funtasticko design

http://funtasticko.net

MESTI TONTON : Video spyshots Persona R di Glenmarie!!!

32 Komen

Setelah lama menyepi & menghilang, akhirnya Persona R muncul kembali. Adakah ini Persona R yang menggunakan “badan sebenar & OEM part (P0)” yang dikatakan theking sebelum ini? Kali ini ia ditemui di Glenmarie oleh pembaca blog Paultan.org, Goldmember. Terima kasih pada En Naz kerana beritahu saya pasal video ni.🙂

Sumber : paultantk\'s Channel

32 thoughts on “MESTI TONTON : Video spyshots Persona R di Glenmarie!!!

  1. aduihh..3 bulan i kerja kat Glenmarie x nampak2 pon keta ni..lepas keja i abih…ada pulak video keta ni…😦

  2. lebih kurang spy shot dulu je

  3. same lagi mule model ….. boring

  4. the good thing about this video is that, it starts with a city (although just a bit), then vios, then the persona R, and finally a Gen 2 (also very very short)…and there’s also a sentra at the other lane..
    from my not very professional measurement, this persona R seems larger than the vios by quite a bit…which is excellent!

  5. bentuk lekuk dan tinggi roofnya sampai ke belakang membayangkan keter ni lega ruang dalaman. mesti selesa giler nih, lebih2 lagi kalo harga amat berpatutan.

    • roof tinggi mngkin susah nak parking bagi wanita atau lelaki tingginya biasa, harap di lengkapi dengan parking assistance, atau camera belakang. kalau tidak mesti banyak orang complaint. harap Persona R ini lagi bagus

  6. Proton Jebat adalah antara nama yg paling rude. dalam top 5. hihi

    To be fair to Dell, it is not the only company that has come up with names which are rude in another language. Here are our top five:

    Read more: http://www.techeye.net/hardware/dell-peddles-sperm-in-indonesia#ixzz1RusYZGjG

  7. member aku ade dpt satu spyshot kete baru…..tgh testing kt cameron highlands tp cume dpt gmbr belakang jer so dptla tgk lampu belakang die tuh ala2 persona FL nie…..x pasti dr company mane tp yg pasti kete tu mmg bertampal sepenuhnye dgn sticker itam ala2 persona R nie….

    lupe plak no trade plate die….tp yg aku igt KC **** V…..no kedah tuh..

  8. Hezeri Samsuri….
    As Salam dan selamat pagi warga kota. I just got to know that if you like hatchback so much, our number 1 national car company has a nice surprise waiting for you in a couple of years….

    • dari gaya ayat dia tu, rasanya persona r hatchback, kalau tahun depan keluar sedan, tahun 2013 time hatchback keluar.. tak gitu theking?🙂

    • few years time??lambat sangat la…..
      btw, any idea when the saga phase 2 will be launched??

      • bagi sedan jual dahulu dan tgk if ada defect or ape2 masalah, then bila come out dgn hatchback or ala GT style itu barulah takde problem sgt dan lagi with better refines🙂

        saga fl phase 2 tgk la September ini ke…

      • saga fl phase 2 ada 1.6 ke??atau cuma 1.3??

      • dengar kata enjin iafm+ dengan cvt untuk 1.3 je dulu..1.6 nanti jadi SE..taktau la betul ke tak

      • Nanti dah beli 1.3, keluar 1.6 pula…tak boleh ke proton keluar semua sekali gus?? kalau boleh, saya tak nak 1.3…memang power dia cukup pakai saja…

  9. roof tinggi xpe asalkan cermin blakang dia beso. Kalu cermin mcm gen2 n persona skrg,mgkin ada prob ckit. Tp kalu seating dia tinggi ckit,rasa xda problem. Kalu ada atleast 4@6 way reverse sensor untuk standard model,dh ok, premium kasilah reverse camera kat monitor audio yg lebih besar. Mcm forte,letak kat rear view mirror, tapi separuh jer, kecik ngat,kena tgk betul2. Bio besar kit,sng bg org yg dh berumur tengok

  10. by the way, cvt vt2 n vt3 dr punch ada
    adaptive function
    warm up mode after cold start
    uphill/downhill recognition
    tip mode/sport mode/economy mode

  11. persona r rekabentuk gedabak, mcm volvo, ala-ala conti cars, mcm mazda3 , forte pun ada, tapi tak kisah sgt pasal tu, bg saya dah ok,kalau dulu saga, wira design cue lbh kepada jap cars, mula dari waja dah mcm conti. apa pun kesinambungan cue design dari persona / gen2 mmg ada jd takla terkejut sgt perubahannya

  12. persona r rekabentuk gedabak, mcm volvo, ala-ala conti cars, mcm mazda3 , forte pun ada, tapi tak kisah sgt pasal tu, bg saya dah ok,kalau dulu saga, wira design cue lbh kepada jap cars, mula dari waja dah mcm conti. apa pun kesinambungan cue design dari persona / gen2 mmg ada jd takla terkejut sgt perubahannya

    sblm terlupa , saiz persona r mmg lebih besar dr kereta segmen b mcm vios dan city, malah kalau ikut dimensi espire , lagi besr dari waja, lebih kurang inspira

  13. gambar aku rasa aku dah terdelete lah persona R tu.. mau selak balik file2 lama.. hahahaha… tp dun worry cuba bayangkan gabungan civc,mazda 2, forte dalam 1 dan ada iras2 VW passat skit pun ada….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s