funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : Myvi Extreme dijumpai berhampiran Bandar Slim River

75 Komen

Nampaknya satu lagi versi Myvi 2011 bakal dilancarkan, tapi masih lagi belum dipastikan tarikhnya. Myvi versi Extreme ini dikatakan bakal menggunakan enjin 1.5 yang sama dengan Alza. Kereta ini telah ditemui berhampiran Bandar Slim River menurut info dari saluran07.blogspot.com

75 thoughts on “SPYSHOTS : Myvi Extreme dijumpai berhampiran Bandar Slim River

  1. myvi extreme ni smart..tapi harga dia buat aku down..better proton cars instead..

  2. harga dia tu kena tunggu Perodua buat kejutan. Harga 1.3 Elegance dah cukup tinggi, yg 1.5 ni ntah apa nak cakap. Dari 2 gambar kat atas tu saya dpt bezakan yang Myvi kuning tu model extreme dan Myvi putih tu mungkin model SE, cuba tengok yang kuning tu ada door handle yg chrome, ada door moulding dan spoiler yang seiras dgn elegance. Yang Myvi putih tu pula door handle putih dan spoiler dia kecil sikit

  3. khas untuk peminat kereta kompak. full acc, 1.5cc. xde duit ambik viva, byk duit ambik suzuki swift, honda jazz dll. tetapi ingat ni kereta kompak ye.. tak minat boleh jgn ambik.

    • Tak payah tunggu banyak duit nak angkat Swift

      Lepasa Swift akan keluar entry variant Harga Rm65 ribu aje. Lepas tu Current variant akan pakai bodykit Siwft Sport std dari Kilang.

      Agak2 Myvi 1.5 ni nak kuar harga berapa? yang sekarang pun dh Rm 57 ribu. adakah akan jadi Rm60k atau lebih.

      Kalu macam tu baik angkat swift sebab monthly payment akan sama sebab swift interest rate rendah.

  4. mggu lepas terjumpa konvoi myvi kuning ni gak kt meru-klang.. dalam kul 7.30pm. tp x amek gambar sbb tgh drive.. lg pn nmpk biasa je.. smpat potong dari blkg lampu projekter kedua2 kereta agak silau.. harap sblm launch leh adjust lagi sbb boleh membutakan mata pemandu di depan..

  5. tp kalo tak salah spyshot dulu extreme version bumper blakang da siap diffuser n design lebih kurang se lama, awat ni ada skirting plak… rasa cantik g dulu punya, skirting ni mcm terlebih sudah, oppssss…

  6. harga xtreme ke,mhal ke…xde de masalah.no hal..sbb myvee memang kereta elok,cantekk,ade class buatanye…haluss…ade seni…pandai engineer perodua wat kerja..x sama macam S*GA @generasi 2…bile skali tegok perghh..memang cun melecunn laa….kompom akan mewarisi abg myvee special edisen,,kalo x caya pandangan sy cube tengok sale nanti compere gan S*GA high end…heheeheeeheheehee

    • ko banyak duit xpe, beli la kereta idaman ko tu…seni itu subjektif, sebab itu pendapat berbeza, hanya jauhari yg mengenal manikam…cuma org yg terlibat dlm bidang ni je dapat bezakan mana yg lebih baik sebab diorg memang belajar tentang nilai estetika sesuatu hasil seni..dari segi sales myvi dari dulu lagi memang top sebab DNA Jepun yg ada kat diri dia..

      • Savvi,Generasi2,,Steel,Ejora,Neo-sume ade element bunga TERATAI in term RnH…syarikat British tuu…tp xleh jalan ponn…komen la ckit pls…paling teruk savee,flop terus…hancur duit RND RM 500juta…heheeheheeheee

      • kita kena la belajar dari kesilapan, baru la jadi lebih baik..memang diakui savvy gagal dalam sales yang baik, tapi kereta tu sebenarnya bagus…cuma pemilihan enjin & transmisi je yang tak sesuai..kalau pakai enjin mitsubishi rasanya myvi pun tergugat juga..ride & handling adalah penting dalam safety, takkan la nak naik kereta macam naik sampan kot, kat selekoh je memanjang tekan brek, muka macam ayam berak kapur kecut perut..

        kepada kawan2 semua, kalau rasa dah malas melayan komen2 mengarut macam ni & nak saya “filter” terus boleh like ye..saya menanti sangat2 ni..tq

      • amando_barrio si budak sekolah dah datang…yea yea..

