funtasticko design

http://funtasticko.net

ARTWORK : Bayangan Persona R!!!

27 Komen

Ini merupakan gambaran/bayangan atau dlm istilah lebih tepat “silhouette” bahagian sisi Persona R secara grafik mengikut impressi serta info yang saya dapat. Apa pendapat anda?😉

27 thoughts on “ARTWORK : Bayangan Persona R!!!

  1. Wow! Memang mengancam! X sbr tggu ni…. Harap admin leh wat sketch utk full body kereta… Trmasuk interior plak pas ni…. =)

  2. tu kena tggu spyshots yg lebih clear keluar la..hehehe..🙂

  3. this new proton is nearly the size of an inspira.

  4. woww. . cun. . mcm keta eropah. . kalo dok persona sebelah inspira rase mcm kecik jer persona. . hehe. .

    • Current Persona mmg nampak kecik kalau letak sebelah Inspira. Tapi Cube letak test car yg warna hitam tu sebelah Inspira. Rasenyer nampak lebih besar/sama jer. Sedangkan gambar spyshot letak sebelah Nissan sentra pun nampak sentra tu kecil jer.

      Tapi…

      Mana Spyshot nh.. Aduss…

  5. Bila selak Wikipedia, jumpa Chrysler 200.

    Ada iras Persona R kat side profile dan hud depan. Saiz pun agak besar.

    Kat belakang macam Lancer juga. Ada lampu kat bonet.

  6. kalau saiz persona r nie lebih krg saiz inspira…brp agk2nya harga dia….mesti lg mahal dr current persona.

  7. boleh thn jgak yer..

  8. ade cam rupe forte ckit…

  9. Bro Campro,

    Saya masih menunggu impression bahagian depan dan belakang..

    Bila sebut pasal future model Proton ni..saya amat susah nak keluarkan apa2 3D impression. Satu-satunya future model Proton yang dapat saya ‘luahkan’ adalah Inspira. (Itupun sbb dah heboh ia rebadge Lancer).

    Bagi model Proton yg lain, kira kirim salam je lah…Tak seperti Perodua, semua keluarannya saya dapat hasilkan 3d sebelum Perodua lancarkan. Bukan susah, browse sahaja Daihatsu, dapatlah.

    Sila2lah ke
    http://fridzmax.wordpress.com/2011/06/26/proton-saga-iswara-ii-2011-3d-model-by-fridzmax/

    New Proton Saga Iswara. Keh3

    • hahahahaha.. jawapan paling senang..
      “google je la daihatsu”..

    • tu buat masa ni agak sukar nak bagi gambaran tepat, sebab spyshots yg ada dengan tuah je jadi rujukan selain info2 tambahan..mungkin lepas keluar spyshots baru atau gambar leak baru kita boleh buat gambaran sebenar..tapi buat masa ni dlm 70%-80% je leh dapat bayangan dia..🙂

  10. http://forum.lowyat.net/topic/1934469

    “Please do not put the blame on Proton, Proton makes 700 cars per day, that’s 1 car every 98 seconds, we do not have the time to check on Proton parts.”

    “Jangan menyalahkan Proton, Proton membuat kereta 700 sehari, 1 kereta setiap 98 saat, kita tidak mempunyai masa untuk memeriksa part kereta Proton.”

    maklumat dari surat khabar cina http://www2.orientaldaily.com.my/read//2fVd00141zq71k5e060s6P0L2f6V7o9X

    sekarang sudah ada fan page di facebook https://www.facebook.com/pages/%E8%AF%B7%E4%B8%8D%E8%A6%81%E6%80%AA%E7%BD%AA%E6%99%AE%E8%85%BE%E6%99%AE%E8%85%BE%E4%B8%80%E5%A4%A9%E7%94%9F%E4%BA%A7700%E8%BE%86%E6%B1%BD%E8%BD%A6%E6%AF%8F98%E7%A7%92%E7%94%9F%E4%BA%A7%E4%B8%80%E8%BE%86%E6%96%B0%E8%BD%A6%E6%88%91%E4%BB%AC%E6%B2%A1%E6%9C%89%E6%97%B6%E9%97%B4%E6%A3%80%E6%9F%A5%E6%99%AE%E8%85%BE%E9%9B%B6%E4%BB%B6/140723626003240?sk=wall

    ini forum mereka marah di chinese cari forum http://cforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=2393328&extra=page%3D2

    DSZ perlu menjelaskan jika surat khabar ini silap atau salah maksud ….. kerana sekarang di chinese cari forum banyak orang start boycott and tak nak beli kerata proton lagi

    • Ya betul.. sapa2 boleh confirmkan tak? kalau benar kenyataan nih.. maka ini sesuatu yg memalukan dan Proton tak patut wat macam nih.

