funtasticko design

http://funtasticko.net

ARTWORK : Impression terkini Persona R!!!

22 Komen

Setelah melakukan pemerhatian & perbandingan antara TUAH & spyshots2 sebelum ni, saya telah membuat satu lagi impression Persona R. Hasil gabungan tersebut serta tambahan info-info yang didapati sebelum ini maka inilah hasilnya. Kalau macam ni rupa Persona R apa pendapat anda? Rendering ini kalau sesiapa nak touch up kasi lebih realistik amatlah dinanti2kan..🙂

22 thoughts on “ARTWORK : Impression terkini Persona R!!!

  1. ayah saya nk angkat exora pertengahan bulan nie..jenuh saya pujuk ayah saya tunggu smpi disember nie sbb exora turbo launch disember nie kan?.. tp balasan yg sy dapat ‘lmbt sgt’..haha..

    haishh..nape la launching exora turbo kene delay disember nie..kalo jadi launch bulan nie,rsenye ayah saya da leh angkat exora turbo dah..

    • Sibuknya menumpang tuah ayah. Haha. Exora Turbo tu masih dalam development. Banyak lagi testing diperlukan. Tak mau la nanti dah beli samapi 10 kali kena panggil semula nak ganti part yang ada improvement. Biar lambat, asal selamat.

  2. wahhh dh macam audi pn ada..ahhah

  3. bagi saye design ni terlalu simple.. x bnyk curve.. huhu..
    i dont think proton will succeed if this design is gonna be the first global car..

    just my opinion.. author jgn marah ek.. hehe..

    • no problem… ni just sy punya impression berpandukan tuah & spyshots yang sedia ada..tapi ada yg bagitau rupa persona r sebenar dah tak jauh beza dengan impression ni..cuma ni sy buat pakai Illustrator, sebab tu tak berapa nampak sangat lekuk2 dia..memang simple skit la design dia kalau tengok pada tuah & spyshots tu, mungkin kos yg menghalang kot..harap proton boleh upgrade lagi persona r berpandukan feedback dari kita semua..kalau la ada sape2 yg leh bagi gambar leak persona r kan best, hehehe..🙂

  4. video menarik neo di rally jepun group N

  5. kalau tgk kereta konsep Tuah, mmg ia terlalu simple designnya. Harap proton perbaiki bentuk Persona-R jika ia berdasarkan Tuah. Bentuk boxy tak salah tapi kena padan dengan rekabentuk keseluruhan kereta tu.

    And one more thing, Please dont make tail light to smallll..hehe

  6. persona r ni ada skit cues2 dari lotus eterne, terutama pada hood depan (lekuk ala neo kat tengah), bumper depan kat tengah lubang angin dia macam eterne punya gril…profile tepi macam tuah…ni info baru sy dapat..anda boleh bayangkan tuah & impression kat atas tu tapi diberi “make over” tu la persona r..🙂

    kalau nak bayangkan persona r, boleh la refer pada ni http://paultan.org/photo/index.php?album=Ford-Mondeo-Presskit&image=FordMondeo%28Front%291.jpg tapi kacuk dengan tuah, eterne & emas nye cues..bayangkan ye..hehehe..

    • ada software yg ble auto-kacuk x? hehe

    • Alamak, banyaknya kacuk? susah nak derive dalam 3ds max nih..kena lukis dulu bro. huhu

      Kalau grill Persona R ni macam Mondeo (Ford), ia taklah jauh sangat dengan Lotus Eterne. Dan ini ialah styling yang boleh dikira terkini juga.

      MAsih menunggu spyshot Persona R..dah lama sunyi menyepi

      • bro boleh refer pada impression di atas, cuma lebih fine & bold..sebab sy buat tu tak berapa meyerlah sgt lekuk2 badan dia & nampak keras sebab ni vector art..kalau nak buat real nye boleh, cuma skill sy tak smpai tahap tu lagi..tengah mencari jalan mcam ne nak enhanced lagi

  7. Persona R??

  8. ermmm….manalah Persona-R P0 stage…..x nampak lagi atas jalan nie (-__-). the king ada tips ke? (^_~)…hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s