        Kitorang saja je upload gambar Myvi kat sini. Umpan supaya ko datang. haha

    • PERODUA salesman, aren’t you?….so typical and LAME…

    • ni komen dak sekolah .. hehe

    • ada seni? hmm..overall, myvi baru mmg mengecewakan.
      thank God, myvi lama lg cantik.

      ^^
      see, seni tu susah nk nilai.
      ko kata cantik, aku kata buruk.
      ko kata buruk, aku kata cantik.

      nextweek insyaAllah myvi k3ve wife aku kuar bengkel.
      nasihat aku, jgn rev engine tu lebih2. mmg lembik enjin k3ve tuh.
      nk rev, amik campro!

  7. sy bkn la salesman perodua…tp da kete perodua best…ape bole wat..kena terima la..kite leh tegok sales figure da cukup bgtau kite sume info…

    • Besr?
      Ke ‘Lagi Best’, takkan masa pergi kursus PerutDua tak suruh guna tagline tu,ini dia ciri2 jurujual yang gagal.

    • malu nk ngaku kan~..cakap je~..lagipun we’re not looking at the sales figure only..it doesn’t prove anything..plus, mentaliti orang Malaysia nie mmg dari dlu sanjung sgt dgn teknologi Jepun neh..n same goes to this ‘slimmed+hybrided frog’..byk orang beli sbb ade DNA Jepun (passo+hana)..but sejauh mana teknologi Jepun tu diserap ke dalam Myvi neh?..da byk deduction to make it cheaper than the original model..but in the end, u’ll get boring because of poor quality..then Perodua like to claim that this new Myvi been tested at IDIADA..either true or not, i don’t care because anything come from Perodua will end with regretness..

      *kakak Myvi neh (Cik Hana) ade CVT tp smpi Perodua tak de CVT…way to go Saga FL 1.3iafm+ with cvt..waiting for my first Saga..hurmm

    • Tapi sales Mercedes benz lagi sikit dari Myvi. kesimpulannya Myvi lagi bagus daripada Mercedes?? Har har haruunn….

      • sy tambah lg, salim bachik…hahahaha… memang lawak betul statement yg ckap sales yg tinggi disebabkan kereta yg bagus…amando la maharaja lawak di funtasticko ni, sape setuju sila like!!! kalau gitu ferrari yg setahun beberapa buah je jual tak bagus la ye, hahahahaha….kesian..

  8. bole sape2 bg komen x pasal blind spot keta protong..btg besi dpn besor giler..mesti mata melilau bile amik koner..betol x???cuba bwk ford fiesta,ford focus…blind spot hampir sifar…ni la hasil kujuruteraan bijak syarikat asing patut protong tiru…ni tidak…amik koner je…driver asik facing masalah blind spot je..kite kena consider keselamatan org laen gakk…ape sume nee???…kate ade element engineering TERATAI…ke teratai ponn da same2 layu…kahkahkaaaaka

    • kesian kat amando_barrio…..ckp mcm bes je!

    • Komen awk dangkal sangat lah bario..

    • batang besi? tu a pillar la bro..meh sini cerita skit..kereta ada 3 pillar, a, b & c..ni asas je..bro kalau dah pernah bawak semua kereta tu buat la review pasal blind spot je, hahaha…kereta pujaan bro dna jepun tu memang dibuat untuk laju dijalan lurus, bila jumpa selekoh puas la tekan pedal brake smpai jumpa jalan lurus balik..sy pernah lawan ngan geng ni di selekoh, terkejut baboon sekor2…pastu kasi la diaorg potong kat jalan lurus..bila jeling skit tengok muka diorg macam tak puas hati je..buang je la kereta tu kat “junk”…

    • nampak sangatnyeee keBODOHan kamu niii amando_barrio oii~ btg besi<—WAKAKAKAK… cara ckp macam watpandai je…kakakaka…

  9. Bario,

    Saya pesan ni, janganlah cakap/komen yang pelik2. Nampak sangat kebodohan awk. Ni laman awam. Malulah kat orang yg membaca.

