funtasticko design

http://funtasticko.net

Adakah ini Toyota Camry 2012???

17 Komen

Apa pendapat anda jika ini adalah Toyota Camry 2012? Jika diperhatikan gaya rekaannya lebih ke arah Lexus… bila akan dilancarkan masih lagi menjadi tanda tanya..

Advertisements

17 thoughts on “Adakah ini Toyota Camry 2012???

  1. tp ari2 kt dlm paultan ada tunjuk gambaq dr toyota camry 2012 tp head lamp ja….head lamp dia lain skit

    ini gmabr sama yg paultan post tempoh ari

    • ye la..kalau ikut teaser tu lain skit lampu dia..nanti sy cari sumber lain pulak

    • Mungkin Asian version dengan American version. Sebab tu teser tu lampu dia lain. Nak tengok Camry American version macam kat Singapura tu. Yang kat Malaysia, Asian version. Ingat lagi tak UMW nak pasang Camry baru kat kilang Shah Alam? Model yang ini lah rasanya. Bolehlah prepare camera nak tangkap gambar kat Shah Alam nanti.

  2. nampak executive 🙂

  3. Kalau ni Camry 2012, i rather say, Toyota should change their ‘Move Forward >’ to ‘Move Backward to the Flinstone’ because so old school design..Japanese seems out of idea in term of design..same goes to Honda,Mazda and even Nissan..Kia and Hyundai will dominate worldwide market with new family design..dan Proton pun ada peluang untuk menjadi seperti Kia dan Hyundai hari ini..

  4. bila tgk byk kali nampak mcm facelift je Camry 2012 nie..sebab semua pillar dia sama dgn model Camry yg skarang nie..

  5. model kereta jepun mmg zaman membosankan sekarang ni, sbb itu sekarang kereta2 continental dah start masuk market sbb harga, aksesori, teknologi dan design. Kereta malaysia pun rasanya ada yang lagi competitive dari kereta jepun ni… ape jadi kat kereta jepun ye?

    • mungkin zaman kejatuhan empayar Jepun agaknya, setelah lama dok kat atas sampai masa kena la turun gak..bukannya pesaing yang lain berdiam diri je..sekarang ni revolusi kebangkitan automotif Korea pula..kalau Jepun masih lagi selesa dengan rekaan konvensional dia, tak mustahil Korea akan turunkan takhta diorg tak lama lg..sekarang ni ramai dah start kritik & bandingkan rekaan, spesifikasi & teknologi kereta Jepun & Korea..cuma dari segi reliability je masih jepun menang, yang lain ada yang ketinggalan & sama level je dengan Korea..

      • di asia dan USA kia dan hyundai semakin mencengkam, di europe dan asean vw semakin mendapat tempat. skrg ni battle of the german vs korean 😀

      • Memang benar camp reliability jepun masih menang, sesiapa yang pakai kerata korea tahulah realitinya, atas kertas horsepower besar dan claim minyak jimat tapi hanya gurauan sahaja.

      • bukan pe bro nadzri, ramai yg pernah pakai kereta Korea ckap memang dari segi fc kereta Jepun lebih baik..lagi 1 yg paling tak tahan nak maintain kereta tu, part2 diorg ni cepat kena tukar, sparepart pun agak mahal sebenarnya..tapi tak tau la yg generasi baru ni dah makin bagus atau tak, harap ada peningkatan, kalau tak masalah lama masih lagi tak selesai

  6. Rasa nya ni bukan camry baru bro lagipun bentuk nampak macam altis sangat mungkin ni photoshop. Lagipun lampu dia lain dalam teaser tu kan…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s