      • sudah confirm

        surat khabar “orientaldaily” atau dalam bahasa cina “東方日報”

        di facebook banyak orang cina(kerana faham bahasa cina) sudah share di Facebook … banyak kawan say sudah SHARE and marah Proton Shit

        pun ada orang translate post di lowyat ….

        This news already effect the sales, brand name and image of Proton ….because many people forum say “Why Toyota Honda they no have this problem, They produce more car than Proton?” also have people say “No More Proton in My Life” “No want buy proton car any more” ……

  11. ada sape2 yg boleh terjemah dengan tepat tak?

    • saya ada post perkara ini di Proton Holdings Berhad pages at facebook, tapi xda orang penduli saya, saya pun sudah delete geram ….. dan saya pun ada guna contact us di Proton website bagi tau kepada proton , tapi xda reply e-mail saya pun …..

      sekarang xtau DSZ ada cakap “Jangan menyalahkan Proton, Proton membuat kereta 700 sehari, 1 kereta setiap 98 saat, kita tidak mempunyai masa untuk memeriksa part kereta Proton.” , atau wartawan salah faham …..

      saya percaya DSZ bukan orang yang tidak bertanggung jawab dan cakap perkara yang tidak bertanggung jawab

    • 700 Kereta satu hari..Habis Perodua?

      Somebody kena make this thing clear. Kadang2 wartawan petik kenyataan dari individu yang tidak sepatutnya.

      Atau adakah ini skandal bagi membuatkan orang ramai tidak yakin dengan Proton? Haih, sales turun dah tentu kena kutuk. Sales naik pun kena juga..

      • yang penting “ kita tidak mempunyai masa untuk memeriksa part kereta Proton.”

        Toyota 1 hari hasil lebih banyak x100 kereta, mereka boleh jaga QC dan meraka pun xda cakap “Jangan menyalahkan Toyota, Toyota membuat kereta 70000 sehari, 1 kereta setiap 8 saat, kita tidak mempunyai masa untuk memeriksa part kereta Toyota”

        jika proton cakap memang tidak bertanggung jawab …

  12. sudah orang buka topic di malay cari forum http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=582990

    lowyat pun ada orange buka topic baru https://forum.lowyat.net/topic/1935171

  13. Strategi yang sengaja di buat nak jatuhkan Proton, kenapa berita ni keluar lepas jualan Proton semakin meningkat, mentang2 tahun depan tahun besar untuk Proton dengan pelbagai produk baru akan dilancarkan, agak2 ada unsur politik dalam hal ni, ada pihak yang nak memBERSIH2.0kan Proton.hehe
    Takpe Proton, teruskan usaha dalam meningkatkan kualiti kereta.
    Tapi kenapa berita keluar kat suratkhabar tu je, suratkhabar lain pun tak ada keluar, forum tu je yang ada.

  14. ntahla betoi ke tak.. sbb setakat ni saya google tak jumpa pun berita pasal nih… pelik jugak.. biasanya kalau saya google mesti jumpak punyer apa2 cerita pasal Proton. yg ni belum ada. hmm..

  15. mmm…. semua nie berlaku bila 5 bulan proton kuasai market share jualan kereta 2011 di m’sia dan kebetulan myvi baru dilancarkan. Kalau pihak pesaing nak take over pasaran pun jgn ar buat citer 2 mcm nie kn? … mmm… perang saraf dah bermula…. mula2 statement danny bahar. Tapi gagal nie DDSZ plak…. nak bersaing biar la secara yg sihat. Harap2 rakyat bijak menilai n mentafsir disebalik ini.

    Proton jgn mengalah.

    cheers!

  16. Ini semua fitnah… bila baca ayat

    “Jangan menyalahkan Proton, Proton membuat kereta 700 sehari, 1 kereta setiap 98 saat, kita tidak mempunyai masa untuk memeriksa part kereta Proton.”

    seorang yg professional takkan ckp camni.. ini mcm letak kari basi dalam periuk nasi sndiri..
    takkan seorang yg berkaliber mcm Dato Sri leh tak perasan apa yg dia ckp.. talk logik

    • sia2 je la selama ni dia tingkatkan kualiti proton kalau dengan ayat ni boleh rosakkan semua usaha dia elama beberapa tahun jadi MD. ni yang tengah tggu penjelasan sebenar, harap dapat dlm masa terdekat..niaya gak sy sebagai owner savvy, risiko tak boleh nak jual kereta tu tggi..value akan takde nanti

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s