  10. Myvi spyshot ni tagline dia dah tukar. “Lagi Ah Beng..oh oh oh..”

  11. mana ada kete blindspot hampir sifar, adus,nila komen bdk skolah,volvo,audi,bmw sendiripun kena isi sensor kat side mirror coz ada blindspot,xdpt nak wat aper kcuali pkai sidemirror camera. Sume kete proton dah tkr side mirror,krgkan blindspot,mgkin bdk skolah ni duk dlm gua kot,xtau perkembangan langsung. Yg ada blindspot yg teruk gen2 n persona lama coz nak design aero,ada fin lg kat side mirror bantu aero,tp coz ada blind spot yg agar besar,so ditukar pd persona elegance. Jgn ckplah ford ke,aper ke,aku dah bwk,sama je mcm aku bwk waja aku dia punya blind spot. endiripun kena isi sensor kat side mirror coz ada blindspot,xdpt nak wat aper kcuali pkai sidemirror camera. Sume kete proton dah tkr side mirror,krgkan blindspot,mgkin bdk skolah ni duk dlm gua kot,xtau perkembangan langsung. Yg ada blindspot yg teruk gen2 n persona lama coz nak design aero,ada fin lg kat side mirror bantu aero,tp coz ada blind spot yg agar besar,so ditukar pd persona elegance. Jgn ckplah ford ke,aper ke,aku dah bwk,sama je mcm aku bwk waja aku dia punya blind spot.

    • Bro mat, apsal wording bro double ni..? Pening nak baca. haha

    • ape nie mr mat..x paham ke??sy cite blind spot kt 2 btg besi depan…nk komen ponn biar la bc statement dulu..wat malu je…wakakakaka

      • en amando…

        lain kali kalau nak jawab komen orang lain, biarlah guna ayat yang educated sikit.jangan guna gaya bahasa budak sekolah jer.ataupun en amando ni masih di bangku sekolah???huhu…

        kalau nak bagitau sesuatu biar terang, barulah orang lain tak terkeliru dengan ape yang en ingin sampaikan.dah tak tau, pegi la google dulu menatang ape namanya yang encik nyatakan itu…http://en.wikipedia.org/wiki/Pillar_(car)
        ni batang besi, batang besi jer namanya…
        en cite pasal kete sorong ker…hahaha…
        setengah orang tu, lagi banyak kata2 kuar dr mulut dia,
        makin jelas akan kebodohannya…huhu…

      • ok..ak kene tukar sangkaan aku..ko bukan salesman perotdua..tapi ko nie bdk bru lps pmr kot rsenye..ko cite blind spot ko tau ape itu blind spot sebenarnye?..apkah batang besi yg ko maksudkan?..pillar?..adoii…bce dlu dik non..jgn men terjah je..terjah dgn ayat yg bijaksana tak pe tp ayat2 ko sume ayat2 bdk sekolah..dah la weyh…tak guna ko komen kat sini..wat malu ko je sbb ko menampakkan KEBODOHAN ko semasa berkata2..dang!!

      • nampak sangat budak2. Kalau org berusia, x kan la komen die mcm nh..

  12. btg besi dpn tuh bkn ke a pillar, ramai member yg bwk myvi termasuk akak n abg angkat sy sendiri,menghadapi masalah bila bwk myvi coz xnampak,ada gangguan. So,aper komen lu ni mamat? Sume kete ada pillar kcuali cabri je coz soft roof,itu bleh lah ckp xda gangguan. Lu dtg dr planet mane amando?gkat sy sendiri,menghadapi masalah bila bwk myvi coz xnampak,ada gangguan. So,aper komen lu ni mamat? Sume kete ada pillar kcuali cabri je coz soft roof,itu bleh lah ckp xda gangguan. Lu dtg dr planet mane amando?

