funtasticko design

http://funtasticko.net

Lagi kemalangan melibatkan Nissan GT-R, kali ini di Malaysia!!!

24 Komen

Nampaknya setelah saya memaparkan video tentang kemalangan melibatkan Nissan GT-R di Moscow, kali ni ia berlaku dia sini pula..terima kasih kepada sahabat saya bro Stroller yang emailkan gambar ini tadi. Ini ada cerita dari bro Stroller yang berada di tempat kejadian :

THIS MAY CAUSE TO YOUR SUPERCAR IF THE DRIVER OF PARKING VALET JOCKEY IS ILLEGAL WORKER…

” this x’cident was happened at kia peng street near istana terengganu at about 12.15pm yesterday. i was by the road side park my car at that street with few others driver who is also waiting for their bosses… then a roar from that black Nissan GTR was shocking the sleeping motorist there… haha… i was watching it speeding maneuvering and overtaking some car along that road probably at a speed of 140km/hrs, suddenly a car came out from no where… and cause a shocked to the driver and became disastrous accident to that car… haha… not to the driver…

quickly with other drivers who is parked behind my car rushed to the scene and armed with my BB and old nokia… there’s the shot i have taken to share here… for info.. the jockey safely escape from the accident with minor injury on his hand. from my view, i notice he probably didnt use safety belt either cause no sign of airbag being deployed there… well… GTR safe his life… haha…”

24 thoughts on “Lagi kemalangan melibatkan Nissan GT-R, kali ini di Malaysia!!!

  1. fast and furious malaysian drift..
    hahaha

  2. Car jockey ke? Haha. Bangla kot. Satu pihak yang paling sedih. Company insurans. rasanya kena ada lesen khas untuk kereta supercar la. macam motor la gamaknya, ada lesen B2, b full gitu. Sedangkan helang lebuhraya pun tinggal berapa biji je sekarang. bro campro, buat la satu entri pasal Helang Lebuhraya yang tergolek2. Banyak dah.

  3. Masak la Jockey tuh

  4. hehe. agaknya kereta misteri ape yang ‘came out of nowhere’ tu? bukan Perdana tu kan?

    aku assume GTR ni nak elak kereta misteri tu, pastu terbabas tergolek terpelanting bla bla bla semua sampai last sekali ‘park’ kat atas Perdana tu.

    ke camne?

  5. bro campro, cube post gambar kat link nh..
    http://www.wreckedexotics.com/submit5.html
    kat sini lagi banyak kereta exotics yg crash

  6. kereta perdana executive tu, mesti org kenamaan atau vvip yg pakai

  7. Kot ye jockey pun, janganla melaram macam kereta sendiri..Agaknya memang sikap kita jenis tidak menghargai harta kepunyaan orang lain..

  8. Trima kasih bro campro…. hehe… saya menjawab soalan “orang timur”…
    kereta yang saya maksudkan came out from nowhere tu ada parked kat pic no 4… pic yg penunggang motor legenda tgk kat wreckage GTR tu.. jauh di hujung belakang sana…

    actually.. GTR tu sedang speeding.. tak tau la dia kenal ke tak lampu merah… coz masa keta lain berhenti dia masih lagi memecut laju dan ketika itulah kereta honda city yg keluar dari simpang berada di hadapan GTR tu.. nak elak nye pasal… jockey tu paut stering naik divider dan… bump on that perdana… fuuhhh… mcm tgk movie masa tu… lebey krang 1 jam 40 minit gak la nak clear scene tu…coz ptg saya lalu kol 3pm.. tinggal debris je kat situ…

    perdana exec tu keta gomen… rasanya miti nye keta coz kwn dia naik keta cop miti…

    • joki tu msti bangla yg pernah kje pam minyak..bila tngok lampu merah je msti dia t’imbau2 kenangan jd pam att. baru ka lama? hijau ka MERAH? oleh kerana majoriti rkyat m’sia yg biasa2 ni yg x guna GTR, beli le minyak MERAH… fobia dgn bnda2 yg b’kait dgn MERAH..hahahahahahaaaa….

  9. tuela…riak takbur ujub lg bwk kete org…

  10. just nak share out blog🙂 menarik gak blog ni huhu cite pasal perkembagan Team Lotus (TL)🙂 huhu ala team 1 malaysia tu haha terjumpe plak kat google

  11. Entah-entah Perdana yang kena hempap tu, driver dia ngular… atau pegawai tu ngular, so parking kat situ.. haha.. macamana nak menjawab tu..haha

    kalu keta aku tu, aku tumbuk muka jockey tu sebijik kasi terbaik punya, pengajaran seumur hidup..

  12. lg 1, tgk tayar btol2..tayar pon dh botak gile kot..untuk gmbar lebih jelas, tgk link nih..
    http://cforum2.cari.com.my/viewthread.php?tid=2413963&extra&page=1

  13. hasil pemerhatian beberapa investigator x bertauliah on d scene… di percayai GTR tu keta kepunyaan awek.. coz dalam GTR tu bersepah handbag & diaries… awek tu g shopping kat shopping mall yg grand kat jln jln raja chulan, bukit bintang…

  14. ni kirenye total lost ke??

  15. datuk LCW pakai GTR R-35…kat mne la dia test speed ye?

  16. jockey mana yang pandu macam orang gila?

    Kena sue sampai bankrupt.

  17. LCW punya versi talaan dari Mutiara Motor..

  18. bro campro, pinjam pic..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s