funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : Exora FL turbo di Petronas R&R Pagoh!!!

34 Komen

Ini merupakan spyshots terkini Exora FL turbo yang ditemui oleh pembaca blog Paultan.org, Hafidz, di Petronas R&R Pagoh. Menurutnya Exora ini dipandu dengan kelajuan konsisten 150km/j hingga 165km/j sehingga menyukarkannya untuk mengejar Exora FL turbo. Difahamkan Hafidz memandu Perodua Kenari yang menggunakan enjin YRV .

* Tu dia penangan Campro Turbo, tu baru skit je kot..belum full throttle lagi rasanya, hahaha…

sumber : paultan.org

34 thoughts on “SPYSHOTS : Exora FL turbo di Petronas R&R Pagoh!!!

  1. Sayangnye tak amik interior gambar dah sangat close-up.. nak tgk dalam sebab dia pakai reverse camera.. btw bumper tu nanti cantek gak .. macam ade lesung pipit kan..😛

  2. dlm lain sket utk exora FL dan Saga FL phase 2…..sabor je lah.

    • Bro the king, Ada x actual date untuk saga FL phase 2 launch… X sabar nak test drive..
      Lagi satu, Perubahan yg ada minor ker ada 50% berbeza dari current.?

  3. bile la nak kuar exora ni….lame dah aku tunggu ni…

  4. With rear disc brake? Alamak, Exora ni memang laju..Harap ABS dan airbag jadi feature standard.

    Grill Exora ni macam yang diorang tunjuk pada Tun M masa lawatannya ke Proton. Yeke? Entahlah

  5. wow..CPS turbo…memang laju. Confirm minyak pun laju habis. CPS xda turbo pun dah kuat telan minyak… huhuhu…

    • my frenz company has both alza n exora, as fleet veh.. guest what, alza is more ‘mkn’ minyak than exora when they doing their audit chck…

    • zorro :

      ni bukan cps turbo..
      tapi campro turbo..and this turbo is only a soft turbo which has an advantage in the fuel efficient..
      this new engine named CFE – CAMPRO FUEL EFFICIENT🙂

    • Bro zorro main hentam saje huhuhu

  6. zorro:
    teknologi turbo ni dh byk perubahan…bukan turbo zaman hitam putih dulu tu.
    engin skrg dh byk pakai turbo untuk tujuan downsizing/tambah power n penjimatan minyak.buktinya dh diguna pakai harini oleh vw,bmw,merc byk lglah.uk.cars.yahoo.com/…/volkswagen-golf-1.4-tsi-range-1005266.html – United Kingdom

    • jepun je yang dok sibuk ngan vvt lagi..hahaha..

    • yup..europe punya teknologi sume dh fokus pd turbo/supercharge utk fc….my fren’s golf gti, just 3/5 myk drp my neo cps wif sama mileage..even dia speed 200kmh

    • Kereta Jepun ada tak yang pakai teknologi ini? Maksud saya small CC fuel consumption with big CC torque/power?

      Rasa saya, kebanyakan kereta jepun hanya memperkenalkan teknologi VVT, Terutama sekali Toyota. Hanya Nissan baru2 ini memperkenalkan enjine Direct Injection dgn supercharger (ala-ala enjin TSI VW). Itupun pada model Nissan Micra keluaran di eropah..

      Jepun agak ketinggalan dalam perkara ni..

  7. sekarng zaman kebangkitan korean.. amek contoh tv sony pun bhgn panel dalam dia pun dah amek samsung pnye

  8. Camni baru power….boleh jadi kereta keduaku nanti….caiyok proton.

  9. i believe that saga fl (ph2) and exora cfe is becoming a turning where there will be a huge turn-over for people with foreign car mind set towords proton earlier before gen y engine emerges.

    not to forget the sport category where it should be in the pipe line as well . its just to make people feel proud being part of family of the sporty brand name.

  10. I do hope that Saga’s handling will be tuning as good as Persona since from my last ride with 1st batch of Saga, its not really a pleasant experience to sit at the the back. Hopefully the Saga FL Phase 2 is really something special, medium priced car but with exceptional handling….not just for the driver to experience but for the passengger to enjoy.

    • Proton masih lagi menguji ketahanan enjin CFE pada Exora..

      Kesabaran menunggu adalah lebih baik daripada Proton kena belasah di kemudian hari…huhu

  11. saga fl phase 2 bile pelancaran? end of this month ke

  12. Saudara Hafidz ni snapped pix ni 8 Jun kelmarin ke? Saya pun ‘berpeluang’ dipotong 2x hehe.. tapi memang serious laju Exora ni (walopun ada 1 Gen.2 hitam dok follow rapat di belakangnya).

  13. Pingback: Modified Exora SPYSHOTS : Exora FL turbo di Petronas R&R Pagoh!!! (via funtasticko design) « Azam97 & Faiz | WiRa XtreMe | Blog Bengkel Modifikasi @ Ubahsuai Kereta Meru Klang | Modified | Proton | Wira | Saga | Waja | Perdana | Satria | Sav

  14. terbaik dr proton ni..pernah jmpa kat highway putrajaya mmg xterkajar yeop!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s