funtasticko design

http://funtasticko.net

Proton Exora versi UK

13 Komen

Saya terjumpa gambar Proton Exora versi UK ni kat paultan.org punya photo album. Setakat ini tiada artikel mengenainya di blog tersebut. Jika dilihat secara luarannya Exora MC1 telah dieksport oleh Proton ke UK untuk dijual. Dalamannya pun nampak sama, tak taulah ada ciri-ciri tambahan untuk versi UK ni. Enjinnya masih pakai CPS buat masa ni. Cuma ada tambahan macam “blinkers” kat skirting belakang Exora tu. Kat sini memang takde, tapi eloklah lepas ni ada sebab berguna sebagai alert kepada kereta dibelakang, khususnya ketika kabus tebal atau hujan lebat.

sumber : paultan.org

13 thoughts on “Proton Exora versi UK

  1. Gambar ni kat mana? Ada info? Tak pernah pula dengar Exora jual di UK..

  2. uk start Euro 5 …. CPS Euro 3 sahaja (youngman L5 CPS Euro 4 kerana reduce hp)

    wait CFE (Euro5) only can sell in UK

  3. i think waja , satria gti, do have rear fog like standard built in.
    satria gti is ready make a uk spec. and waja ,they have spare slot for rear fog light in its original cluster if the car exported to the so climate ,just put bulbs and activate. gen 2 as well do have this spare.

    but lately ,even the exported savvy have to have separate location for a rear fog light.
    not to mention saga or exora.

  4. off topic
    this is some vids for light entertaiment, bout engines

  5. smalam ada terserempak fengan exora turbo dekat magrib parking dkat masjid bukit naga shah alam nampak menarik aku rasa dengan color baru. nampak macam kehijaun muda tak berapa pasti sebab dah agak gelap. tape hitam dekat bumber depan dan belakang. besar jugak disc brek belakang dia. mmg nampak menarik. tapi saya tak bawak hanpon smalam tidak dah boleh snap gambar.

  6. off topic sket, ni video proton persona elegance kt mesir.. http://youtu.be/gEtamuD-0mE

    ada beza dia punye spec.. selain pemanduan belah kiri, seat belt belakang kt tengah guna 3 point

  7. Main difference (from logic :P)

    – Rear foglight (kesian tak integrated cam Waja, GEN2, Persona)
    – Heater (Kalo sejuk, ada heater mmg BEST!)

    Bhgn engine i rasa masih CamPro CPS 1.6. Hanya modifikasi kecik2 utk membolehkan keta dijual kat UK.

  8. kenapa uk spec nampak lagi cun dr kita punya…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s