funtasticko design

http://funtasticko.net

KIA Sportage generasi baharu bakal dilancarkan minggu depan

14 Komen

Nampaknya SUV yang dinobatkan oleh Red Dot Design Award sebagai rekaan terbaik bersama dengan KIA Optima, Sportage bakal dilancarkan minggu depan. Kemungkinan 21hb ni adalah tarikh pelancarannya. Harganya dijangkakan amat kompetitif dan bakal bersaing dengan Hyundai Tucson, Honda CRV & lain2.

* Kena pergi showroom KIA ni nampak gayanya, kalau ada jual die cast metal model boleh la beli “cash”, tak payah bayar bulan2..hahaha..

Advertisements

14 thoughts on “KIA Sportage generasi baharu bakal dilancarkan minggu depan

  1. Dah pernah drive. Awesome handling and a bit heavy to bring the giant body.

  2. kenapa nampak macam bagak gila? Atau design je yang nampak seakan besar jika nak dibandingkan dgn tucson atau crv?

    Neway bila europstar suv spyshots nak keluar lagi.. kite tgk mcmana proton design suv plak.. 🙂

  3. Sumber dari Paultan.org harga dijangka 140k, ini agak tinggi bagi Korean car. Lately korean car telah mencapai banyak kemajuan dalam rekabentuk dan spesifikasi enjin , Sportage ini akan berkongsi enjin Theta ll 166ps Dual CVVT 6speed sama enjin Hyundai Tucson ix35. Dari pengalaman saya yang memandu Tucson walaupun spesifikasi enjin hebat tapi prestasi enjin pickup kurang + respond enjin “delay a bit” ketika changing gear . HMC (Hyundai Motor Corp) claim boleh mencapai penjimatan minyak pada kadar 8.6litre/100km pun hanya angka studio yang kurang tepat . Walaupun meraka menpunyai kemahiran membuat enjin tapi tapi teknologi penjimatan minyak masih lagi belum menandingini jepun. Handling untuk straitline ok tapi cornering Proton Persona jauh lagi baik. Saya harap Naza pricing kerata ini sekitar 120k lebih adil untuk + – kerata ini.

    Just my 2cent opinion.

  4. aku suka buntut jer…depan dia biaser jer dengan hidung rimau.

    rim vip dia mcm tak masuk…kalau ada option tukau ok jer

    tak sia sia Kia culik org eropah design keter

    proton patut culik designer audi neh, peter schreyer buat design….

  5. Bagi saya design die lagi ok dari design Hyundai tucson yg nampak dari depan mcm kepala mentadak pun ada.
    BTW off topic,
    Buat bro campro and others blogger, u guys kene take per-caution pasal kan banyak web dah kene hack. Check if the is a shell extension dlm ape2 kandungan dlm blog. Blog kawan saya dah kene dah.

    • kalau ada blog wordpress function backup (saya x tahu, kalau blogspot ada x silap), gunakan utk simpan data setiap minggu…

    • [offtopic] Saya ada kenal kawan yang boleh buat vulnerabilities assessment untuk website.. assessment ni untuk cari kelemahan website/hosting/network yang telah disetup dengan kadar yang murah.

  6. yeah! design baru! nk tgok dulu rege

  7. nk beli die cast gak!!….

  8. suv ni nmpk “biasa2” je.
    badan gempal, macho-xmacho gitu.
    imo tucson lg cantik.

    mana suv youngman nih?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s