    • setuju doh!
      myvi punya A-pillar besar gedabak, nk masuk korner mmg susah.
      aku ingat aku sorang je, wife aku pn sama!

  13. tumpang tanya kt semua…

    bkn ker semua kereta ade A pillar kt dpn tu…jd pesal en amando cerdik pandai tu cite psl blind spot plk…xkan kete lain free blind spot plk…kalo nek 4×4 land rover lama blh la ckp sbb frame cermin dpn dia blh fold @ buka je…psl kete ford hampir zero blind spot tu, nnt sape owner focus and fiesta blh cite lbh bape percentage sbnr blind spot kt A pillar dia tu…huhu…

    en amando, nasihat sy kalo nk bagi komen tu biarlah menyeluruh supaya org spt sy dan org lain yg kurang berpengetahuan tentang kejuruteraan automotif ni blh faham dgn komen en tu…
    cita la detail dari segi kejuruteraan rekabentuk, aerodynamic dan kos yang perlu diambil kira dalam meluluskan rekabentuk sesebuah kereta…sbb logiknya selagi advance dia pnya design lagi tinggi kos production nnt kn.xkan nk jual saga rege sama ng focus plk en amando oiii…

    p/s: sy penah dan slalu bwk myvi kwn dan viva sy sndri.tetap ade blind spot…huhu.trima jer sbb mampu beli kete cmni jer…tp sy xder plk bias pada kete model lain…huhu…

  14. cik amando terasa tu sbb dia suka cucuk orang kot? hihi

  15. amando tu mmg bwk kete xda blind spot,kete xda bumbung,kete mainan,anak saya ada satu. Mmg xda blind spot. Murah lg, sratus ringgit je, jimat minyak,kayuh ngan kaki. Design mak oi,mcm ferari, sampai skarang xda bunyi2 tikus, seat,xda kedut n pudar,seat plastik katakan, terbaik punya, lg best dr yg best🙂

  16. amando tu blind sebenarnya…

  17. Bulan lepas nampak kete Myvi Kuning ni kat Tg. Malim tapi still cover-up tak macam ni, dah minor cover-up.. tapi tak dapat semangat untuk snap pix seperti thrillnya bila nampak test car Proton🙂

  18. xperlu isofix coz sorang je bleh bwk n naik, khas untuk kanak2,kete tu sendiri dah isofix, sesuaila untuk bdk mcm amando barrio🙂, jgn mrh bro amando, eh big bro ke small bro?🙂

  19. tadi aku lambat sikit.. masa aku nk solat jumaat.. myvi 2 ekor ni lalu.. nampaknya diorang bersungguh2 nk keluarkan myvi kuning nih cepat2 sebelum saga fl baru nanti..

  20. i10 dgn enjin baru telah dilancar hari ni, satu lg pilihan utk penggemar kereta kompak.

  21. Aku dapati myvi extreme ini sedikit lowered dari myvi baru 1.3. Kemungkinan sistem gantungan yang berbeza untuk kestabilan bagi enjin 1.5 cc kot. Anyway, cantik jgk exterior dia. Hope interior jugak cantik…..

  22. bro campromania kasi spam itu amando,xde mood r nk bce comment die.sme BANGANG belaka….

    • ada sapa2 lagi yang menyokong tak? kalau dapat sokongan ramai saya akan ambil tindakan segera..saya pun dah naik bosan dah ngan komen dia ni

      • kpd admin,

        minta jasa baik tuan, biarkanlah encik amando itu bebas untuk berkata2 terlebih dahulu…
        sementara kita menunggu berita2 yang menarik untuk dibaca,
        eloklah kiranya kami sebagai pengunjung blog ini terhibur dengan telatah en amando itu…

        adegan dr filem hantu kat limah ni tribute utk en amando…
        “pelawok, pelawok, pelawok, pelawok, pelawok……”huhu…

      • sebab tu la sy masih biarkan dia bersuara buat masa ni, lagipun ada org macam ni aktif juga komen2..kalau ikut memang sy dah boring dengan komen yg kebanyakannya nampak pelik & menunjukkan sifat “childish” dlm diri dia tu… takpe, harap2 dia akan lebih rasional lagi dlm komen2 lepas ni..tapi kalau ramai dah kata spamkan sy ikut suara majoriti..🙂

      • biar je dia ada… x kecoh kalau org camni xde. kurang2, kita ade dpt pandangan dari sudut lain. sebarang pro dan kontra itulah yg menjadi pilihan info yg kita nk.

