funtasticko design

http://funtasticko.net

PANAS : Gambar kemalangan BMW M5 VS Lambo!!!

53 Komen

Sebelum

Selepas

Inilah akibatnya jika berlumba di jalan raya. Tak kira la pakai kereta biasa hatta supercar macam ni pun takkan terlepas dari kemalangan jika memandu secara merbahaya & terlalu laju. Gambar ini telah berjaya dirakamkan oleh bro Eric di Sepang. Mungkin diorang ni baru lepas test power kat track kot, lepas tu tak puas lagi test kat jalan raya pulak. Nasib pemandu Lambo ni tak dapat dipastikan, mungkin bro Eric boleh cerita lebih lagi kepada kita semua. Terima kasih bro Eric kerana berkongsi gambar & maklumat ini dengan kita.

* Berhati-hatilah di jalan raya… kepada yang suka cucuk angin kat belakang tu boleh la ubah tabiat anda sekarang, kereta yang berharga juta-juta pun tak boleh nak brek serta merta, ni pulak kereta yang biasa je..

Advertisements

53 thoughts on “PANAS : Gambar kemalangan BMW M5 VS Lambo!!!

  1. i dengar kata ada dua biji ambulans yang tiba kat scene accident @_@”

  2. i hairan, kalo dia tu millionaire, apasal nombor plate dia tu biasa jerr? bukan plate VIP?

  3. Boleh cerita sikit pasal chronology peristiwa ini??kereta mana depan mana belakang??
    thanks!

  4. bro eric. Pinjam picture. nak post kat blog. Tq..

  5. after i left sepang, i spotted the M5 from behind. i grabbed my camera, and started shooting..the lambo was chasing behind..so i also managed to grab some of the lambo’s pics.

    the accident was after the toll, iirc. those who left Sepang later, was caught in the jam for almost an hour

    • petang tadi ker…
      Kesian owner. Dan kesian insurans company die..
      mcm mana boleh crash bro. Saya tengok M5 tu mcm mengelak jer..

    • from the pics above, i think the Lambo was trying to overtake the M5 from the left, then hit the M5 rear bumper (left side), then lost control, then terbabas…

      Any other versions??

      • kalau kat highway Karak, mungkin sebab ada gangguan makhluk halus kekekeke.
        tapi ni kat Sepang haha.

      • Yes, u are right…this lambo try overtake but forgot his lambo is very fast mode….waste your papa money kid…..kehkehkehkeh

  6. pada bro2 yg tau….cesi lambo kat atas tu guna carbon fiber@hts?
    nampak mcm ruang kabin tak terperosok sgt kesan remuk….

  7. Satu je nak cakap. Padan muka. Ingat pakai kereta mahal suka-suka hati bawa macam orang gila kat atas jalan raya untuk kegunaan semua orang. Kan menyusahkan orang lain ni. Tapi yang paling sedih sekali dalam kes ni bukan owner kereta, tapi company insurans la nak bayar claim repair kereta-kereta ni.

    Ingat. Hati2 di jalan raya.

    • aku rasa lambo & M5 tu bkn race sesama sendiri tp tgh dok kejar myvi pakai HID yg high beam suruh diaorg ke tepi…..kan owner myvi yg pakai HID suka kasi high beam kat owner keta lain suruh ke tepi bagi keta power diaorg nk speed.hahahahahaaa….

  8. i rasa total loss tu

  9. Padan muka. Bangang, bodoh, dan menyusahkan orang.

  10. takkan langgar bontot m5 remuk teruk macam tu? maybe he hit something?

    • Guardrail. I think the M5 terbabas pasal nak avoid the crashing Lambo..

