard lebih moden.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s