  23. bro campro.. jgan spam si amando bario kat blog ni… dah jd sumber gelak ketawa ke komen2 dia.. “batang besi”???.. buat malu jek… anyway, looking forward to read more coments from amando bario.. kah3

    • Bro Campro,

      Rasanya jangan spam si amando bario ni dulu..biarkan dia berkata2 dengan lawak terkini dia. Sekurang2nya, meriah juga laman funtasticko ni. Selagi dia tak mengeluarkan kata-kata kesat atau menyerang forumer lain, rasanya ok je.

      Kita sepatutnya mendidik orang macam armando ni. Buatkan dia faham arus pemikiran kita.

      Pendapat saya jela..Bro Campro has his final words as tuan tanah.

  24. xpayah spam,bio je,slagi x menggunakan kata2 kesat@lucah, biokan je,dok gitu amando, cer cite

  25. sy kt skola…ustaz n cikgu2 sy ckap x elok kite tulis/ckp org bodoh..x baik….peace..no WAR…

    • ayat mcm budak sekolah rendah jer…huhu…

      tp yg ni sy yg ckp ni…baca yek…
      kalo org tu jenis bodoh sombong, kite kena sedarkan dia…sblm kita tpengaruh sekali dgn kebodohan dia tu…

      sebab mereka2 yg memberi komen kepada en amando ni xnk zalim kpd en amando dgn mbiarkan en amando trus duk dlm dunia en yg serba tau dan maha bijaksana tu…huhu…

      en amando, satu lg nasihat sy…kalo kita dh masuk blog automotif ni,
      carilah sedikit ilmu yg bkenaan sblm kita nk bdiskusi mengenainya…
      buatlah sedikit research sblm kita dicop tin kosong oleh org lain…
      kalu xtau blh blaja tp jgn nk tunjuk pandai…paham maksud sy kn…huhu…

  26. Hahaha ok la amando ap lg topik ko nk cte kli ni ak tgh boring ni….

  27. apala amando,bacala dulu,aku ada post satu lg kat bwh, bkn aku xphm, aku cume cite jenis blind spot,kat bwh aku ada sentuh pasal a pillar(bkn btg besi yek amando). Ko jer yg xphm, a pillar sume kete ada. Tp org xguna istilah blind spot kat a pillar, org panggil obstruction. Xpe,sekurang2nya ko dapat ilmu ckit,xdala ckp merapu sgt. Len kali,nk masuk gelanggang,persiapkn diri dulu,nanti nampak sangat kekurang pandaian n kekurang ajaran ko. Wakakakakakaka

  28. extreme ke SE ke, hrga mahal ke mahal giler ke…tp ape yg pasti pasni korang akan dpt lihat makin ramai org akan vote myvi sbgai keta paling ‘TUUUTTTT..’ angkara ownernye yg suka2 & saje2 nk tunjuk hebat, gagah perkasa, perwira & pahlawan di jln raya…x ketinggalan juga bakal penyondol2 bontot kete korang..hahahahaaa

  29. P2 – kebanyakanya design cun2, tp handling hancus lebur…..
    P1 -, design dh semakin meletop dan smart ditambah lak ngan handling yg mandap lg la betambah umphnya…..

  30. bro,kene ingt jugak, kete proton pun tiru kete jepun jugak..

    wira = mitsubishi lancer
    perdana = nissan eterna
    waja = evo
    iswara = nissan cefiro

    tp kite sepatutnya berbangga pakai kete malaysia bkn nya dok bertekak sape lg bagus..org luar dok gelak je tgk pengguna kete malaysia bergaduh. dlu pun aku pakai waja 7 tahun n skrg aku pki myvi..xde pun nk kutuk2..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s