    • Lambo tu tersondol BMW M5. Yang buat remuk teruk coz di langgar divider tgh tu dan berpusing 360….this lambo just for profesional driver, not a rich kid…..waste your papa money kid…… :p

  11. Standard la jd camtu..kete besi lawan kete separuh besi+carbon fibre…

    • i think the lambo crash into guardrail la. kalau tengok M5 tu, td ape pun. Mcm die skid of road sebab nak mengelak lambo tu jer,,

      • Ya. lambo tu sondol belakang bmw M5, tu sbb bumper rosak. The best is, BMW still blh kawal dgn cantik skali walau belakang kena sondol dn terangkat (umpama memakai Ride & Handling Lotus. betulkah?). Lambo….sorry to say, keta mahal bila kena langgar tayar terus lock, so camna nk kawal, apa lg, dibidaslah divider tepi….waste of money yoo….baik beli myvi baru…hehehehe~

      • mee…lawak betul ayat last tu, hahaha..xboleh blah..

      • Aku baca dalam satu blog,katanya masa crash dalam 170-180km/h…hmmmm…

  12. pg semlm waktu balik dr lcct nampak byk kete sport, lambo, fairlady, mazda. diorang ada race kat sepang kot.
    sejam dalam jem, mesti semua org nak tgk lambo hancor.

  13. conpem total lost nie…kampeni insuran laa yg pening kepala…conpen maen ratus2 ribu nie byr insurans….

  14. TOO FAST TOO POYOS…..

    NEE FOR SPEED : THE BAHLOL MAN (2011)

  15. 2.2 mil + usd 40k tuk bodykit $$$

  16. Alamak,beli kereta juta-juta quality macam myvi tin milo…langgar je habih bercerai…memang sesuai ngan name Brand dia ‘LembutCamNihhh’….
    terbukti BMW keras dan selamat…laku la jualan BMW selepas eksiden nih…

    • BMW hanya rosak kecil dibumper belakang. Lamboghini yg harga berjuta pun macam myvi gak hancurnya…kehkehkeh

    • Bro. Keras bukan maknanya selamat. Ingat fizik form 4 dulu? Lagi panjang masa perlanggaran, lagi kurang impak akibat perlanggaran. Cemana nam panjangkn perlanggaran? Pakai la material yg boleh remuk, so tenaga akibat perlanggaran di gunkan utk remukkan kereta. Kalau tak semua tenaga yg meremukkan kereta tu nanti, akan di serap oleh badan driver? Badan takleb tahan beb. Biar kereta remuk asal badab selamat, sbb kereta ada insuran. Badan? Tak semua org beli insuran. Sapa nak beli insuran dengan saya?

  17. bagus,tahniah.. dan semoga insaf…

  18. tumpang share kat FB Mr Eric…

  19. tumpang share kat FB ye Mr Eric…

  20. tu enjin murcie tu elok lg tuh.
    masuk kn je dlm myvi yg baru tu, xyh tunggu yg sp. ed.

    joke

    seb baik scissor door tu ble bukak lg ek..

  21. bimbo tol driver lambo tuh…hehehe

  22. lambo must have spun and hit the guard rail

  23. Mesti Lambo ni berguling turtle atas jalan raya. Sampai roboh bumbung dia..

  24. Tuhan tarik balik nikmat…. 2la apabila riak dalam diri

  25. padam muka pemandu lambo. hahaha. Driving skill macam sial nak pandu cepat.

  26. agak2 half-cut enjin lambo nih braper ek….
    huhuhuhuhu……

  27. ce tgk nih plak…

  28. Semua sembang nak bukak mulut besar2 ye ? Keta2 mahal camtu eksiden mesti pada kelajuan yg tingi jgak.. Myvi 100km/h nye exiden pon lagi terok hancur dari lambo ni !! Lambo ni nye enjin xdamaged.. Ini sembang orang cemburu sbb xmampu beli dan xakan mampu beli kereta2 camtuh 😀 .. stakat nak sembang myvi ni, taraf myvi dgn lambo ni dkat clah ekzos lambo je lah !! 😀 ..

  29. popular eric .. the star muke depan nama ~!

  30. bak kata perpatah iklan….’org kata dia memang laju’

  31. kesimpulanya..m5 lebih tahan lasak dari lambo..

  32. sudah ketentuan Allah

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s