funtasticko design

http://funtasticko.net

Mari Mengundi : Kereta tempatan apakah yang paling banyak “buat orang marah” di jalan raya???

32 Komen

Sementara menunggu info & spyshots terkini dari Proton, mari kita mengundi “Kereta tempatan apakah yang paling banyak buat “onar” di jalan raya negara ni.” Pemenang dalam kategori ini bakal menerima kritikan hebat, tidak lupa juga maki hamun ketika pemandu kereta ini sedang menyusahkan pemandu lain di jalan raya seolah-olah mereka sahaja yang membayar “cukai jalan”. Jika ada cerita yang ingin dikongsikan bersama-sama boleh berbuat demikian diruangan komen..Selamat Mengundi, dijamin BERSIH & tiada pengundi HANTU..hahaha..🙂

32 thoughts on “Mari Mengundi : Kereta tempatan apakah yang paling banyak “buat orang marah” di jalan raya???

  1. onar tu..kiranya keta tu been drive recklessly/tak bertanggungjawab ke camne? atau pun keta itu ada masalah kualiti dan design teruk?

    • maksudnya kereta tu been drive recklessly/tak bertanggungjawab..seperti contoh suka cucuk belakang, cilok sesuka hati & sebagainya yg buat kita marah..untuk elakkan confuse sy ubah skit tajuk dia, bagi mudah orang faham..🙂

  2. pd aku kereta paling buat aku marah myvi, kedua viva, diorang mmg suka cucuk belakang padahal x laju mana pun, yg dah pakai logo toyota trd @ daihatsu. sekali aku henjut terus tinggal jauh. aku pakai kereta jenama proton model standard je..

    aku ade gambar myvi kuning 1.5 lengkap ngan bodykit. jumpa kat slim river. http://saluran07.blogspot.com/2011/07/terkini-spyshot-perodua-myvi-15.html

  3. Kalau kat highway time jem teruk2 byk je camry, vios, dan fortuner potong di lane kecemasan. dan pernah tgk merc potong que kat SJ dan dengkil menghala ke LCCT. tapi kalau diikutkan banyaknya tentulah kereta2 yg paling ramai org pakai, viva, kelisa, myvi, saga. But If I have to vote, i would give my vote to taxi saga haha.

  4. Aku vote Myvi pasal Myvi byk popuan yg pakai. Kesalahannya, Tak bukak lampu bila dah senja, tak bg signal, masuk dan kuar tak tgok kiri kanan. Selalu berfikiran ladies firs walaupun di jalan raya…Klau korang tak setuju cuba perhatikan kalau kete tak bukak lampu, apakah Gender pemamdunya…!

  5. Saya benci taksi dan Metrobas kat KL nie…yang lain tue lantak2 korang lah..klau ko nak cucuk aku,aku ketepi jer.tpi klau jlan clear ko buat perangai mcm tu,confirm aku cucuk ko balik sbb org didapan lebih pressure dari orang yang ikut dari belakang…

  6. topik gini dah banyak kali aku jumpa kat forum besar macam forum cari.com dan lowyat… mmg ramai yg vote 1- myvi 2- viva pelik tapi benar. hihi.

    • kebanyakkan pengguna myvi dan viva adalah pengguna muda dan lesen baru. so agak agresif dan teruja sikit bila dpt pegang stereng.

  7. nasibaik la myvi nyer handling n performance tak sepower keta2 proton..kalau tak..lagi la bersirap..

  8. Mangkuk tul la undian cam nih… mana boleh katakan proton atau perodua jer…. kemalangan 99% adalah berpunca dari sikap dan cara pemandu…bukan kereta…. kereta murah ke,mahal ke,mempunyai risiko kemalangan jika pemandu tuh cuai….

