funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : SUV Europestar Youngman di China

28 Komen

Nampaknya SUV yang bakal dilancarkan ini nanti mempunyai DNA Lotus APX. Adakah SUV ini yang bakal Proton ambil menjadi sebahagian daripada model akan datangnya? Kita nantikan kemunculannya..🙂

28 thoughts on “SPYSHOTS : SUV Europestar Youngman di China

  1. ni gmba latest ek?
    parts macam lain je.

    overall nmpk cun!

    err..wiper tu sorok la cket..

  2. keta ni nmpk lain skit dari spyshot yg aritu.
    tp anyway, SAYANG la kalo design selawa MSX tu jadi keter Youngman akhirnya.
    tapi kalo tgk under camouflage tu:
    -shape lampu/bumper blkg mcm MSX dah
    -profile tepi n depan pun nmpk iras2 MSX jugak
    -cuma windscreen blkg yg segitiga tu dah jadi normal

  3. ade iras neo plak klu tgk lelame…..

  4. lampu depan dia dah lain dari spyshot awal aritu rasanyer

  5. Roofline dia jelas Gen-2..Tapi spyshot kali ini memang lebih baik daripada yg sebelumnya..

    Cuma rear wiper tu kalau guna yg embed pada cermin (dan cermin boleh buka separately) memang syok..

  6. agak-agaknyer kalau Proton rebadged balik SUV & bawa masuk M’sia, rasanyer around 100-150unit ajer yg dpt dijual sebulan… utk survive setakat 5 tahun.. jumlah 6,000 unit ajer… mmmm.. harga jualan might be RM80k to RM90k.. enjin might be 1.8l or 2.0l..

  7. ni yg keluar di media hari tu..

    ===——————————————————————————————————————————————
    As for the SUV, Syed Zainal said this is where Proton will have to be creative to survive.
    “There is no point for us to spend money on developing one as the market will not be too big to support it. Fortunately, Youngman of China has appointed us to develop a small SUV for them based on our current platform and engine,” he said.
    “We saw the outcome and we ourselves got excited. It is highly possible that we would buy the design from Youngman and use it for our own SUV. After all, it is our platform and our engine while Youngman has paid for its development.”
    Syed Zainal said the SUV will be the size of the Nissan Qashqai/Dualis or Peugeot 3008, basically a soft roader to run around town rather than the jungle.
    “We have identified that there is market for the this SUV in the Middle East,” he added.

  8. our engine and platform , this is quite a heavy car..since it is said our engine ,i suspect this is powered by cfe unit.

    and ,honestly it got the look. and for malaysian , the price its more viable if it is 7 seater configuration option maybe for this suv.

  9. proton kne cepat sket kluar persona R…hyundai mule nk megganas di malaysia…elantra bru nk masuk market plak………….dh ler lawa, powderful plak tuh

    http://paultan.org/2011/06/23/new-hyundai-elantra-to-be-launched-in-fourth-quarter-2011/

  10. nak tgk proton develop small/mini suv mcm rush atau rav4. ada market rasanya utk malaysia tu. kalau toyota boleh jual rush 80k+ maybe proton boleh jual lg murah.

    • kat malaysia kalau nak kene yg jenis rush ataupun 5+2 seats baru laku. Tengok sales rush vs naughtycar sudah la.. Tapi kalau 5 seater pun ok gak pasal even chery tango pun ada pasaran sendiri..

  11. kat malaysia kalau nak kene yg jenis rush ataupun 5+2 seats baru laku. Tengok sales rush vs naughtycar sudah la.. Tapi kalau 5 seater pun ok gak pasal even chery tango pun ada pasaran sendiri..
    Saya prefer yg jenis 7 seater x pun 5+2. dan paling utama org boleh lanyak kereta tu masuk hutan. Eg: kembara.
    Ape2pun harap SUV proton ada dlm setahun dua.

  12. seperti gunakan platform exora. saya rasa mungkin boleh 5+2 seater. keluar pun agak2nya mungkin awal 2013 atau hujung 2012 paling cepat.

  13. x silap harini dah mula kan pameran GLC malaysia di pusat konvensyen KL….sesiapa disini klu berkesempatan pegila pameran ni coz proton pun ada sekali…mana tau ada berita2 lg best…

    pasal suv ni..bukan dulu ada org komen kat sini kata suv proton bahagian belakang mirip harrier…bila tgk spyshot atas dah hampir sikit tu…

  14. Proton kena cepat sket dengan Projek Iguana…cari la jalan supaya penggemar SUV di Malaysia ada pilihan SUV tempatan.

    • saya rase paling cepat pun setahun 2 gak. Pasal Sekarang nh core market P1 adalah Persona, Saga & Exora. Suv kat malaysia ibarat niche market seperti Inspira gak. Sales x sebanyak mana melainkan proton buat global dan sales kan kat semua cawangan yg Proton ada.
      tapi buat masa sekarang kitorg tengah tunggu Saga FL phase 2 kuar. X silap bulan 7 nh.

  15. Pingback: SPYSHOTS : SUV Europestar Youngman di China (via funtasticko design) « Azam97 & Faiz | WiRa XtreMe | Blog Bengkel Modifikasi @ Ubahsuai Kereta Meru Klang | Modified | Proton | Wira | Saga | Waja | Perdana | Satria | Savvy | Perodua | Kancil | My

  16. Pingback: SPYSHOTS : SUV Europestar Youngman di China (via funtasticko design) « Azam97 & Faiz | WiRa XtreMe | Blog Bengkel Modifikasi @ Ubahsuai Kereta Meru Klang | Modified | Proton | Wira | Saga | Waja | Perdana | Satria | Savvy | Perodua | Kancil | My

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s