  9. saya keliru sket dengan topic ni. “Kereta tempatan apakah yang paling banyak “buat orang marah” di jalan raya”

    kenapa kereta tempatan boleh buat org jadi marah dijalan raya? adakah sebb warnanya? lampunya? saiznya?

    kalau sebb suka cucuk belakang, tak bg signal, bawa slow sgt, tu bukan sbb kereta tapi tu sbb sikap pengguna. jgn la disalahkan kereta pulak. pemandu yang tak bertimbang rasa ni tak kira kereta apa dia bawak.

    saya jumpa penyakit ni tak kira apa jenis kenderaan, kereta, lori bas, kecik ,besar.

    • KOTOR & pemilik alza, undian ini cuma untuk tahu kereta tempatan yg selalu buat “perangai” atas jalan raya..kalau ikutkan memang kereta tu tak bersalah, tapi pemandunya…tapi bila anda terkena situasi macam ni on the spot memang kita tak marah/maki pemandu tapi terus je sebut nama kereta tersebut, betul tak? sebab kita bukan kenal pun siapa yg bawak kereta tu.. jadi ni je la cara nak tau..tapi jangan la ambil perkara ini terlalu serius…bukan sy taknak masuk kereta lain, kereta lain kurang kat jalan raya kita..yg banyaknya kereta jenama tempatan..mungkin ada yg tak puas hati dengan cara undian macam ni tapi bagi sy kalau tak suka takpe, itu hak masing2..

    • same la tu bro, ni sy translate lg mudah org faham “pemandu yg pandu kereta apa plg byk langsi”… jwpn sy… tentulah..p*r*dua M**i… ni berdasarkan pengalaman kat tempat saya..

  10. boleh tak kalau nak vote TEKSI…?

  11. aku vote myvi.. pastu nak tmbah lg satu keta VIOS J… bawak keta kalo tak cucuk angin tak sah.. pastu kuar simpang main kuar jek.. ampeh…

  12. Ahaks..Ada juga vote ni kat funtasticko..

    Myvi selalunya dipandu orang perempuan. Samada myvi dipandu terlalu berbahaya ataupun terlalu lambat macam siput. Maklumlah perempuan..

    Kancil pula model yg dah lama ada atas jalan raya. Daripada yg standard gaban hinggalah kepada yg turbo tak ingat. Kancil turbo memang selalu cucuk punggung kereta saya. Walaupun top speednya tak seberapa, tapi lagaknya memang merimaskan pengguna.

    Teksi Saga Iswara adalah yg paling membuatkan orang marah. Saga merah putih ni memang hampeh sekali di jalanraya.

  13. gado2 naik moto ja =D

  14. ak plk dari 5 myvi yg ak jumpa 4 akn buat kesalhn dan dlm 4 tu pmpn pulk. macam belajaq undang2 la depa ni. x dak etika langsung. yang lelaki bawak laju cara merbahaya yang pmpn lalai dan cuai secara merbahaya, pemandu perempuan sendiri marah cara perempuan bawak. haha

  15. bagi saya entri ni panas skit la, jd xbrani nk buat undian..huhu…
    sbbnya semua model tu mmg ade yg buat sy mrh kt atas jln nun…
    sbnrnya etika dan sikap pemandu tu sbnrnya yg menyebabkan kita jd marah kt diaorg
    bknnya krn model kereta tu..peace no war..huhu…

    bdasarkan pengalaman sy semua model ade buat keje xbape cerdik ni…proton. perodua. honda, toyota, lori, bas dan paling hampeh teksi kuala lumpur…
    tp jarang jmp owner bmw, merc or audi buat hal.maybe diaorg syg kete mahal or diaorg tu kaya dan skema jer, mana
    tau bwk kete xtentu hala…huhu…

    tp plg panas masa bwk viva org umah time dia de pelekat P lg kt kete tu…slalu sgt kene cucuk dgn myvi, viva, kancil, wira jongket, lori dan bas express…
    maybe sentimen diaorg bhwa sy ni pemandu br jd blh diaorg buli sesedap rasa…
    tp diorg silap, kalo dh panas tu sy smoke kn diaorg btiang2 dan slow smula bg diaorg potong.siap angkat tgn suh pegi dulu…haaaa, padan muka ko…huhu…

    time bwk wira pon satu hal gak, slalu sgt kene cucuk dgn myvi yg ade sticker satu body, viva lowered, kancil turbo kong, honda city, toyota vios dan xluper wira jongket or aeroback se yg enjin stakat 4g13 dan 4g15 tu…huhu…
    nk laju pon jgn bahayakan org len plk…siap potong ikut kiri/atas kaki lima jalan…perangai cam hampeh jer…
    sesedap rasa diaorg nk mainkan sy sbb tgk bwk wira stended xder spoiler tiang gol dan rim 14 jer…bila sy buat hal speeding kt lpt tu smpi 180-200kmh xde plk yg nk potong…lagak jer lbh…huhu…

    sori la kpd owner model yg sy sebutkan kt atas tu.sy bkn bias pd kete anda tp pd perangai cam bagus owner kete tu jer…huhu…

    • aku pn ada sticker “P”
      P = Professionnal
      kekeke

      kete tempatan mmg plg byk.
      myvi/viva/saga sume sama.

      tp entahla. kt KL ni jln jem selalu.
      kalu nk kurang ajar pn, time potong Q bayar tol.
      tp aku xbuat la cmtu..sbb aku naik kapcai je.
      low FC, low maintenance, high maneuverability…(high risk also)

    • sy pun pernah kena macah bro cerita tu, tak kira la proton ke perodua…yg paling suka buat pasal yg geng japan wannabe (perodua & proton zaman “rebadged” mitsubishi)..mungkin diorg ni baru tau pasal automotif & bangga dengan jepun sehingga semua benda nak tunjuk hero padahal samseng taik kucing..savvy sy ni dah puas jd mangsa “liwat” kereta myvi, viva, kenari, kelisa, saga lama, iswara, wira yang telah disengetkan ekzos, ditonggekkan bontot & pakai kasut besar tak padan ngan badan, seolah2 macam ronald mcdonald..pastu sticker penuh macam kena kurap/kayap..mungkin diorg rasa enjin buatan jepun tu terlalu laju kot..sy suka bg laluan je kat spesies terancam ni, tapi ada juga yg memang sengaja cari pasal, bila bagi laluan dia tak potong..memang celaka..

      • satu hal lg, jenis pemandu yg xsabar2 kuar simpang smpi kite kene brek emergency…
        bila dh ats jln slow xpun kalo laju, rope2nya just nk pegi kt simpang dpn tu jer…

        paling best, yg jenis bawak slow belah lane kanan…dh tau kt jln and highway tu kene bwk 90kmh and 110kmh…kalo nk bwk steady jer time sembang, jwb henfon or tgh geli2 ng awek ker…reti2lah duk lane kiri…huhhhh…

        yg jenis plg sy anti ialah jenis xsabar2 nk potong kt double line or cucuk2 kita..bila dh bg jalan dia bwk slow smula..kalo nk kita nk potong plk dia lajukan kete…ni mmg bangsa kurang ajar…huhuhu…alamak terover plk…huhuhu…

      • selama sy bawak kereta memang ni la perangai org kita…semua benda yg bro cakap tu sy alami..lepas ni kita bukak undian baru pulak cara pemanduan rakyat malaysia yang paling kita benci, ok tak?

  16. myvi tetap m’jadi kereta pilihan no. 1 rkyat malaysia utk menunjukkan keBANGANGan mereka di jalanraya.hahahahahahaa…

  17. myvi tu xda niat nk cucuk pn.. pedal tekan same je. tetiba dvvt blh on plak. keta ringan je peg.. e2 yg tercucuk tuu… Hahahaha… Jgn marah eaa…

  18. pokoknya semua berpandu pada sikap pemandu tu sendiri.. =)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s